Misek -> RE: Elektro drog na parceli (4.6.2007 10:31:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: MiNa* Na naši parceli, na kateri bomo gradili hišo, so trije el. drogi, ki so po dolžini na tretjini parcele. El. kabel na njih je nato razpeljan naprej do hiš v vasi. Želeli bi vse te prestaviti na našo mejo, še najraje v zemljo. Zanimam me, če je imel kdo podoben primer, ali gre to na naše stroške? Elektro nima nobene služnosti nan naši parceli, torej so ti drogi na črno in naj bi jim bilo v interesu to prestaviti? Smo sicer opravičeni do kakšne odškodnine? Prav bi mi prišle vse info. Hvala. Ukvarjam se s podobnim problemom in evo kaj sem ugotovila: na elektro das zahtevo za prestavitev drogov, potem oni pridejo pogledat kaj se da narediti. Ce drogove prestavijo, strosek prestavitve je njihov, ti pa placas samo kabel, ki ga bo potrebno nadomestiti. Dobro je pred tem se pozanimati ali planirajo kaksen vkop kablov, saj ce gradite na novo, zakon zahteva podzemne kable. Ce vas priklopijo s tega kabla oz. z drogog z vase parcele boste morali kable vkopat in komot zahtevate da vkopljejo vse kable do vase meje in ce ne gre drugace, en drog pustijo pri meji. Natancno pa ne vem kdo nosi stroske vkopa kablov. Ce bi to vsa soseska uredila, potem investira elektro - tako so meni povedali, ce pa delas to za svoje potrebe menda ti oz. investitior - tako se je dalo sklepati iz recenega. Upam, da ti bo to kaj pomagalo.
|
|
|
|