rep pri skobčevki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

mojchka -> rep pri skobčevki (29.5.2007 9:07:09)

Pozdravljeni,
pred kakšnim mesecem smo dobili v dar simpatično skobčevko, ki je zelo zelo živahna.
Ta naš Koki je pravi akrobat, pleza po kletki, se zrini v vsako luknjico (prvi dan nam je pobegnil skozi posodico za hrano, zdaj posodice pri vsaki menjavi hrane zlepimo z lepilnim trakom, a očitno moramo kupiti nove, take, pri katerih je pokrovček bolj trdno pritrjen na posodico)...
Včeraj pa pridemo domov in ugotovimo, da si je polomil tisti dve dolgi peresi na repu. Je to lahko nevarno? Ga moramo peljat k veterinarju?

Anonimen -> RE: rep pri skobčevki (29.5.2007 9:12:34)

Glede repa ne vem, glede posodic pa smo mi zadevo rešili tako, da imamo na njih navadne elastike, ki posodico in pokrov držijo skupaj.
Po mojem zaradi repa ni problema, mu bo že nov zrasel. Saj kam daleč v južne kraje pa itak ne bo letel.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Da vas še vprašam, kakšno kletko pa imate? Ker mi imamo okroglo in jo ful odsvetujejo. Zato zdaj premišljujem, da bi našemu (pre)mirnemu ptičku kupila pravokotno.

mojchka -> RE: rep pri skobčevki (29.5.2007 9:51:03)

Imamo kvadratno kletko. Čepraj je precej prostorna, imam včasih občutek, da je za našega divjaka premajhna.
Za taščino skobčevko, ki je premirna, so svetovali nakup ogledalca, gugalnice itd. (a ni nič pomagalo).
Naš Koki gugalnico vsakič, ko se obesi nanjo, zruši na tla (jo bo treba nekako zvezat, ne vem, no).

Imam pa še eno vprašanje. Če imate banjico, da se v njej kopa, koliko vode natočite noter?

Anonimen -> RE: rep pri skobčevki (29.5.2007 15:52:44)

Saj mi imamo in gugalnico in ogledalce in umetno papigo, v bistu dve, taki igrački, pa dva zvončka ... ni da ni. Pa včasih je tudi bil naš papagaj (Sovi) tako živ, da je namenoma gugalnico skozi dol metal. Prav prijel jo je s kljunom in zagujsal, pa glavo dol sklonil, da ga ni udarila, in že je letela na tl. Potem pa smo mu kupili prijateljico, v katero se je zljubil.To je bila ljubezen na prvi pogled in to taka, ki jo po moje ptič redko doživi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Potem pa se je zgodila nesreča. Prijteljica je skozi pokrov posodice, tako najbrž kot vaša, pobegnila in Miša (višavka) jo je pokončala. Potem smo Sovici še dvakrat kupili samički, ampak se z nobeno ni razumel. Tako je sedaj sam. In bogi.

Aja, banjica. Ja, toliko vode dam, da pride skoraj do roba. Ampak to ni prav ne vem kako veliko, je bolj plitka, se mi zdi. Dam pa tako mlačno, bolj toplo mlačno.

Anonimen -> RE: rep pri skobčevki (29.5.2007 22:31:39)

Oooo, mojchka! Se oglasam samo, da zapoznelo cestitam mladi gospodicni T. in da te pozdravim! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LP, Ribica

mojchka -> RE: rep pri skobčevki (31.5.2007 14:43:12)

Hvala za čestitke, Ribica.
Ja, dolgo me ni bilo, kaj pa vem, ni časa (star izgovor, a res najbolj resničen)...

Stran: [1]