|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 0:01:32   
NAVT
Jaz sem tudi bivša kadilka. Pa ni bila nosečnost tista, ki me je odvrnila. Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da strastna kadilka ne sme čez noč prekiniti s kajenjem, kajti to je dejansko šok za telo, posledično tudi za otroka. Poleg tega sem tudi sama otrok kadilke v nosečnosti, pa mi menda nič ne manjka.

Skratka, kako sem sama nehala:
najprej sem se vprašala ali mi res vsak čik paše. Ko sem posegla po škatlici, sem se vprašala in tako v prvem koraku prepolovila količino čez noč. Brez travm ali ne vem kakšnih abstinenc. Nisem namreč tip, da bi bila sposobna z neko "disciplino" se vzdržati. V življenju še nisem bila na dieti. No, ko sem naredila ta korak nisem imela namena prenehati. Kasneje me je prešinilo, da me pa nek tobak že ne bo zasužnjeval. Vsakič ko mi je zapasal cigaret, sem počakala 5 do 10 minut, skratka sem odložila zadovoljitev potrebe. Sčasoma sem prišla na par cigaret na dan (2-3), nato pa se je še to krčilo. Potem so bili dnevi, ko  nisem pokadila niti enega. Ko mi je pa zapasal, sem ga prižgala. To se je dogajalo na 2 do 3 dni, kasneje ob vikendih. Pol po takih pavzah pa prižgan cigaret sploh ni več imela takega feelinga kot v času rednega kajenja. Ko sem se tega zavedla, sem si vsakič, ko mi je ponovno zapasal, priklicala to v spomin.

Vem, ni recept za prenehanje čez noč, a tudi sama nisem porabila ne-vem-koliko časa za dosego napisanega. Če si v 12t, lahko po taki strategiji nehaš še veliko pred porodom.
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 6:06:04   
Lanchy
Jaz nisem kadila leto in pol, potem sem pa letos pred poroko (natancneje za svojo dekliscino) ponovno zacela kaditi, sicer ne toliko kot prej, ampak vseeno dosti. Nakar sem izvedela, da sem noseca (1m po poroki) in isti moment nehala kaditi. Pri meni je ocitno drugace, saj se v enem mesecu nisem mogla nazaj "zasvojiti", je pa res, da je kajenje ena grda razvada, ki se je je blazno tezko odvaditi. Predlam, da se vse nosecnice kadilke, ki imajo tezave z odvajanjem poskusajo kontrolirati in si postavljajo meje, koliko cigaret na dan in ce se le da vsak dan manj skaditi.

Jaz sem otrok matere kadilke, ki je tudi med nosecnostjo zelo veliko kadila, pa sem na videz popolnoma zdrava. NO, to je samo navidez. Imam namrec mocen glavobole, ki so lahko posledica kajenja v nosecnosti, seneni nahod, ki je znanstveno dokazan kot posledica kajenja nosecnic in blago astmo... Mislim, da nobena mamica ne zeli svojemu otroku ze od zacetka prizadejati kakrsne koli bolezni. Naj povem se to, da se pri seneni nahod, astma in glavoboli niso pojavili takoj ob rojstvu temvec nekje med 7 in 9 letom starosti, kar je zelo tipicno.

Nikogar ne obsojam, podpiram vse matere/nosecnice kadilke in jih spodbujam k temu, da bi cim prej prenehale s to grdo razvado oziroma zmanjsale na minimum.
LP vsem!user posted image

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 7:17:21   
skuštrana
Ej, Raho, sicer nisem brala vseh "nasvetov" ampak mislim, da je najbolje, da se zjutraj zbudiš in rečeš - konec. Vržeš cigarete stran in to je to. Mora ti narediti tak klik v glavi.  Vsak začetek je težak, ampak saj bo šlo... Boš videla.(sicer nisem nikoli kadila - hvalabogu- sem pa imela že kupe drugih razvad in vem, da je najbolje rečt ne več in konec, ker vse tisto eno danes pa eno jutri pa pojutrišnjem tri nikamor ne vodi)


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 7:26:45   
Anonimen
Raho, slišala sem, da obstaja ena zelo ok. metoda, ki jo dela nek terapevt v Kopru, ko se rešiš raznoraznih odvisnosti preko hipnoze. Ne vem, če je to izvedljivo tudi v nosečnosti. Zanj sem slišala samo preko mame, ki mi je rekla, da so go njene prijateljice zelo pohvalile.

< Sporočilo je popravil Britt -- 30.5.2007 7:29:47 >

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 7:40:57   
Freycha
Raho, če ne moreš nehati kaditi, potem definitivno delaš manj škode, če tistih nekaj cigaret na dan pokadiš, kot pa da si čisto živčna in razdražena in še horomni ti dodatno nagajajo zaradi pomanjkanja nikotina v telesu.
Ti pa ne morem pomagati kako nehati, ker sem jaz enostavno rekla dost je, pokadila cigaret do konca, ga ugasnila in nobenega nikoli več prižgala. Ta klik ti mora v glavi sam od sebe narediti in se boš težko nekaj na suho prepričevala, da bi rada nehala.

Aja, pa še to. Ko ti bo prišlo v glavo, da hočeš nehati zaradi sebe in lastnega zdravlja ti bo šlo lažje, kot če hočeš nehati samo zato, ker naj bi škodovalo otroku. Moja mama je celo življenje kadila (tudi med nosečnostjo), pa sva oba z bratom čisto ok. Verjetno 5 najbolj ultra cigaret na dan res ne škoduje toliko, da bi delala travme iz tega.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 9:25:37   
mehurčica
Raho, se strinjam z drugimi. Odločitev je samo tvoja! Jaz sem svoji mami enkrat kupila eno knjigico, ampak sem na žalost bila jaz bolj navdušena(nikoli kadilka!) nad njo, kot ona. Jaz sem prebrala celo, ona do polovice.user posted image
Morem pa povedat, da sem enkrat videla fotografijo(enkrat v najstniških letih), ko je bila noseča in s cigaretom v roki in me je to tako prizadelo, da ji še zdaj ne morem oprostit. Rekla je samo, da ni bila noseča z mano, s čem me je verjetno želela potolažit. In nikoli ne bom vedela. No, jaz sem na srečo zdrava, prav tako moja sestra, brat pa ima kakšne težave.

Se pa poplonoma strinjam z Lanchy, da včasih težave nastopijo kasneje, ne med nosečnostjo ali takoj po porodu, tako kot se kadilke potem tolažijo-"otrok je popolnoma zdrav in rodil se je z normalno težo,itd." Oprosti, ker ti nisem odgovorila, kot bi ti želela, ampak resnično ti želim le najbolje! Tudi jaz imam namreč grdo razvado, ki sem jo skoraj že odpravila-grizenje obnohtne kožice...user posted image Tako da vsaj približno vem, kako ti je, ko te prime da bi.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 9:35:40   
Marogica
Raho, mislim, da ti tukaj ne more pomagati nobena, pa nasveti gor ali dol in to od kadilk ali nekadilk(teh sploh ne, ker v bistvu ne vedo o čem govorijo-izjeme so mogoče bivše kadilke). Kajti ti nasveti so zelo individualni in niso "krojeni" za vsakega. Največja možnost, da nehaš je, da si v glavi razpucaš, kar so ene že napisale. Kako? Ne vem, nisem ta prava, ki bi ti lahko nasvete delila o temuser posted image . Pa tudi vsak ima svojo "metodo", kako si razčisti v glavi in zakaj.

In tudi otrok ti naj ne bo razlog prenehanja. Razlog prenehanja bodi ti, sama....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 10:25:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
In tudi otrok ti naj ne bo razlog prenehanja. Razlog prenehanja bodi ti, sama....


Vidiš , Marogica - ti si našla srž problema...user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 10:52:16   
AnaB.
Hm, če ti otrok ni bil dovolj velik srž problema, potem dvomim, da boš sama sebi sploh kdaj tako velik, da boš nehala. Ker če človek trpinči sebe, se je sam (zavestno ali pač ne) odločil za to. Kaj pa ima tvoj mali pikec s tem? Butasto mamo, ki misli samo nase. Te boli, ko te obtožujemo tukaj? Glej, sama si odprla to temo, sedaj pa tudi pogoltni obtožbe. Najbolj žalostno pri vsem skupi pa je to, da si rekla, da se zavedaš. Halo?!
Da ne bo pomote, ne govorim tjavendan ... tudi sama sem bila dolga leta strastna kadilka in zasvojena kafetarica. In kaj sem imela od tega? Prazno denarnico in slabo vest. In to da kava nima enakega okusa kot prej je popolnoma res, sedaj, ko ne kadim, je kava stokrat boljša in okusnejša.
Draga moja Raho, VSE JE V GLAVI, POTREBUJEŠ LE MALCE DOBRE VOLJE, in prav nobenega sprenevedanja, da nekaj ultra lahkih cigaret pa ne škodi. SEVEDA ŠKODI. In to nekomu, ki se zato ni zavestno odločil.
In če boš še naprej trdila, da ne veš kaj narest, da ne moreš nehat in naštevala ne vem kakšne izgovore ... kaj naj ti rečem ... žalostno!

_____________________________

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 11:01:36   
Marogica
Glej AnaB. to, da kajenje škodi, vemo vsi kadilci, tako, da je res butasto o tem pisat. Še vsak nepismen človek, je vsaj po TV-ju videl ali po radiu slišal, kako je s kajenjem..Zato ni potrebno vedno omenjati, da kajenje škodi, ker to resnično VEMO. Tako, kot škodi preveč alkohola, pa ljudje pijejo, tako kot škodi droga, pa se ljudje zadevajo, tako kot škodijo izpušni plini, pa se mamice veselo po mestu sprehajajo, da vozičke kažejo, namesto, da bi se sprehajale kje drugje, npr v naravi.

Vendar to ni dovolj, da si človek razčisti v glavi, vsaj ne za vsakega. In tu nastopi problem, ko ne moremo metati kar vse v en koš. Ker če bi bilo tako enostavno, zgoraj naštetih problemov(alkohola, kajenja...)  in njihovih posledic, na svetu ne bi bilo. In tudi raho, najbrž ne bi odprla tega posta...

Tako, sedaj pa sem potrebna enega čika... (raho, ta stavek ni zateuser posted image )

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 11:07:21   
AnaB.
In prav tu se motiš (kakor vsi ostali, ki zagovarjajo kajenje (v nosečnosti)). Stvar JE popolnoma enostavna. Če ne bi tega dala sama skozi, tega ne bi trdila, ampak tako vem, da je vse samo v glavi: hočeš ali nočeš. Samo ti dve možnosti. In čisto nič drugega.

_____________________________

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 11:10:41   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Raho, mislim, da ti tukaj ne more pomagati nobena, pa nasveti gor ali dol in to od kadilk ali nekadilk(teh sploh ne, ker v bistvu ne vedo o čem govorijo-izjeme so mogoče bivše kadilke). Kajti ti nasveti so zelo individualni in niso "krojeni" za vsakega. Največja možnost, da nehaš je, da si v glavi razpucaš, kar so ene že napisale. Kako? Ne vem, nisem ta prava, ki bi ti lahko nasvete delila o temuser posted image . Pa tudi vsak ima svojo "metodo", kako si razčisti v glavi in zakaj.

In tudi otrok ti naj ne bo razlog prenehanja. Razlog prenehanja bodi ti, sama....


Tudi to nam je vsem jasno, kot vidiš po mojem postu. Hočeš ali nočeš? Ja, tudi to je res, vendar si moraš v glavi razčistit. In to ni za VSAKEGA individuuma enako enostavno. Pa smo zopet na začetku...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 11:19:14   
birdy
Sej razumem, da nekdo trdno zagovarja svoje stališče ampak da pri tem žali je pa malo huda. Kdo pravi, da je butasta oz. da smo vse kadilke nosečnice butaste? Sej same vemo, da ni prav in da škoduje... Pa tudi ne vem zakaj govoriš, da je pri vseh isto? Vsi moji prijatelji so kadilci, pa moj fant, skratka vsi. Naj zamenjam celo družbo, pa še fanta (očeta otroka), da bom lahko nehala kadit. Kaj pa veš, kako je pri Raho? Mogoče ima pa isto situacijo (ali pa podobno). Tudi ne moreš metat ljudi v isti koš, eni so močnejši, drugi s(m)o šibkejši. In ja, se strinjam, da dokler bo samo zaradi otroka hotela nehat kadit, ne bo mogla. Mora biti ta odločitev najprej zaradi nje in njenega zdravja, potem pride šele kaj drugega. Če pa bi hotela nehat kadit samo zarad denarja... Pri meni to ne gre, za razvade se vedno najde denaruser posted image
Pa brez zamere, samo ne maram, dfa mi kdo govori, da sem butasta.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 11:22:09   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: AnaB.

In prav tu se motiš (kakor vsi ostali, ki zagovarjajo kajenje (v nosečnosti)). Stvar JE popolnoma enostavna. Če ne bi tega dala sama skozi, tega ne bi trdila, ampak tako vem, da je vse samo v glavi: hočeš ali nočeš. Samo ti dve možnosti. In čisto nič drugega.


AnaB ne sodi vseh po sebi. Če je tebi uspelo na hitro končati (no, hvala bogu sem bila tudi sama med temi srečnicami - ko sem se odločila, sem ugasnila cigaret in nikoli več prižgala), še ne pomeni, da bo tudi ostalim. Take izjave so totalno bedne in neprimerne in drugim pametovati, ker je tebi pač uspelo takoj nehati je uf.. sploh nimam besed.......

In ti meni povej, kaj bolj škoduje otroku. 5 utra lahkih cigaret na dan ali 24 urni stres in živčnost in hormonsko neravnovesje zaradi pomanjkanja nikotina?? Prosim, ko boš to utemeljila, se lahko pogovarjamo naprej.

do takrat ti pa lahko zaupam, da so moji mami priporočali, da naj začne nazaj kaditi, ker se ji je hormonska slika zaradi prenehanja kajenja čisto sesula in je resno zbolela. Ko je začela nazaj kaditi, je bilo tudi z zdravjem vse ok. Veš kaj je naredila, da je prenehala? Šla je v center za odvajanje od kajenja, kjer so ji z nekimi elektroliti po glavi šarili. Pa še to je komaj zdržala, da ni kadila........ 

Pač nekateri niso tako močni kot drugi, pa zaradi tega jim res ni potrebno poslušati ali brati take obsodbe, kot jih ti deliš.....

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 11:25:28   
Freycha
Še to! Sem že tri leta nekadilka in sem totalno proti cigaretom. Komaj čakam, da bodo uvedli zakon, da ne bom smrdela po čikih, ko pridem iz lokala. Pa vseeno se znam uživeti v problem Raho in jo lahko čisto razumem, kako ji je težko in ker sem sama ta stres dajala čez, tudi vem kako problemtično je nehati kaditi, sploh v času nosečnosti.....

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 12:32:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: AnaB.

 Butasto mamo, ki misli samo nase. Te boli, ko te obtožujemo tukaj? Glej, sama si odprla to temo, sedaj pa tudi pogoltni obtožbe.


A bi ti lahko uporabljala besede iz SSKJja, ki nimajo žaljivega pomena?

Ti pa malo razpucaj pri sebi, kako oblikovati sporočilo brez žaljivk!
In veš, kaj je najbolj žalostno - to, da nekdo, ki nima pojma, kdo sem, uporablja besede izvlečene iz mojega konteksta in me potem obdolži, da sem butasta mama. Butast je tisti, ki ne premisli, kaj bo napisal. In to ni obtožba. To je žaljenje, ja draga moja?

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 12:33:22   
AnaB.
Sej razumem, da nekdo trdno zagovarja svoje stališče ampak da pri tem žali je pa malo huda. Kdo pravi, da je butasta oz. da smo vse kadilke nosečnice butaste?
Mogoče butasta res ni pravi izraz, neodgovorna pa sigurno.

Pa tudi ne vem zakaj govoriš, da je pri vseh isto? Vsi moji prijatelji so kadilci, pa moj fant, skratka vsi. Naj zamenjam celo družbo, pa še fanta (očeta otroka), da bom lahko nehala kadit. Kaj pa veš, kako je pri Raho?
Sploh ne vem o čem govoriš?? user posted image

Če pa bi hotela nehat kadit samo zarad denarja...
Kje sem pa jaz to napisala user posted image

Take izjave so totalno bedne in neprimerne in drugim pametovati, ker je tebi pač uspelo takoj nehati je uf.. sploh nimam besed.......

Tako kot vse pred mano, sem tudi jaz samo izrazila svoje mnenje, edina razlika je pač v tem, da se z mojim mnenjem ne strinjaš/te in me zdaj napadate. Ne pametujem. Povedala pa sem tisto, kar mislim in za tem stojim, pa če me bo še sto drugih napadlo, da kako si upam biti tako nesramna ... Hm, jaz sem nesramna?? Punce, dajte se v ogledalo pogledat, če se sploh lahko.

In ti meni povej, kaj bolj škoduje otroku. 5 utra lahkih cigaret na dan ali 24 urni stres in živčnost in hormonsko neravnovesje zaradi pomanjkanja nikotina?? Prosim, ko boš to utemeljila, se lahko pogovarjamo naprej.


Če nekdo dobro premisli in na koncu pride do zaključka, da kajenje resno škodi zdravju (kar pa ni navadna floskula), potem sem prepričana, da ne bo pustilo nobenih (psiholoških) posledic. Če pa se nekdo zavoljo pristiska okolja in proti svoji volji odloči, da bo nehal, takrat pa se strinjam, da je lahko zelo stresno. V primeru nosečnosti pa mislim, da sploh ne bi smelo biti dileme.

Pa še to ... za vse tiste, ki boste še naprej pametovale in mene obsojale ... Forum je konec koncev namenjen izražanju svojega mnenja. Zakaj bi potem sploh klepetali, če naj bi imeli vsi enako mnenje? Ve ste napisale svojega, jaz pa svojega. To je to. In ne se trudit z odgovori. Nima smisla. Ne boste nič dosegle. Jaz vem, da ne delam narobe in me zato nič ne skrbi, v nasprotju z nekaterimi ... In preden boste hotele napisat vso tisto jezo, ki prav sedaj vre v vas ... prosim samo enkrat vdahnite in se vprašajte: ali nima morda prav?





_____________________________

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 12:44:59   
Anonimen
Poglej, AnaB! Saj nihče ni rekel, da ne smeš napisati mnenja, ampak žaliti pa drugih ni potrebno, prav? Neki dostojni nivo komunikacije je vedno potrebno ohraniti. Žal pa tega nivoja ne v tvojem prvem, ne v tvojem drugem postu ni zaslediti. Marsikaj se da povedati tudi s popolnoma primernimi besedami.

In ja, mene moti, da me žali nekdo, ki me sploh ne pozna.

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 12:49:37   
Enolla
Ne pa ni tako enostavno - hočeš ali nočeš. Pomemben je vzrok, zato sem Raho tudi vprašala,če ve zakaj kadi. Bom povedala na mojem primeru: po porodniškem sem šla nazaj v službo kjer sem ga prižgala - ,01. Nisem ponosna sama nase, pa tudi skrivam se pred drugimi bolj kot v srednji šoli. Ko sem iskala vzroke zakaj sem spet prižgala, sem si lahko odgovorila, da nima pojma, dokler mi ni ena duša razložila, da na ta način izražam svojo jezo. Res se jaz ne jezim na nobenega - če nekdo npr. ne pripravi podatkov, ni nujno, da bom sploh pogodrnjala ampak jo bom ob prvi priložnosti zbrisala na cigaret. To ni potlačenje jeze ampak se ne znam razjezit (v bistvu se sedaj učim),ker tega vzorca doma nisem imela. Zdrava jeza pa je koristna za človeka. No lahko je tudi pri Raho kaj podobnega.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 13:12:37   
MarijaPo
No, pa bodimo konkretni.
Moj predlog bi bil sledec:
Glede na to, da kadis samo v sluzbi pri malici, si probaj organizirat malico tako, da ne jes s kadilci, oz. da ne prides v stik z njimi. Tudi kave ne pij, ce ti pri tem cigareta tako zapase.

Nekje sem pa brala, da je koristno za tiste, ki ne morejo nehat kadit, da kadijo vedno ob istem casu enako st. cigaret, ker potem zarodkov organizem to lazje prenese (menda se medtem, ko kadis zmanjsa dotok kisika v zarodek in je zato takrat zarodek bolj na udaru, ce pa se ti dotoki dogajajo vedno ob istem casu, se zarodek temu prilagodi in je manj skode).

Kar pa se osebnostne sibkosti tice, te razumem, ceprav sem strasen zagovornik nekadilcev. Ko sem bila sama noseca, sem na zacetku dozivela precejsenj napad anoreksije in me to, da bom s tem skodila Evi, ni niti malo prepricalo. Pomaga, ce imas ostale aspekte zivljenja urejene, ker se potem lazje odlocis in naredis odlocilen korak in nehas kadit.

Drzim ti pesti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 13:13:15   
Magi*
raho, tudi jaz te ne razumemuser posted image  ampak res. po drugi strani se pa spomnim na cajte, ko sem se jaz dajala s tem in sem racionalno vedela, kako zelo mi čiki škodijo in bom en dan morala prenehati. pa sem še vsak nalsednji dan prižgala nov čik. dokler nisem imela sama zdravstvene težave in prebrala, da kajenje samo še pospešuje to stanje. takrat je pa nekaj v meni naredilo "klik" in sem dala čike stran. odprto, skoraj polno škatlico sem stran vrgla. in nehala. bez muke, preko noči.

mislim, da dokler v tebi sami ne bo tale klik naredu, ne bo nič. ti ne bo ne moja izkušnja pomagala, ne ogledovanje pljuč kadilcev z obdukcij, ne pametovanje vseh pametnih ljudi na tem svetu.

ostane ti, da se čim manj sekiraš in mogoče kdaj namesto prižganega čika "pokadiš" neprižgan čik. če ne drugega, boš trenirala svojo "šibko" voljo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 13:24:48   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

No, pa bodimo konkretni.
Moj predlog bi bil sledec:
Glede na to, da kadis samo v sluzbi pri malici, si probaj organizirat malico tako, da ne jes s kadilci, oz. da ne prides v stik z njimi. Tudi kave ne pij, ce ti pri tem cigareta tako zapase.

Nekje sem pa brala, da je koristno za tiste, ki ne morejo nehat kadit, da kadijo vedno ob istem casu enako st. cigaret, ker potem zarodkov organizem to lazje prenese (menda se medtem, ko kadis zmanjsa dotok kisika v zarodek in je zato takrat zarodek bolj na udaru, ce pa se ti dotoki dogajajo vedno ob istem casu, se zarodek temu prilagodi in je manj skode).

Kar pa se osebnostne sibkosti tice, te razumem, ceprav sem strasen zagovornik nekadilcev. Ko sem bila sama noseca, sem na zacetku dozivela precejsenj napad anoreksije in me to, da bom s tem skodila Evi, ni niti malo prepricalo. Pomaga, ce imas ostale aspekte zivljenja urejene, ker se potem lazje odlocis in naredis odlocilen korak in nehas kadit.

Drzim ti pesti!


Pa še nekaj,me je MarijaPo spomnila glede članka - pij večje količine vode, ker se zarodek tako zna bolj zaščititi - verjetno v  povezavi da je voda H2O in tako dovajaš v telo več kisika.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 14:26:49   
birdy
No, AnaB, da malo pomirim strasti. Izključno nate je letelo tisto o butastih mamah-nosečnicah kadilkah.
Pri tistem o metanju v en koš sem mislila na splošno. S tem sem hotela poudarit, da se vsaka na svoj način sooča s tem. Da je bilo tebi mogoče bolj enostavno kot kateri drugi. In v primerjavi s kakšno drugo je bilo spet tebi težje.
Glede denarja za razvade sem pa napisala čisto tako... Ni nobena tega omenjala, jaz pa sem, ker sem pred nosečnostjo poskušala nehati ravno zaradi tega. S tem sem hotela samo povedat, da naj si najde dober razlog, ne pa nekega brezveznega, ker ji to ne bo čisto nič pomagalo. To je bilo namenjeno izključno Raho(in ostalim, ki bi rade nehale kadit).
To, da poveš svoje mnenje je meni fino in prav, ampak malo pa le popazi na besede. Ker boš mogoče kdaj v položaju, ko boš imela grdo in škodljivo razvado, pa ti ne bo všeč, če te bo kdo zaradi nje žalil. Če pa bo na lep način povedal mnenje bo pa čist o.k.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 17:52:50   
Klarita
Sama sem kadila pred nosečnostjo in ko sva z dragim začela delati na user posted image  je bil prvi korak nehat kadit. Nehala sem 3 mesece prej in mi na misel ni prišlo si prižgat cigareto, ko sem prebrala na kaj vse vpliva cigaret v nosečnosti. Tudi kava mi je zasmrdela, tako da mi je bilo malo lažje.
Jaz bi ti rekla, da vsakič ko daš cigaret v usta si probaj predstavljat kako izgleda, če bi sedaj dim pihnila v svoj trebuh in bi se tvoj dojenček valjal v dimu ter se dušil, mogoče ti bo to pomagalo. Bodi močna in se sama pri sebi odloči, da ne boš škodila otroku. Saj ti bo uspelo, samo potrudit se moraš. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Malo pomoči, prosim!
30.5.2007 19:15:20   
andreja2000
raho Tudi jaz sem bila svoj čas kadilka,z vmesnimi pavzami-ko sem bila user posted image .Težko ti karkoli svetujem,saj meni ni bil noben problem v user posted image  prenehat.Kaj vem,morda zato,ker sem si ves čas v glavi ponavljala,da ko bom user posted image  bom takoj prenehala.Tokrat,pa sem prenehala že pred user posted image ,ker tako dolgo nisem zanosila in sem prebrala,da cigareti zmanjšujejo plodnost.
Sem pa tudi jaz brala,da user posted image  škoduješ manj,če bi kadila ob istem času,kar pa pomoje tudi ni vedno lahko.Vsekakor ti želim,da boš našla tisto svojo notranjo moč in naredila tako kot čutiš,da je prav.

_____________________________

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Imena za fante
Tinca79

Katero ime Vam je bolj všeč?

Robin (46%)

Roben (9%)

Aron (46%)


Število vseh glasov: 290

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!