|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neželena nosečnost
30.5.2007 18:55:54   
mama5
Spoštovane mamice!

Sočustvujem z vsemi, ki ste šle skozi ss. user posted image

Jaz imam pa čisto drugačen problem. Doma že imamo 10 mesečno pikico user posted image , zaradi poporodne depresije jemljem antidepresive, kljub stalni uporabi kondoma sem zanosila!!!user posted image . Sem nekje v 7. tednu. Sploh nismo pripravljeni na novo detece, jemljem antidepresive, počasi sem začela obvladovati poporodno depresijo in niti slučajno nisem psihično dovolj stabilna za opustitev tablet..... Noben zdravnik mi ne zagotovi, da je varno, če jemljem še naprej....odločitev in tveganje moram prevzeti sama....

Sedaj pa me je tako strah odločitve.... Če se odločim za abrazijo, kako to poteka? A res delajo to v splošni anesteziji? Te me je preveč strah.... A je še kaka druga metoda? Tako sem na trnih, komaj v ponedeljek imam G.....Prijateljica, ki je šla skozi to, je rekla, da so ji dali v žilo nekaj in je postajala omotična.....je pa čutila praskanje.....niso pa je popolnoma uspavali....

Ne se jeziti name, ker v takšnih okoliščinah res ne moremo imeti dojenčija....in če bi bilo kaj narobe, bi si vedno očitala, da je to zaradi tablet.....

Hvala vam za odgovore in veliko zdravih sončkov vam želim! user posted image

metka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neželena nosečnost
30.5.2007 19:02:16   
tinčica
vem kako ti je ker tudi sama jemljem antidepresive in tudi pod milim nebom ne vem kako bi lahko skrbela še za enega.

pa slišim očitke da se smilim sama sebi ampak lahko je obsojat če sam to ne izskusiš.
mslim da ti antidepresivi lahko naredijo veliko škoda plodu, tako da če veš da si se prav odločila stori kar je najboljš zate.
lp

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu mama5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2007 19:04:52   
heidy
Nič ne veš ker si v popolni narkozi - boli samo potem - vsekakor najbolj SRCE!  Rekla bi ti samo: še enkrat dobro razmislita!

(odgovor članu mama5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2007 19:15:39   
mama5
Hvala tinčica! Heidy, imam še nekaj časa za razmislek.... tehtamo vse možnosti....Ampak če obdržim....zaradi tablet ni najbolj priporočljivo....in se bom skoz sekirala zaradi vpliva kemije na razvoj deteca.... v prvi nosečnosti nisem upala piti trpotčevega sirupa proti kašlju, ker sem brala o genotoksičnosti trpotca....

Če se odločim za abrazijo, kako to poteka? A res delajo to v splošni anesteziji? Te me je preveč strah.... A je še kaka druga metoda? Tako sem na trnih, komaj v ponedeljek imam G.....Prijateljica, ki je šla skozi to, je rekla, da so ji dali v žilo nekaj in je postajala omotična.....je pa čutila praskanje.....niso pa je popolnoma uspavali.... Vaše izkušnjeprosim!

(odgovor članu heidy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2007 19:26:32   
Erdbeere
sama sem imela ss in sem dobila v žilo neko uspavalo, postala sem omotična in v trenutku se nisem več zavedala....zbudila sem se ko so me peljali iz operacijske v porodno sobo....bolelo ni nič...le SRCE....to pa še vedno, kljub temu da je bilo naslednjič vse ok in imam zdaj doma zdravega fantka user posted image drži se in se odloči tako kot misliš, da je prav...ni pa nič hudega drugače abrazija

(odgovor članu mama5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2007 19:29:34   
heidy
Abrazijo ti torej naredijo v popolni narkozi - zjutraj prideš tešča in opraviš papirne formalnosti, nat te pošljejo na oddelek, kjer te mal pred posegom "uspavajo", čez kakšnih 20 minut se zbudiš, 4 ure ne smeš piti ne jesti in zvečer, če je seveda vse OK te pošljejo domov. Priporočljivo je nekaj dni počitka.

(odgovor članu mama5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2007 19:59:11   
tul
Dokler GV ni večja kot 2,8 cm, lahko prosiš za abortivno tableto. Postopek je skoraj neboleč (kot pri menstruaciji), moraš pa biti od jutra pa do večera v bolnici.
Če smem vprašat katere antidepresive pa jemlješ-  jih jemljem tudi sama (asentra). ti baje niso kontraindicirani v nosečnosti. Pozanimaj se pri psihiatru če je nujna prekinitev nosečnosti.

(odgovor članu heidy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2007 21:13:54   
mama5
Tul, jemljem Cipralex.  S temi zdravili med nosečnostjo pa je takole. Varnost za večino zdravil v nosečnosti ni ugotovljena. Po nekaterih smernicah je fluoksetin indiciran med nosečnostjo. V navodilih za sertralin (Asentra) pa piše, da varnosti jemanja med nosečnostjo in dojenjem niso ugotovili. V nekaterih smernicah je ravno sertralin priporočen med dojenjem, ker se od vseh antidepresivov najmanj izloča v mleko. Pa sem jaz zaradi poporodne depresije in uvedbe Cipralexa vseeno morala prekiniti terapijo in je rekel psihiter, da raje niti sertralina ne bi jemala.... pa čeprav z mlekom dobi otrok le 1/10 doze tega zdravila kot pa preko posteljice v času nosečnosti....

Pri vseh SSRI-jih piše, da se ga daje samo v posameznih nujnih primerih, kadar pričakovana korist za mater opravičuje tveganje za otroka.

Sicer pa embriotoksičnega ali teratogenega učinka pri podganah in kuncih ni bilo. Pri podganah so ugotovili rahel zastoj v osifikaciji fetusov, pri kuncih pa je zavrlo osifikacijo fetusov. Pri samicah podgan, ki so dobivale sertralin v zadji tretjini brejosti in med dojenjem so ugotvili povečanje števila mrtvorojenih mladičev in št. mladičev, ki so poginili 4 dni po rojstvu.......(to velja za sertralin).

Hvala in lp

(odgovor članu tul)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2007 21:16:54   
mama5
Tul, sem ti poslala zasebno sporočilo.

lp

(odgovor članu mama5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2007 21:22:48   
Marogica
mama5, vidim, da si realna. Zato ne pomišljaj predolgo z odločitvijo in predvsem glej dolgoročno, kar je povezano tudi s celotno družino. Tu ne gre samo za antidepresive, o katerih si se sama pozanimala, kakšni so učinki....Glej tudi iz tega aspekta, ki si ga že načela. Trenutno nisi "zdrava" in ti je en otrok v tvoji situaciji čisto dovolj. Imeti še drugega....user posted image

Resnično je bolje, če se najprej pozdraviš, pa potem zopet razmišljaš o drugem otroku. In vedi...boli samo, če nimaš razčiščenih pojmov. In mislim, da jih ti imaš...

Vse lepo in upam zate, da se boš odločila tako, da tega ne boš obžalovalauser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mama5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2007 21:32:43   
Pilar
mama5, vidim, da si realna. Zato ne pomišljaj predolgo z odločitvijo in predvsem glej dolgoročno, kar je povezano tudi s celotno družino. Tu ne gre samo za antidepresive, o katerih si se sama pozanimala, kakšni so učinki....Glej tudi iz tega aspekta, ki si ga že načela. Trenutno nisi "zdrava" in ti je en otrok v tvoji situaciji čisto dovolj. Imeti še drugega....

Resnično je bolje, če se najprej pozdraviš, pa potem zopet razmišljaš o drugem otroku. In vedi...boli samo, če nimaš razčiščenih pojmov. In mislim, da jih ti imaš...

Se kar podpišem.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2007 22:02:03   
madela
Pišeš,da si na antidepresivih,obenem pa pišeš,da se že malo pobiraš user posted image . A bi bilo prehudo,če bi jih nehala jemati,pa si kupiš samo kake zelišne nadomestke user posted image
Poporodna depresija ponavadi nastane zaradi velike hormonske spremembe v telesu po porodu,seveda pa zraven vplivajo še drugi dejavniki. Pri vsem kar pišeš me nekaj skrbi. Prvo moraš sama pri sebi razmislit,kaj ti pomeni tvoja pikica v tebi? Če ti je že sedaj hudo,ko pomisliš na prekinitev nosečnosti,se vprašaj kaj bo pa potem,ko bo to za tabo-vrnitve ni!!! In kaj se ti lahko zgodi-lahko padeš v hudo depresijo,ko se boš soočala s svojimi dejanji,ki si jih storila iz obupa. Iz tega se pa potem ne boš hitro pobrala,na žalost te bo to potem spremljalo celo življenje!
Enkrat sem prebrala tako lep stavek,ki ga je ena napisala na forumu,da ga nikakor ne morem pozabiti: Raje nosim otroka celo življenje no rokah,kot pa na vesti!!!
Preden se za karkoli odločiš dobro premisli. Morda se ti to zdi sedaj najhitrejša rešitev,pa vendar,si prepričana,da je pravilnauser posted image  

Želim ti,da se pravilno odločiš!

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2007 22:42:15   
Ajvy
Storita tako kot vidva mislita, da je prav in tako da bo najmanj tveganja za vse.. otroka in vaju.. pa veliko poguma vama želim

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.5.2007 13:53:11   
Anonimen
Nič te ne obsojam, poskušam te razumeti, če veš da nisi niti slučajno pripravljena še na enega user posted image , potem raje naredi splav. Takšno je pač življenje.

Jaz sem imela abrazijo lani, pa ne na lastno željo, je plodek nehal rast, sem jo pa imela v 8 tednu.
Zjutraj sem tešča šla v bolnišnico, ob 13h sem bila na vrsti, najhujše od vsega pa je bila injekcija, ki sem jo dobila 1h pred posegom, da se mi je matrnični vrat začel odpirati in da sem že sama začela krvaveti. Slabo sem reagirala na to sredstvo in tega ne želim doživeti nikoli več.
Ampak to sem dobila samo jaz, je napisala moja G na napotnico naj mi dajo, da je baje po tem okrevanje hitrejše. No, to pa je res bilo, naslednji dan sem že hodila normalno naokoli.
Ko te dajo na operacijsko mizo, ti dajo noge v stremena, umijejo te spodaj, pri glavi je sedel anestezist ki se je ful lepo z mano pogovarjal, preveril da me ni preveč strah, nato sem dobila v žilo uspavalo, štela naj bi od 10 nazaj, pa me je že pri 8 zmanjkalo. Spala sem kot user posted image , zbudila sem se šele v sobi 1h kasneje, bolelo ni nič, čutila nisem nič.....
Res pa sem čutila bolečino v srcu, ampak sem itak vedela da je plod odmrl in da bi prej ali slej se samo sčistilo. Pa kljub temu, da sem danes 25t user posted image , še vedno pomislim da če bi bilo takrat vse v redu, bi sedaj imela že enega user posted image  doma.

(odgovor članu Ajvy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.5.2007 14:21:07   
Anonimen
mama, ker si tako kmalu zanosila je večja nevarnost ss. lahko se ti tudi maternica "obesi", ponavadi svetujejo v takšnih primerih kot si ti splav, takšna nosečnos je nevarna zate.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
31.5.2007 21:30:23   
mama5
Mamice, vsem hvala. user posted image  

Včeraj sem zelo močno zakrvavela in močno krvavela približno 1 uro, danes pa precej manj. Barva krvi je kot pri menstruaciji. Mogoče pa bo sama narava poskrbela.

Mislite, da je konec moje nosečnosti?

Vse vam želim vse dobro in najlepše! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: neželena nosečnost.
8.5.2010 16:24:49   
Anonimen
stara sem 16 let in pol. imam fanta. seksava že približno 4 mesece. pred enim tednom sva prvič seksala brez zaščite(ni mu prišlo v mene. pač pa zraven nožnice) in me skrbi da sem zanosila. že 3 dni čutim nekakšno špikanje v jajčnikih, in danes mi je slabo. bruhala nisem. imam tudi vetrove. lahko, da so ti znaki zaradi ovulacije lahko pa zaradi nosečnosti (menstruacijo običajno dobim okoli 16 v mesecu).

vsem hvala za odgovore!

lp

(odgovor članu mama5)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
8.5.2010 21:06:38   
benika
Pri nezaščitenem seksu vedno obstaja možnost zanositve. Če si pa noseča, ti pa me ne znamo povedat. Počakaj do M in če je ne bo okoli 16. potem naredi test nosečnosti. V izogib nadaljnim skrbem pa vedno uporabljajta zaščito.

Srečno.

< Sporočilo je popravil benika -- 8.5.2010 21:07:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.5.2010 9:42:44   
Anonimen
se podpišem pod marogico...
ps veliko sreče

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
9.5.2010 17:20:04   
Grass
najlepša hvala tebi benika za odgovor. jaz sama predobro vem, da sva naredila veliko napako, da sva imela spolne odnose brez zaščite. odslej se to zagotovo ne bo ponovilo :D ja. bom naredila test nosečnosti, če ne bom dobila menstruacije okoli 16 :D

lp :D

(odgovor članu mama5)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.5.2010 20:17:20   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

stara sem 16 let in pol. imam fanta. seksava že približno 4 mesece. pred enim tednom sva prvič seksala brez zaščite(ni mu prišlo v mene. pač pa zraven nožnice) in me skrbi da sem zanosila. že 3 dni čutim nekakšno špikanje v jajčnikih, in danes mi je slabo. bruhala nisem. imam tudi vetrove. lahko, da so ti znaki zaradi ovulacije lahko pa zaradi nosečnosti (menstruacijo običajno dobim okoli 16 v mesecu).

vsem hvala za odgovore!

lp

Znakov nosečnosti ne čutiš tako hitro po spolnem odnosu. Tudi če si noseča to še niso pravi znaki, ampak psiha. Večina jih znakov nima še nekaj časa po pozitivnem testu. Meni so se praktično takoj, še pred testom pojavili, pa je bilo to 10 dni po ovulaciji oz. narejenem bejbiju.
Si pa po hitrem izračunu seksala ravno nekje v času ovulacije, če jo imaš 10-14 dni pred M, kot je najpogosteje. Če mu ni prišlo v tebe je možnost vseeno minimalna.
Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.5.2010 11:25:39   
Martinčka
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Znakov nosečnosti ne čutiš tako hitro po spolnem odnosu. Tudi če si noseča to še niso pravi znaki, ampak psiha. Večina jih znakov nima še nekaj časa po pozitivnem testu. Meni so se praktično takoj, še pred testom pojavili, pa je bilo to 10 dni po ovulaciji oz. narejenem bejbiju.
Si pa po hitrem izračunu seksala ravno nekje v času ovulacije, če jo imaš 10-14 dni pred M, kot je najpogosteje. Če mu ni prišlo v tebe je možnost vseeno minimalna.
Srečno.

jaz sem znake začutila okoli 10dni po ovulaciji tako da o tem je težko govoriti in sem samo zato šla delat test 1 teden pred M in je bil test pozitiven! tako da mislim da je to od vsake posameznice odvisno in stanju njenih hormonov!?
kakorkoli pa menim tudi jaz da gre verjetno pri tebi bolj za znake ki nastanejo zaradi psihe! zato se ne obremenjuj in počakaj lepo do dneva za M in naredi test!
in kot so že ostale napisale: če ne načrtujeta user posted image , kar dvomim da ga pri teh letih, potem uporabljajta zaščito... poskrbi za tabletke če vama kondom ne odgovarja!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.5.2010 16:08:40   
tulpek
Če bi pozorno prebrala, bi videla, da sem jih tudi js čutila tudi že 10 dni po O , medtem ko jih je Grass čutila 4 dni po spolnem odnosu, kar je pač čisto prehitro, ker nekje 7-10 dni šele pride do vgnezditve in se začnejo sproščat hormoni. 

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?