Špela -> Stiki otroka z očetom (25.10.2004 16:50:32)
|
Prosim za majhne(a zame zelo pomembne) nasvete! Z bivšim partnerjem sva določila obiske 3 krat na teden po dve uri, tretji obisk traja v petek ali soboto 4 ure.Je to veliko,ker meni se zdi preveč, glede na to da si otroka ni želel, me je že v nosečnosti pustil, vrgel iz avta, in spet prišel nazaj.In nato se je to stopnjevalo.Da je odhajal in prišel nazaj, videl otrok apozno zvečer ko je že spal, ali pa kakšen dan sploh ne. Ampak dobre recimo da si vsak zasluži še eno šanso, ampak kaj če ni nič drugače. Tepe me ne in alkohola tudi ni ampak mu je pa vseeno, tudi zaradi zdravstvenih težav otroka naj bi trpela njegova služba, čeprav meni tudi doma pomagajo, tudi kolegice me vozijo k zdravniku. Povejte mi če jaz skrajšam stike med malčkom in očetom, me lahko le toži če jih želi povečat? Kako je s preživnino? Ker naj bi mi jo plačeval, zdaj pa trdi da če je otroku kupoval oblačila mi denarja ni treba nakazat? Kako naj jaz to v dohodnini prikažen in pri vpisu otroka v vrtec čez kakšno leto?Ali se to dogovori na socialni, tudi datum, ker ostalo naj bi bilo dogovorjeno, pa to ni tako?Ali lahko dosežem da otrok v času bolezni ko je na antibiotikih ali v bolnici, in nato ne sme ven, nima stika z očetom? Ker do sedaj so bili stiki pri meni doma, pa imam jaz tega dovolj ker mi grozi da če bom še rekla za preživnino me bo udaril,itd. Tudi drugače se mi okolje pri njemu ne zdi primerno za otroka, najpomembnejše pa je da ga otrok ni navajen.Saj tudi zdaj ko sva bila v nekako kulturnih celo prijateljskih odnosih ni prihajal k meni obiskovat otroka ob urah, ampak je prihajal kasneje, odšel prej.Jaz sem njegovemu delu prilagajala obiske.Govori mi da sem slaba mama, čeprav se res trudim, in vem da ni tako. Da sem nesposobna ker kot študentka nisem redno zaposlena, kot on. Ampak jaz tega tudi nočem še, ker sem rada z otrokom, bom že nekako. Prosim kakšno informacijo.
|
|
|
|