vložena zelenjava, solata ipd. (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok

Sporočilo

solatja -> vložena zelenjava, solata ipd. (29.5.2007 16:06:46)

da še tukaj vprašam:
včeraj sem namreč na uvajanju goste hrane odprla to temo in ni nobenega odgovora. Mogoče prehitevam? mislim, da bi mi vi znali pomagati, glede na to, da sem si s tisto temo o zeleni solati že naredla lušte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

evo:
moja  (skoraj 11m) prav rada je tole gosto hrano, mesek in krompirček, rižek ipd. za zajtrk ima najrajši kruh in sir (marmeda je pozabljena ) al pa kak namaz, skratka prav pridna je. ampak včasih, ko imamo za kosilo samo meso in kak riž, pa zraven solato, mi je pa prav hudo, ker je samo "suho". sicer ji takrat dajem več za pit, ampak kako je s tem? že lahko počasi dajem svežo zelenjavo, kako olivo ali košček kisle kumarice?? kaj pa sveža paprika?? paradižnik smo tudi že poskusili (v omaki bolognese al pa v rižotki) in ni bilo nobenih reakcij, ampak na svežega bo še malo počakala.  kaj pa rukola?

prosim za nasvet!!

dskubin -> RE: vložena zelenjava, solata ipd. (29.5.2007 16:32:08)

jaz bi ji dala, če le hoče. Našemu bi pojedel kislih kumarc kar jih vidi. Večina otrok sicer zelenjave ne mara, a so izjeme - v jaslih smo dali vsem otrokom tudi zelenjavo na krožničke, čeprav smo vedeli, da ne jejo - mogoče bi jih enkrat le zamikalo - no imeli smo punčko, ki je pojedla solato iz vseh 12ih krožnikov [sm=smiley36.gif]

Anuška79 -> RE: vložena zelenjava, solata ipd. (29.5.2007 16:38:41)

Naš je začel z rdečo peso - še danes na koncu popije sok, ki ostane v skledi. Je pa na začetku samo lizal solato - mu je bil tok všeč slano-kisel okus. 

Jančika_ -> RE: vložena zelenjava, solata ipd. (29.5.2007 19:10:36)

Ja, ti ji kar daj, zakaj pa ne. Moj Vasja nekaj časa ni jedel skoraj nič drugega kot rdečo peso, kisle kumarice in olive, pa surovo papriko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kajetan pa tudi že veselo maže peso&co.!

Stran: [1]