sor? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

ancka1 -> sor? (29.5.2007 16:26:35)

Pozdrav!

Našemu malčku se je po jeziku naredila kar debela bela obloga. Vem, da je o tem že precej napisanega, pa vseeno, sem še malo neizkušena...ali je lahko to samo obloga od adaptiranega mleka (ker je bolj gosto ipd) ali je to že sor?
S sterilno vlažno gazico sem mu poskusila res nežno "postrgati"oblogo dol, pa je začel tako tuliti, da je joj.
Prosim za kakšen nasvet.

Hvala in LP.

Tiki -> RE: sor? (29.5.2007 16:31:07)

Najverjetneje je res sor. Pri nas ga je tudi pikolina imela in sem mislila, da je od mleka. Zdravilo je Daktarin gel.

blue sky -> RE: sor? (29.5.2007 16:32:01)

To je sigurno soor, ki pa ni nič kaj hujšega. Pomaga Daktarin oralni gel, ki ti ga lahko predpiše pediater ali pa ga v prosti prodaji kupiš v lekarni. V enem ali dveh dneh bo bolje.

barbi007 -> RE: sor? (29.5.2007 17:37:11)

Naš mali je tudi imel debelo oblogo na jeziku in pikice na notranji strani ustnic ter na dlesnih. To se da sčistiti z gazo, samo moraš biti precej groba. Naš mali se je edno drl, ko mu je patronažna čistila usta. Ampak res moraš vse ščistiti, včasih tudi do krvi, če je potrebno (tako je rekla patronažna). Nato pa moraš fest namazati z Daktarin gelom. Najboljše, če namažeš na slepo dudo in mu daš v usta.

Pa veliko uspeha!

IWONA -> RE: sor? (29.5.2007 18:46:31)

To pa NIKAKOR NE,da NA SILO STRGAŠ DOL do krvi,halo že sama logika temu nasprotuje.Nikakor ne odstranjuj,maži z daktarinom in bo odšlo

tančica -> RE: sor? (29.5.2007 19:00:01)

Jaz sem mazala z Daktarinom in je šlo stran v 3 dneh...nič ne trgaj na silo!

blue sky -> RE: sor? (29.5.2007 19:42:57)

Meni je pediatrinja rekla, da naj dam 3-krat dnevno Daktarin gel kar na dudo. sicer pa je krema "okusna", tako da ni problema, da je otroci ne bi prenesli.

Stran: [1]