|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na kaj ste pazile?
2.6.2007 7:48:09   
Mbee
Zanima me, na kaj vse ste pazile prve kritične tedne nosečnosti, sama sem v 3-jem tednu (šteto od prvega dneva M) in me je kar malo strah da ne bo kaj narobe, tako da me zanima, kaj ste jedle, ali ste telovadile, pospravljanje,...
hvala vam za pomoč!

Dve sončici v mojem življenju....zdaj pa upam d bo sonček ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
2.6.2007 7:54:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mbee)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Na kaj ste pazile?
2.6.2007 8:05:31   
Mbee
hvala za odgovor, folno kislino nisem jemala prej, ker prvi mesec ko sva poskušala, sva začela proti koncu in sva zgrešila O tako da nama je ta mesec ubistvu ratalo v prvo in je bilo kr presenečenje, tako da je danes drugi dan odkar jemlem tablete CentraMed Mami, baje so boljše kot Tifol, ker vsebujejo še manjkajoče vitamine in folno....bomo vidli. Glede na to, da sem nova na tem področju upam, da se bo vse izteklo tako kot je treba. kdaj si povedala bližnjim da si noseča, jst bi najrajš kar jutri, pa moj pravi da je še prekmalu....sam če je namenjeno da gre kaj narobe, gre lahko tudi kasneje a ne? Mislim, da bi dobre želje in dodatna sreča lahko samo pozitivno vplivali name in na pikico a ne?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.6.2007 9:20:20   
teja28
Živjo,
tudi sama se po moje malo preveč ubadam s tem, ali bo vse ok ali ne. Sem v 6 tednu in včeraj sem mela prvi ultrazvok, na katerem se že vidi ena mala pikica. Sem bila kar pomirjena user posted image  Po moje je tudi najbolje, da se čimmanj ukvarjamo z negativnimi mislimi ...
Vse bo ok.

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.6.2007 9:34:17   
Marogica
Čestitke ob nosečnosti.

Jaz nisem pazila na nič posebnega, temveč sem živela "normalno" še naprej. Enako je bilo pri hrani-izogibala sem sem samo domačim izdelkom(domačih klobas), drugače sem jedla vse, tudi tatarski bifte, saj mi je ginekolog povedal, da je meso kontrolirano in se mi ne more nič zgoditi. Omejila sem pitje kave(sem kofetarica na kvadratuser posted image )-na kakšne 3 na dan.  Pa nisem prala na vrtu nabrane solate, zaradi nevarnosti toksoplazmoze. Tudi pasje dreke je čistil moj mož.

Telovadila nisem-ker to nisem že pred nosečnostjo, enako je bilo s pospravljanjemuser posted image . Malo pretiravam, po vrhu sem že pospravljala.

V tako zgodnji nosečnosti zelo težko preprečiš ss, če je "narava" tako "naravnana". Tu nimaš velikih možnosti. Vendar se ne obremenjuj s takšnimi mislimi, raje razmišljal pozitivno in se veseli nosečnosti in živi normalno.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.6.2007 10:44:04   
Vrtnica79
Najprej čestitam za user posted image  user posted image ! Jaz nisem pazila na nič posebnega, edino dvigovala nisem preveč težkih stvari. Sicer pa če je usojeno tako lahko pride do najhujšega tudi če skozi miruješ! Bodi takšna kod si bila prej pa bo vseuser posted image . Jaz sem najbližjim povedala po prvem pregledu , ostalim pa zdaj v 13 tednu! Lp pa vso srečouser posted image

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.6.2007 11:12:00   
Katrin
Iskrene čestitke user posted image

Kot so napisale že predhodnice: čim manj kompliciranja, bodi brez skrbi, ostani dobre volje in misli na majhno pikico, ki vaju je osrečila. In ne pozabi: nosečnost ni bolezen, zato le uživaj v tem lepem obdobju!

Srečno!

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.6.2007 12:17:38   
Tinča1
Pozdravljena!

Sem v 8 tednu. Pa če po pravici povem, malo se pazim. In sicer ne jem salam, tatarca, majoneze in paštet. Ne skačem in ne dvigujem vse kar je težje od 5 kg. Počivat grem ko sem utrujena in vsaki dan grem za tričetrt ure na sprehod.

Kar pa se pospravljanja tiče, pa je to še ena oblika rekreacije. Pač gre vse bolj počasi, ker sem utrujena.

Lp

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.6.2007 12:26:51   
Anonimen
Čestitke ob nosečnosti...

Jaz, po resnici povedano, se nisem nič pazila.. user posted image Pospravljala sem, ma skratka vse sem delala kot prej.. Je pa res, da bolj se mi je trebuh večal, bolj sem se čuvala glede naprezanja...

Čuvaj se user posted image

(odgovor članu Tinča1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.6.2007 13:14:11   
Anonimen
Živi normalno kot do sedaj. Vse user posted image  imamo večje tveganje za SS do 12 tedna, pa četudi bi se v vato zavile do takrat. Po tem tednu pa tveganje močno upade.
Ne pij alkohola v tem času, kasneje pa kak dl piva prav pašeuser posted image . Izogibaj se neoprani solati, jagodam itd. iz vrta, dokler ti ne naredijo test za toxoplazmo na prvem pregledu, ko te pošljejo v laboratorij. Pa slabo pečenemu mesu, tatarskemu ipd. pa še to lahko ješ, če je meso kontrolirano. Jaz npr. še nisem prebolela toxe, pa čisto vse od tega jem, če sama dobro operem ali vem kje je bilo meso kupljeno. Pa sem sedaj v 26 tednuuser posted image .
Boš videla, kmalu boš tam, ko bo user posted image  dan in noč brcal po tebi in ti ne bo pustil spatiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
2.6.2007 14:19:00   
Ajvy
Tako kot so ti svetovale predhodnice, čimbolj naravno se obnašaj in ne spreminjaj na veliko svojih navad, saj user posted image  tega ni navajen.. če že delaš spremembe potem to delaj postopoma in počasi...
Jst osebno se nisem imela časa pazit, ker sem bila preokupirana v službi tako da sem ravno v najobčutljivejših tednih delala v najtežjih pogojih... Je pa res, da sem začela izključno poslušat svoje telo in user posted image  v njem... bomo videli kako bo..

Čestitke za nosečnost, naj ti čimlepše mine user posted image user posted image user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.6.2007 14:29:21   
Anonimen
Čestitke za nosečnostuser posted image

Jaz sem se v prvih tednih full izogibala mojih muck (imamo namreč 3!), vsaj dokler nisem dobila izvidov za toksoplazmo. Pa težkih predmetov nisem dvigovala.

Srečno!

(odgovor članu Ajvy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.6.2007 14:55:48   
tonja
Do 25. tedna sem delala vse tako kot pred nosečnostjo (doma in v službi). Potem, ko se je začelo pa komplicirat pa malo več počivam, ne hodim več na take pohodne ture kot prej, pospravljat je treba - pravjo da se moraš izogibat pomivanja oken, obešanja perila - ker se preveč razteguješ.
oken res nisem pomivala, perilo pa obešam, ker mamo štrike v višini mojih oči, tako da se nič ne stegujem in pretegujem.

Jem tako kot prej morda več svežega sadja in zelenjave, pa veliko moram pit (to je moj največji problem - premalo pijem).

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
2.6.2007 19:58:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
2.6.2007 22:39:11   
Anonimen
Mimogrede, pa že veš, da si noseča? Če je minilo šele 3 tedne od menstruacije, potem verjetno niti testi še niso pokazali +...

Drugače pa jaz pazim, da ne jem termično neobdelane hrane zaradi toksoplazmoze (mislim, da je ena omenila pašteto, saj pašteta je termično obdelana, se ne more nič zgoditi), da pojem vsaj nekaj sadja in zelenjave na dan, pa ne dvigujem preveč težkih stvari. Drugače pa nič posebnega...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.6.2007 22:46:35   
rija
čebelica, želim ti nosečnost in to zdravo...

samo nisem pa še slišala za nikogar, ki bi bil v 3. tednu nosečnosti user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.6.2007 23:41:48   
Mbee
če daš kri si lahkouser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......