Driska? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


pikecpokec -> Driska? (30.5.2007 16:31:43)

Živjo!
Naš mali je star slabe 4 mesece in ga polno dojim. Do sedaj je kakal redno vsak dan 1X-ponavadi po jutranjem hranjenju. Že nekaj dni pa kaka tudi do 5X na dan. Kar zabrbota mu v ritki, potem pa zasmrdi - in gremo se previt! Prej je kakal rumeno, zdaj pa bolj rumeno-zeleno. A mislite da je to driska? ker menda dojeni otroci nimajo driske. Bi se bilo treba iti pokazat k zdravniku? A je res da ko dobivajo zobke, lahko driskajo? Mislim da jih naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] počasi dobiva, ker se fuuul slini in vse kar vidi, zbaše v usta.
Prosim za vaša mnenja in nasvete.
LP!




karamela -> RE: Driska? (30.5.2007 17:01:55)

Jaz mislim, da ni driska. Vedi da samo , dojeni otroci lahko kakajo tudi po večkrat na dan, ali pa tudi 5 dni ne pa ni nič narobe. Tako je mene podučila babca.

Tudi pri moji hčerkici je bilo tako. Blato pa začne spreminjati barvo, ker se začenja počasi urejati prebava.

tudi jaz sem bila pred pol leta v taki dilemi, pa je bilo vse O.K.






Anonimen -> RE: Driska? (30.5.2007 18:10:52)

Baje da je barva celo odvisna od tega, kaj ti poješ, vsaj tako so meni govorili, ko me je takole skrbelo. Koliko je to res, pa ne vem.




eya -> RE: Driska? (30.5.2007 21:51:27)

Verjetno je vse ok,moj je tudi dostikrat kakal. Pozorna bodi edino, če bo blato sluzasto, penasto ali zelo smrdi.

Driska je ponavadi takšna, da je res tekoče, da nič ne ostane na plenički, ampak se vse vpije.




***lucy*** -> RE: Driska? (31.5.2007 6:59:55)

dobro jutro punce,

eya, zanima me če veš, kaj pomeni če blato smrdi in je sluzasto. Moj je to nekaj časa nazaj imel ( pri cca. 2 mesecih ). Zdravnica mi je samo rekla, da naj pridem šele ko bo imel vročino ali pa če ne bi bil takšen kot je ponavadi, živahen in z velikim apetitom.

Hvala in lep dan vsem.





ajja -> RE: Driska? (31.5.2007 9:07:32)

Pikecpokec, po mojem ni driska. Naš fant je star 4,5M in se nam je ene tri tedne nazaj dogajalo nekaj podobnega. Tudi jaz sem mislila, da bodo zobki, ker se je poleg tega, kar omenjaš, še ves čas drgnil po dlesnih pa tečnaril, ampak po dveh dneh se je kakanje uredilo, zobkov pa tudi še nimamo, se pa še kar naprej slini, v usta pa tlači čisto vse.




kamy -> RE: Driska? (3.6.2007 13:51:44)

Olja punce!
Meni se dogaja enako! Smo pa pred kratkim preboleli ROTA VIRUS, po opisu je blato zelene barve že kar bolj florestenčne barve in zelo zelo smrdi! Značilo  za ta virus pa je zelo visoka vročina tudi preko 40 °C![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Smo se kar namatrali z ohlajanjem v banjici pa svečke ITD..... Če nima vročine brez panike samo bodi pozorna! Slinimo se pa ko nori in vidim oz. opažam, da si rokico tlači v ustka in poriva v zgornjo dlesen kar je pomoje znak, da se bodo zobki pojavili na zg. dlesni!

LP, Kamy




Naja30 -> RE: Driska? (3.6.2007 21:35:39)

Naša je tudi v enem obdobju nenadoma kakala po 5x na dan in ni bilo nič narobe, posledično se ji je le ritka vnela. Zato ti svetujem, da ga ob vsakem previjanju umiješ z vodo, pustiš ene 10 min nagega in potem fajn namažeš s kako mastno kremo.
Blato pa je lahko zeleno od tvoje prehrane.




zima07 -> RE: Driska? (3.6.2007 22:11:29)

Ne bi te rada strasila, ampak meni so rekli, da kakanje veckrat na dan in zelenkasta barva lahko pomeni alergijo...Ce dojis, torej na nekaj, kar si pojedla...Pediatrinja mi je svetovala, naj se izogibam mlecnim izdelkom in jajcem-torej sem jedla kruh, grisine, toaste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...Ker ni bilo bolje, smo sli na testiranje (tokrat alternativa: bioresonanca) in potrdili so alergijo na psenico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] -torej na tisto, kar sem vecinoma jedla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...Jutri imamo se alergologa, bomo videli, ce bodo rezultati enaki...

V vsakem primeru, ne zganjaj panike, ampak bodi pozorna, morda opazis kaksne spremembe na kozi, suho kozo, srbecico...v tem primeru pa je dobro, da se posvetujes s "stroko"...

Vseeno upam, da ni alergija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...Pozdravcek!




Stran: [1]