martinuška -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (5.6.2007 9:48:12)
|
Mi z milom umivamo nekje enkrat tedensko (se kopamo oz. tuširamo). Drugače se kopamo oz. tuširamo nekje na 2-3 dni, vsako jutro pa, preden jo preoblečem, jo umijem po vseh "kožnih gubah" - po bedrih (kar jo sicer tako ali tako vsakič, ko jo previjem), zraven teh pa še pod pazduho in pod vratom, ker tam se kar nabere umazanija. Pa še po obrazu. S tem da bi opozorila tiste, ki umivate s tetra krpicami/plenicami, in imate dojenčke s suho kožo: naša dojenčica je imela takrat, ko sem jo še umivala vsako jutro s tetra krpico po vsem telesu, ful suho kožo, ker so te tetra krpice dokaj trde (kljub vsem mehčalcem in sušenjem v sušilnem stroju). Trde so namreč že same po sebi. In na nežni dojenčkovi koži dobesedno naredijo peeling. Zato sem "prešaltala" raje na zelo mehke ToTo krpice za umivanje, ki so za enkratno uporabo in so super. Od takrat ima naša dojenčica normalno kožo in jo namaževa le takrat, ko jo umivava z milom, torej enkrat tedensko. Drugače pa samo včasih, ko vidim, da koža potrebuje dodatno vlago. Aja še to: ko se ne kopamo z milom, jo kopamo z Linola Fett oljno kopeljo, ki je super in ne potrebuješ še dodatno mazat kože. Je prijetno in ravno dovolj naoljena.
|
|
|
|