Nočno dojenje in previjanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 8:34:35)

:kava: Moja miška gre ponavadi spat okoli 19h,20h in se potem ful zbuja.Najprej jo tolažim z :duda: in z uspavanjem v naročju in po rokah, ko pa to ne gre pa ji ponudim dojko in parkrat potegne,zastoka in zaspi.Isto je ponoči,sploh ne vam zakaj se tako zbuja.Ponoči ne previjam in zjutraj je vsa v luži,pa čeprav imava pamperske - mokra je skoraj do vratu in vse pride čez pižamico in včasih tudi žakelj. Ponoči jo pogosto pristavljam zato da spimo. A je to pri pol leta narobe? :zmeden:

Kako naj jo tolažim? A samo s čajem? Zdi se mi namreč da ponoči sanja ali pa zato zastoka, ker je mokra? Ko bi vsaj znala povedati? Rezultat tega našega spanja je spanje pri naju in tako se ne naspimo. Kaj mi svetujete? A naj jo enkrat kar prebudim in previjem in tolažim samo z nošenjemm in čajčki celo noč?

l.p. in lep dan




VALENTY -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 8:43:26)

Tudi pri nas je tako,pa je mali star 9mes.Je zelo nemiren;spi potem se zbudi in na koncu spi pri nama celo noč.
Glede pleničk pa,ko je pri nas bil ves moker,sem mu kupila večje,pa je bilo bolje.
Sigurno včasih joka,ker je mokra.Jaz sem oz.ga kar previjem,da potem vsaj zjutraj malo dlje spi.
Drugače bi pa tudi meni prav prišel nasvet kako ga tega odvadit.
Lp:rozica:




Anonimen -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 9:05:11)

Tudi meni se je dogajalo, da je bil moj mali zjutraj čisto moker. Pa mi ni šlo v glavo, zakaj. Potem pa mi je moja sestra povedala, da ga moram zaviti tako, da med plenico in ritko (med nogami) ni prostora, skratka, da je mora plenička tesno prilegati telesu. Med nogami, ne v pasu, tam mora biti menda za dva prsta prostora. Poskusila sem in glej čarovnijo: delovalo je.




Jančika_ -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 10:05:09)

A tak je to. Moram še jaz to probat, sem bila kar malo razočarana zadnje dni, ker so plenice, ki so prej vedno držale, trikrat spustile. Pa se mi je zdelo, da mogoče kaj narobe naštimam. Je pa mali tudi bolj pogosto jedel zadnje dni, pa je verjetno več lulal.

Sicer je pa Vasja danes prvič spal od sedmih do dveh brez dojenja:bravo::bravo::bravo:. Potem pa ne vem, ali sem ga ob štirih dojila:zmeden::zmeden::zmeden:, ali je spal skoz do šestih. No, saj če se ne spomnim, potem je tako, kot da ne bi:)-:)-.




Anonimen -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 11:46:17)

Ja, madonca , tole nočno dojenje!

Jaz se kar ne morem pripravit, da bi jo nehala dojit, ker me je kar groza njenega joka!

Se odločam in odločam...

Ponoči bi pa tudi rada spala. Sploh ne vem, kdaj sem nazadnje več kot uro in pol skupaj... :zmeden2:




mehurčica -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 12:10:16)

Jaz sem dober teden(pred enim tednom)vztrajala pri dudi in čaju pa tudi če je trajalo 2 uri ponoči. Pa je jamral, malo se drl(zakričal in tiho-v stilu:mama, takoj sem), ampak jokat ga pa nisem mogla pustit predolgo. Največ je bilo slabih 5 minut po eni uri, ko je bil zbujen in po teh 5 minutah je zaspal. Po enem tednu nisem mogla čez dan skoraj nič. Brez sprehoda ni šlo seveda, sem pa doma, ko se je zraven mene igral, zaspala.:ups: Sicer je bila verjetno minutka, ampak v tej minutki bi se komot lahko kaj zgodilo.:(:(:( In sem se odločila, da ga bom pač dojila še ponoči, ker nisem več zmogla.
Naslednjo noč se je pa prvič zbudil okoli 2h, dobil časj in zaspal nazaj. Naslednji obrok je že dobil ziziko. In sedaj je že ene 5 dni superca. 3 dni je sedaj že spal od 20h-4h brez prebujanja. Danes sem mu tudi ob 4h dala čaj in je zaspal nazaj do 5:30-takrat se je pa dojil.:)

Ampak me je še vedno strah, da bodo neprespane noči prišle nazaj.:(

Pleničke imamo za ponoči Pampers active fit ali Fixies vijolične. Ni problemov s prepuščanjem.

Pa-pa:miska:




Anonimen -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 13:18:39)

Mehurčica,

Kolikokrat sta se prej ponoči dojila?
A je že prej imel dudo?
Ali spi pri tebi?




mehurčica -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 13:27:47)

Alja, prej sva se dojila 2-3x na noč. Septembra in začetek oktobra pa je bila kriza. Na pol ure, na eno uro ali na dve uri se je dojil ponoči.
Dudo ima nekje od 2.meseca. V svoji sobici v taveliki posteljici pa spi že od 2,5 meseca. Se je tako navadil spat sam, da če bi ga vzela k meni, bi bilo še slabše. Poleti na Kolpi je spal z mano in celo noč nisva spala.:zmeden: Je tak kot jaz in ati-rabiva dovolj prostora, da se vredu naspiva.:)

Tvoja pa bo jutri že eno leto.:) Ji bomo čestitali.:)




Anonimen -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 13:35:27)

Ok, hvala.
Se jaz tudi resno odločam za to, da bo nekja treba naredit. Zdaj se mi že ene pol leta zbuja na uro in pol in je res kriza. Tako, da spi pri nama.Če ne dobi joška pa tako kričanje, da je joj.
Dude ne mara, piti noče ponoči!
Te bom prosila za kakšno vzpodbudno besedo, ko se bom dokončno odločila, prav?

Ja, jutri bo že eno leto. Sem si dopust zrihtala, torto naročila, svečko...
Komaj čakam in kar ne morem verjet, da je tako hitro minilo!

Lp, :metulj:




Anja167 -> Nočno dojenje in previjanje (25.10.2004 20:36:29)

Naš ponoči stoka iz dveh razlogov: ker ga napenja ali pa zato, ker je moker. Če je moker in se previjeva, je potem v redu, samo včasih nama ne uspe takoj zaspat nazaj.




Stran: [1]