sonček balonček -> RE: Nenehni glavoboli (29.5.2007 15:20:33)
|
Re: rupurut in lekadol v zgodnji nosečnosti novoNapisal: Stanko Pušenjak [image]http://med.over.net/images/srcek_mali.gif[/image] Datum: 15.05.2007 10:25 Spoštovani, priporočila so splošna in ne omejujejo uporabe zdravil temveč opozarjajo, da naj se zdravljenje nosečnice z zdravili omejo na tisto nujno stopnjo, ki obljublja potrebno pomoč in ne obeta nepopravljive škode za nosečnost. Na srečo ne rupurut niti Lekadol ne spadata med nevarna zdravila. Lekadola je mogoče v kratkem času zaužiti tudi 5 tbl. na dan (recimo do teden dni), rupuruta pa skozi vso nosečnost do 5 tbč. dnenvo, pri čemer pa je treba ob krnični uporabi vedeti, da lahko zmanjša resopcijo kalcija in drugih rudnin iz črevesja ter je smiselno te rudnine dodajati prej kot sicer. Jaz sem v 10 tednu. Imam hude glavobole. Moj problem pa je, da mi niti dva Lekadola hkrati ne primeta. Poleg tega mi je še grozno slabo, se mi vrti, sem bleda kot stena, po 8,5 ur na dan v službi, faks in 17 mesečna hči. Pa še gradimo, da mi dragi ne more prav dosti pomagati. Najbolj mi pomaga, če si priborim čas, da se vležem v banjo in zraven inhaliram 31 olj. No pa počitek v temnem, tihem prostoru. Če ti Lekadol pomaga, mislim, da ni panike če ga vzameš, glede na to kar pravi naš spoštovani Pušenjak.
|
|
|
|