Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: abdominalna dekompresija da ali ne? 29.5.2007 11:24:48
|
|
|
|
nana 27
|
Jaz sem hodila na dekompresijo v prvi nosečnosti in bom hodila tudi tokrat. Meni je pomagalo. Zvarovanje ti itak krije 10 obiskov dekompresije, zato je najbolje, da se odpraviš tja in poskusiš na sebi, če ti bo pomagalo. Vidim, da si iz Ljubljane, zato enkraten obisk ne bi smel predstavljati hudih težav. Upam, da ti bo pomagala!
|
|
|
|
RE: abdominalna dekompresija da ali ne? 29.5.2007 11:31:50
|
|
|
|
Sisy
|
hvala Nana. Zanima me če veš kaj potrebuješ da se prijaviš da to zadevo-napotnico, kaj drugega?
|
|
RE: abdominalna dekompresija da ali ne? 29.5.2007 11:41:59
|
|
|
|
ronja
|
glede na to, da ti malo stisne noge, požene kri gor, verjetno pomaga pri zatekanju gležnjev... POdobno zadeva kot limfna drenaža, samo veliko bolj blaga. Pušenjak pa marsikaj pravi, meni recimo to, da so to samo znaki zgodnje nosečnosti... Bila je pa pljučnica... Ni glih vse zlato, kar se sveti
|
|
|
|
RE: abdominalna dekompresija da ali ne? 29.5.2007 11:59:52
|
|
|
|
nana 27
|
Sisy, pokliči v babiško šolo v Lj (žal ne vem tel. številke). Tam ti povedo, od katerega tedna dalje se hodi in kaj potrebuješ. Po spominu moraš s seboj prinesti materinsko knjižico in še v sprejemno pisarno Porodnišnice moraš po nalepke (saj ti bodo povedali vse v babiški šoli). Tisti dan, ko imaš dekompresijo, ne smeš imeti CTG-ja (OK, lahko ga imaš pred dekompresijo). Je pa fino, ker lahko med dekompresijo bereš, klepetaš pa še babico lahko kaj vprašaš v zvezi s porodom, lajšanjem bolečin. Pa dobro se je zmenit, da imaš dekompresijo, ko v predavalnici ni predavanj.
|
|
|
|
RE: abdominalna dekompresija da ali ne? 10.6.2007 15:48:29
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Sisy, Na materinski soli (ups bolje napisano Soli za starse), ki pravkar poteka v LJ porodnisnici babica res promovira dekompresijo. Je pa tako, da jo priporocajo sele po 32 tednu nosecnosti in to vsaj nekaj obiskov. Menda mehca misice medenicnega dna ter zmanjsuje otekanje nog. Ne pride pa v postev, ce se krajsa MV, ce obstaja riziko prezgodnjega poroda ter ce imas ginekoloski pregled v zelo kratkem casu. Narocis pa se na tel 522 60 48, med 8-9h ter 11-15h. Ce rabis nalepke pa res ne vem...vprasaj, ko bos klicala za narocanje, ce se bos seveda odlocila...
|
|
|
|
RE: abdominalna dekompresija da ali ne? 10.6.2007 16:39:49
|
|
|
|
Putka
|
Moja mami je bila ena prvih nosečnic (v daljnih 70-ih letih), ko so uvajali dekompresijo - se pravi da sem bila med poskusnimi zajčki . Takrat so rekli, da ugodno vpliva tudi na razvoj možgan otročka, ker se posteljica boljše prekrvavi. Mami pravi, da sem zato tolk pametna . JAz sem šla v obeh nosečnostih, škodit sigurno ne more. Pa starejša hčerka je res precej brihtna . Aja, pa mašina je še vedno tista iz 70-ih. Samo malo popravljena vsake tolko.
|
|
|
|
RE: abdominalna dekompresija da ali ne? 10.6.2007 21:23:43
|
|
|
|
nana 27
|
Putka, meni je pa to predlagala tašča, ki je tudi v 70ih hodila tja na dekompresijo in baje naj bi res prekrvavitev vplivala na boljši razvoj možganov, čeprav ko sem sama brskala po internetu, za to ni preiskav ali pa je premajhen vzorec. Putka, če ni skrivnost, v kolikem času si ti rodila? Jaz sem izredno hitro in se mi zdi, da med drugim tudi na račun dekompresije...pa me samo firbec, če bo v drugo tudi tako
|
|
|
|
RE: abdominalna dekompresija da ali ne? 11.6.2007 8:20:59
|
|
|
|
NatašaC
|
Jaz sem za prvega hodila v Lj, mislim da sem bila tam ene 9×. Sicer mi noge niso neki grozno zatekale, tako da ne vem, če mi je to kaj pomagalo. V bistvu sploh ne morem reči, da je bila neka grozna razlika. Glede poroda (da naj bi pomagalo) - meni vsekakor ni. Rodila sem namreč 12 dni čez rok, s tem da sem bila 2 dni prej sprejeta v porodnišnico, dobila 4 vaginalete (običajno nosečnice že po prvi letijo v porodno sobo), se po njih odprla le 2 cm, dobivala nato skoraj 8 ur umetne popadke (se odprla še 2 cm) in potem so po neuspešni bitki določili carski rez. Tako da ne vem kolk dekompresij bi morala jaz prejeti, da bi se sploh odprla. :) Sicer pa probaj, škodit zagotovo ne more. 10 dekompresij ti pa tako ali tako pripada. Če imaš čas, pokliči in se zmeni! Jaz v drugo verjetno ne bom šla, predvsem zato, ker ne bom imela varstva za mojega polžka.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?