N _ B -> RE: Junijke 2007 (13.11.2007 22:12:34)
|
nogica: ne. Dopoldan tudi malo zaspi. Odvisno, kdaj zjutraj vstane. Npr, če vstane okoli 6-ih, potem zaspi okoli 8-ih 8:30 in ga pustim eno uro (seveda, če se prej ne zbudi sam). Potem greva običajno okoli 10-ih ven in sva okoli 11:30 doma. Včasih mi malo čez enajsto že zadrema v vozičku, samo ga kar dvignem (sem grda, a ne), ga nahranim in gre potem v spalnico spat. Popoldan mu pa tudi še običajno manjka. Zaspi okoli pol petih za kake pol ure. Tako je bilo že pri Niki. Potem, ko je začela puzat in se več gibat je bila tudi bolj utrujena in je podaljševala opoldanski spanec. Kmalu mi je potem začela spuščat najprej popoldanski spanec, potem pa še jutranjega. Sem dajala poudarek na ta opoldanski počitek in se mi je obrestoval. Nika mi je šele pred mesecem nehala redno hodit počivat. Saj ne rečem, so izjeme, ko kam greš in ti npr. odspi v avtu. Dokler je voziček, sploh ni problem. Po mojem mnenju je pomembno, da se tega držiš na začetku, dokler je otrok majhen. Toliko, da mu pride v kri. Potem je tudi improvizirat lažje. Ko je Nika imela redno GH je pred spanjem (ob 11.15-11.30) pojedla sadje ali skuto in šla potem spat. Medtem, ko je spala, pa sem v miru skuhala kosilo. Ko je vstala, je bila dobre volje in lačna in je vedno rada jedla. To se je pri njej obneslo. Sem probala s kosilom pred spanjem, pa je bila težava v tem, da je bila zaspana in ji je skoraj glava padla v krožnik, poleg tega, pa sva morali prej pridet noter s sprehoda, da sem skuhala. To je pa sloh pozimi problem, ker greš kasneje ven.
|
|
|
|