kalbo -> RE: Golaž-enostaven in okusen recept (1.6.2007 11:49:19)
|
Ampak res taprav golaž je pa po sledečem receptu 6kil mesa (pleče), 6kil čebule, sol , poper, sladka paprika, ostra paprika, majaron, kumina, lovorovi listi, buteljka kabarnet suvinjona, konzerva tavelkih pelatov, sesekljan česen Čebulo damo na hladno olje, jo posolimo in jo tenstamo uro in pol, dodamo meso, in tenstamo še nadalno uro in pol. Zalijemo z vinom, in še naprej kuhamo in kuhamo. Proti koncu dodamo zmiksane pelate, dodamo kar manjka, še pol do ene ure vremo in postrežemo. Vse skupaj mora trajati vsaj 6 ur. Če pa traja več, ni pa nič narobe. brez moke, brez vegete, brez osnove nevemkere za golaž, pa mi kotel vsakič malo manj ko s kruhom ne pomažejo.
|
|
|
|