kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


vodna.pipa -> kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (1.6.2007 16:56:29)

mene pa zanima, kdaj ste začele umivati svoje dojenčke z milom, šamponom...?
ali le te uporabljate že od rojstva, oziroma pri katerem mesecu ste začele?
pa še zanima me, katere ste uporabljale in zakaj prav te?




blue sky -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (1.6.2007 17:38:17)

Jaz našega Alena že od začetka pa do zdaj, ko bo počasi star 4 mesece umivam z Niveino žajfico in vatico, po kopanju ga pa namažem z riboderminom. Druge kozmetike še ne uporabljam.




tinaaja -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (1.6.2007 18:08:52)

1x na teden do 10 dni jo namilim z Mustelinim gelom za telo in lase. Vsak dan pa z gelom umijem rokice in nogice.
Gel je tale,Mustela pa mi je najboljsa kozmetika.






Dermo-Cleansing Soap-free cleansing gel [image]http://www.mustela.com/ang/images/pix.gif[/image]      May be used from birth to wash the body and hair of newborns and babies.


[image]http://www.mustela.com/ang/images/onglet_propriete_vert.gif[/image] [image]http://www.mustela.com/ang/images/puce.gif[/image] Gently cleanses body and scalp
[image]http://www.mustela.com/ang/images/puce.gif[/image] Preserves the hydrolipidic film, and respects the integrity of the skin (neutral pH/soap-free).
[image]http://www.mustela.com/ang/images/puce.gif[/image] Compensates for the drying effect of hard water with its super-fatted agents (coconut derivatives)
[image]http://www.mustela.com/ang/images/puce.gif[/image] Tearless (neutral pH).
[image]http://www.mustela.com/ang/images/puce.gif[/image] Softens skin and helps soothe irritation with its formula containing vitamin B5.
[image]http://www.mustela.com/ang/images/puce.gif[/image] Hypoallergenic as specially formulated to minimize the risk of allergic reactions




Anonimen -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (1.6.2007 20:40:43)

Jaz sem že od začetka uporabljala trdo otroško milo, ampak seveda nisem milila vsak dan, mogoče 1x tedensko. Se pa ne spomnim, kdaj sem začela tudi gel za umivanje uporabljat.




TONČI. -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (1.6.2007 21:04:56)

Že od začetka ga kopam vsak dan. Ampak to kopanje je čofotanje v vodi. Z milom ga namilim le za "preznik". Ne tam enkrat na teden. Če pa sedaj pri letu in pol pride zelo umazan, pa seveda večkrat. Milo je nivea otroško milo, šampon za laske pa lumpi. Obužuje lumpija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




alja01 -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (1.6.2007 21:08:54)

Našo pupo kopamo na 3 dni, milo uporabljam že od vsega začetka, šampon pa nekje po 1m, vse mamo od bubhena, po kopanju pa jo namažem z bepanthen losjonom zaradi suhe kože. Vsak dan pa ji pred spanjem umijem obrazek, rokice, nogice in rito.




lilka -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (2.6.2007 13:20:54)

Jaz sem jo do nekeje enega meseca kopala samo v vodi dvakrat tedensko. Sedaj dajem kopel od Bubchena in jo ful dobro prenaša, polega tega pa dam še par kapljic olivnega olja iz lekarne da koža ni suha. Tudi sedaj jo kopava dvkrat tedensko, potem jo pa vmes enkrat še dobro umijem in tudi kanem malo kopeli. mažem je ne z ničemer, prej sem jo pa s jekodermom za uhicami in pod pazduho kot je naročila babica.




Strawberrie Cherrie -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (2.6.2007 13:45:21)

Pri nas ne uporabljamo mila, razen par kapljic otroškega olja v vodo. Ko pa ga namilim, mogoče 1x na mesec, kot je že ena prej rekla ' za praznik [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]' pa ponavadi kopel od Linole ali Mustele. Če kakšen mesec pozabim, tut ni panike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




Naja30 -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (2.6.2007 15:03:47)

Od rojstva do cca 3m sma jo kopala vsak 3.dan, namilila pa z Bubchen trdim milom 1x na teden ali tudi manj. Sem raje dala v vodo mandeljnevo olje.
Zdaj, ko je večja, od cca 5m pa se kopa 1x na teden v nivea kopeli. Če se tušira tudi. Drugače pa jo vsak večer umijem samo z vodo in potem zmasiram z Bubchen oljem ali nivea mlekom za telo (vse seveda za otroke).




Putka -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (2.6.2007 15:52:25)

Jaz imam od L'Occitena milo s karitejem, je super, nič ne suši kože. Ta starejšo smo vsak dan kopali (zdaj 2x tedensko), tamalo bomo tudi, ko se od prehlada pocajta. Jo pa vsake tolk namažem z Bubchen oljem, pa malo pomasiram.




3T -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (2.6.2007 21:36:58)

Nam je patronažna naročila takole ( praksa od rojstva dalje ):
vsak dan obrisati z mokro bombažno krpico ali okopati le v vodi ( je menda enako ) + 1X tedensko miljenje telesa ter lasišča. Midva pri naši prakticirava še vedno tako in je vse ok, ter vsako jutro umivama zaspančke, obraz ter čez dan po potrebi še rokice, ker je zelo radovedna in vse prijema. Uporabljamo pa milo od Aventa, ki je tudi super.




Mateja82 -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (2.6.2007 21:55:40)

Po priporočilu patronažne ko je prišla prvič kopat našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je  boljše uporabljat   kopeli za umivanje kot pa trdo milo, ker naj bi to naredilo kožo suho.




alja01 -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (3.6.2007 14:14:58)

No, nam je pa ravno zdravnica rekla, da naj ne uporabljamo nobenih kopeli (naša je imela kr suho kožo na začetku) in naj v vodo kapnemo nekaj kapljic olivnega olja, telo pa naj ji po vsakem kopanju namažemo z bepanthen losjonom.




Naja30 -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (3.6.2007 21:32:33)

Vsak drugače reče. Ravnajte se po občutku, drage mamice. Boste same videle, kaj paše vašim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




Anol -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (4.6.2007 18:16:30)

Prvega sem od rojstva oz. od takrat ko mu je odpadel popek kopala vsak drugi dan in umivala z milom od Bubchena, po nasvetu patronažne, pri drugem pa mi je patronažna svetovala umivanje čisto brez mil do 6. meseca, menda naj bi tako svetovali pediatri.


Anol




ajja -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (4.6.2007 22:24:13)

IZVIRNO SPOROČILO: 3T

Nam je patronažna naročila takole ( praksa od rojstva dalje ):
vsak dan obrisati z mokro bombažno krpico ali okopati le v vodi ( je menda enako ) + 1X tedensko miljenje telesa ter lasišča. Midva pri naši prakticirava še vedno tako in je vse ok, ter vsako jutro umivama zaspančke, obraz ter čez dan po potrebi še rokice, ker je zelo radovedna in vse prijema.


Pri nas je enako, uporabljamo pa kozmetiko od Bubchena  - kremno kopel, šampon za lase in ognjičevo olje za nego.




Marjacek -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (5.6.2007 9:42:54)

Ciao!

Tudi mi pri kopanju uporabimo malo mandljevega olja. Če se samo umivamo potem se z istim oljem samo namažemo, da koža ni suha. Uporabljamo neko posebno mandljevo olje Balmandol. Po kopanju uporabimo tudi Excipial lypolotion. Te proizvode nama je priporočila dermatologinja, ker so zelo hipoalergeni. Edino na kar pazimo je, da če se že kopamo v kopeli z dodanim oljem, da po kopanju kože ne drgnemo preveč ampak jo bolj pivnamo z brisačo.

LP, Marjan  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




martinuška -> RE: kopanje dojenčka in mila, šamponi,...? (5.6.2007 9:48:12)

Mi z milom umivamo nekje enkrat tedensko (se kopamo oz. tuširamo). Drugače se kopamo oz. tuširamo nekje na 2-3 dni, vsako jutro pa, preden jo preoblečem, jo umijem po vseh "kožnih gubah" - po bedrih (kar jo sicer tako ali tako vsakič, ko jo previjem), zraven teh pa še pod pazduho in pod vratom, ker tam se kar nabere umazanija. Pa še po obrazu.

S tem da bi opozorila tiste, ki umivate s tetra krpicami/plenicami, in imate dojenčke s suho kožo: naša dojenčica je imela takrat, ko sem jo še umivala vsako jutro s tetra krpico po vsem telesu, ful suho kožo, ker so te tetra krpice dokaj trde (kljub vsem mehčalcem in sušenjem v sušilnem stroju). Trde so namreč že same po sebi. In na nežni dojenčkovi koži dobesedno naredijo peeling. Zato sem "prešaltala" raje na zelo mehke ToTo krpice za umivanje, ki so za enkratno uporabo in so super. Od takrat ima naša dojenčica normalno kožo in jo namaževa le takrat, ko jo umivava z milom, torej enkrat tedensko. Drugače pa samo včasih, ko vidim, da koža potrebuje dodatno vlago.

Aja še to: ko se ne kopamo z milom, jo kopamo z Linola Fett oljno kopeljo, ki je super in ne potrebuješ še dodatno mazat kože. Je prijetno in ravno dovolj naoljena.




Stran: [1]