|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko časa od prvih popadkov do poroda?
30.5.2007 10:06:15   
superfly
Pozdravljene,

sicer se pripravljam na drugi porod, a je prvi minil brez lastnih popadkov in tako teh izkušenj nimam,  pa me zanima koliko časa je pri tistih, ki ste že rodile trajalo od začetka rednih popadkov do samega poroda?

Hvala za odgovore,

lps
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko časa od prvih popadkov do poroda?
30.5.2007 10:12:24   
ribica.
Prvič 12 ur -6 ur pravih muk.

Drugič 7 ur - 2  uri pravih muk.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2007 10:13:15   
asso
Pri prvi nekako 10 ur... prvi zelo švoh popadki, je samo špikalo v križu, ampak je bilo redno na 12 minut, čez par ur so nastajali vedno močnejši... začnelo se je nekje ob 11-ih zjutraj, tam okrog 17-ih so bili že prav izraziti, ob 8-ih zvčer, ko sem šla proti porodnišnici, pa so bli prav ornk in že na 4 minute. Rodila sem nato ob 11-ih zvečer.

Drugi porod se je začel ob 7-ih zjutraj s počasnim odtekanjem plodovnice in špikanjem v križu, ob 9-ih sem šla v porodnišnico, ko so bili popadki že na 5 minut. končal pa se je ob 11.35 zjutraj.

V obeh primerih zelo hiter porod... 

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2007 10:21:26   
Anonimen
Prvi popadki so se začeli ob 1h zjutraj, potem ko je zelo zelo malo začela odtekati plodovnica. Občutiti jih je bilo pa tako kot pred menstruacijo, ko te zvija po trebuhu. To je bilo tako zelo blago, da sploh nisem vedela, da je to to. Šele ko sem ugotovila, da se to ponavlja na 5 minut, sem ugotovila, da že morajo biti popadki. Na poti do porodnišnice so si sledili že na 3-4 minute. Tisti boleči so se nekako začeli šele okrog 3h do 3.15 v sobi za klistiranje. Rodila pa sem ob 4h...

Tako da ni čisto res, ko nekatere pravijo, da ko se bodo začeli popadki boš že vedela - vsaj pri meni ni bilo tako...

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2007 10:22:24   
Nika v službi
Prvi popadek čutila zjutraj 12.09., potem sem jih čez cel dan občasno čutila in vedela, da se pripravlja.
Zares se je pa začelo zvečer ob 23:30 istega dne, nekaj čez polnoč sem šla v porodnišnico, ob 1:30 zjutraj sprejeta v porodno sobo, ob 06:10 rodila.

Torej, je dejansko trajalo 6 ur od rednih popadkov do rojstva moje princeske. Uradni čas trajanja poroda, zapisan v materinski, pa je 3 ure.
Za prvega otročka precej hitro.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2007 10:56:33   
Maleal
Prvič so mi dali umetne popadke ob 17:30,ob 18:57 sem rodila,drugič so mi ob 22ih predrli mehur,ob 22:20 sem dobila prve popadke in ob 22:45 rodila.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2007 11:01:39   
eva1
Take rahle popadke na 5 minute se začutila ob 3h ponoč, ob 8h mi je odtekla voda-popadki pa so prenehaliuser posted image , potem so mi nastavili umetne popadke ob 11h ki so takoj pričeli, ob 14h so bili ful močni, tako da sem rekla-user posted image kdo me je to nasral(namreč lahko bi šla na CR, če bi se tako odločila), rodila sem ob 21.28..in mi ni žal..popadki pa so ob 14h isto boleli kot pred koncem...sami izstisni popadki pa me sploh niso boleli-oz. milostno proti tistim prej!

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2007 12:01:35   
nana 27
Ob 7h sem se zbudila in šla na stranišče. Videla sem, da se je odluščil čep in da malo kaplja plodovnica. Pol ure kasneje so se začeli popadki - najprej na 12 do 17 minut, nato so po eni uri šli na 7 minut... Oblekla sem se za v porodnišnico in v dvajset minut trajajoči vožnji do porodnišnice so me nekaj minut pred porodnišnico začeli na 3 do 4 minute. V sprejemni sobi (malo čez deveto uro) mi je odteklo še malo vode. Šla sem še na klistir in v eni uri močnih popadkov v porodni se je malo pred 12. uro rodil naš junak.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
30.5.2007 12:03:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2007 12:07:25   
nana 27
Nalin, me prav zanima, če se je še katera od ringarajevk-nosečnic srečala pred porodom in si nato delila še isto sobo..user posted image  Še dobro, da si imela takrat v avatarju svojo slikco.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2007 12:14:32   
Tiamo
nalin in nana, tudi midve: jaz in violinski, sva si delile sobo od 1.8. do 4.8. 2005 user posted image  Prej sva se poznale samo preko RR oz. čvekanja v pričakovanju avgustovk 2005.

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 30.5.2007 12:15:14 >

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2007 12:17:38   
chips
Ob 3 ponoči me je začelo tako čudno zvijati,ob petih ni bilo več za zdržati doma (popadki na 10 min.)V porodnišnico sem prišla okolo 5-ih .Do 6:30 so me rihtali(klistir,ctg,...)čep se mi je pdluščil na wc-ju po klistirju .potem pa v porodno dobila sem še zraven umetne popadke(me je ful bolelo),voda mi ni odtekla tako da so mi predrli in sem bila potem kar malo lažjauser posted image .
Nazadnje sem pogledala na uro ko so mi rekli da zdaj bo pa šlo zares ko sem začela pritiskat je bila 12:45,in Tea se je rodila ob 13:04. Tako da vse skupaj je trajalo 10 ur.

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2007 12:42:30   
žarnica
hm,meni je voda odtekla 14.15h. Popadke sem pa dobila okrog 18h (takrat sem bila že v porodnišnici), rodila pa sem ob 20.10h

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.5.2007 12:54:15   
lin
Okoli 1 ponoči sem dobila prve popadke na 2 min (prej čisto nič)in ob 2 sem rodila,se pravi 1 ura.
p.s. mi je pa prej odtekla vodauser posted image

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.5.2007 12:56:12   
Majchi
Meni so se popadki vlekli celo soboto, prišli so celo na 7 min, nato pa so za eno uro prenehali. Po tem sem vedela, da so lažni. V nedeljo se je tale isti hec nadaljeval in šele okrog polnoči (torej iz nedelje na ponedeljek) so se okrepili. Do dveh zjutraj so se že zgostili na 5 min in okrog treh zjutraj sva se odpeljala v P. Okrog 5.30 so mi predrli mehur in šele takrat so postali zares boleči. Lana se je rodila ob 8.24 zjutraj. Tako da je blo vsega hudega v resnici konec v treh urah, medtem ko se mi sam iztis otroka sploh ni zdel boleč.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.5.2007 13:26:36   
eya
Dobre3 ure je minilo od prvih popadkov do poroda, pa niti ni bilo nekih strašnih muk.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.5.2007 13:31:40   
Anonimen
Punce malo butsato vprašanje bom postavila pa vendar upam da mi bo katera odgovorila. Mene že od včeraj zvečar rahlo boli v spodnjem delu trebuha. Do sedaj teh rahlih krčkov nisem čutila. Nočem nikjer nič težit dokler ne bo kaj resnega. No pa tudi zaradi intenzivnih premikov user posted image mi je brezzveze težit naokoli. Me zanima, če se user posted image med popadki tudi premika ali ga ni čutiti. Ker men se res nenoramlno premika. Trebuh mi kar valovi. Najbrž je mali ugotovil, da sem naveličana sama sebe in me hoče oidrešit tega velikega bušija user posted image . No če se kateri da ubadat z mano naj mi pove ali so to lahko popadki ali pa so to bolečine od premikov user posted image

(odgovor članu Majchi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
30.5.2007 13:47:30   
sova

IZVIRNO SPOROČILO: nogica

Punce malo butsato vprašanje bom postavila pa vendar upam da mi bo katera odgovorila. Mene že od včeraj zvečar rahlo boli v spodnjem delu trebuha. Do sedaj teh rahlih krčkov nisem čutila. Nočem nikjer nič težit dokler ne bo kaj resnega. No pa tudi zaradi intenzivnih premikov user posted image mi je brezzveze težit naokoli. Me zanima, če se user posted image med popadki tudi premika ali ga ni čutiti. Ker men se res nenoramlno premika. Trebuh mi kar valovi. Najbrž je mali ugotovil, da sem naveličana sama sebe in me hoče oidrešit tega velikega bušija user posted image . No če se kateri da ubadat z mano naj mi pove ali so to lahko popadki ali pa so to bolečine od premikov user posted image

V katerem tednu pa si?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
30.5.2007 14:52:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sova)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
30.5.2007 14:56:13   
tatjana.d
Prvi popadek je prisel v nedeljo ob 2h zjutraj in ni se vec umirilo. Celo nedeljo so bili na 20-30min, brez premora vmes. Sem se skakala po stanovanju in veselo kuhala... Sedeti in lezati nisem mogla, tako da sem noc prebedela. V ponedeljek ob 2h zjutraj (torej po 24h) so se zaceli gostiti nekje na 6-11min, tako da smo sli v porodnisnico (ni bila tako blizu). Po sprejemu se je malo umirilo, ampak se je ob 6h spet zacelo, tokrat cisto zares. Kdaj so zaceli tisti ta gosti, se ne spomnim, ker sem bila ze cisto na koncu z mocmi. Rodili smo nekaj cez 12h.

dva soncka sta nama polepsala zivljenje... tretji je končno na poti...

(odgovor članu sova)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?