Anonimen -> RE: kreganje zaradi vzgoje (2.6.2007 13:41:20)
|
Ah, nič kaj zavidljiva situacija, sem bila sama otrok v takšem. Muka. Ko sem imela jaz 10 let in brat 6 let, je mama spoznala novega partnerja. Tudi sam je imel iz prejšnjega zakona 2 otroka stara 1 in 3 leta, ki pa sta živela pri svoji mami. Ni vrag, da smo se po enem letu preselili k njemu in tako dobili novega očeta (mojega biološkega ni bilo nekjer v zgodbi). In tako sva iz danes na jutri morala začeti ubogati njegova navodila in komando, meni se še danes trga ko pomislim na tista leta. Jaz sem še še z vsemi 4 upirala, brata pa je totalka ferderbal. Pa ni bilo fizičnega nasilja ali kaj takega, psihičnega pa več kot dovolj. Pa čisto kontra finte je imel kot sva jih bila navajena do takrat, pa smo se sami z mamo imeli več kot fino in tudi zelo lepo sva bila vzgojena. Nič nama ni falilo. Pa je mama ful popuščala in njemu prepuščala komando, najbrž se je bala da bi spet sama ostala. Kaj pa vem, jaz ji še danes zamerim, da se ni bolj borila. Po drugi strani pa jo poskušam razumeti, ker ni veliko moških, ki bi želeli mlado mamico z dvema otrokoma. Kasneje sta imela še enega skupnega otroka, no, ta pa je tako navajen samo takšne vzgoje in pač je kakor je. Je pa tudi res, da ni bilo nobene razlike v vzgoji njegovih in njenih. Finte, ki so totalka bolane je imel pri vseh iste. Samo za primer, za pojest kosilo smo imeli točno določen čas, ker če ne je bil cel halo. Tako smo posledično vsi predebeli, ker smo se na timing basali s hrano, namesto da bi to bil prijeten obred cele družine, ki posedi ob obroku in prekramlja svoj dan. prej je to bilo vedno tako. Pa še veliko takih bolanih..... Zatorej ne popuščaj, tvoja otroka sta bila navajena TVOJE vzgoje in jima je sedaj vse to novo in tuje. Sčasoma se bosta začela upirat in ga še marala ne bosta. Zlo težke situacije so to, še sploh če imata namen imeti še kakšnega. Pa pusti tisto frdamano lučko prižgano, madona, kaj ga pa toliko moti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. A njemu sveti v oči ali kako? Če bi živeli v centru mesta bi toliko svetlo bilo vsem v sobi od zunanjih luči. Pa zato še nihče ni utrpel trajnih poškodb.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
|
|
|
|