Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Blanka77 -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (24.10.2004 20:56:40)

Danes sva se s pupiko sprehajali. Ko sva prišli do bloka, sem v grmovju zagledala ogenjček in otroke. Pedagoški eros mi ni dal miru in sem šla pogledat, kaj počnejo. Dve deklici sta si hoteli speči hrenovke. Pa jima nisem dovolila. Potem pa je ena rekla: "Ampak babi nama je dovolila. Kam naj greva pa sedaj?" Pa sem ji rekla, da jima jih bo babi zagotovo doma spekla.
Česa vse se otroci ne spomnijo?

mala Zala -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (24.10.2004 21:23:14)

Hojla! Verjamem, da te je razkurilo. Pa da ti povem, da se otroci, sicer malo večji, pri nas spomnijo marskikaj. Celo mlade mucke ob steno metat dokler ne umrejo!!! Pa to je pač čisto druga zgodba.

Ja, res se tile naši sami sebi prepuščeni otroci spomnijo marsikaj.

Lep pozdrav!

PS: Si že zdrava?

kimi -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (24.10.2004 21:31:47)

si predstavljate da zanetijo full velik požar. Kar groza me je

mojchka -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (24.10.2004 23:31:50)

ah, dejte no, kaj vi v otroštvu niste ušpičili nobene?!!!

mammika -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (24.10.2004 23:34:23)

Ja ampak mačkov pa reees nismo metal v zid nooo :zmeden: .....se mi zdi da so ful bolj kruti otroci zdaj kot pa smo bili mi...
LP :sloncek::sloncek:

mojchka -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (24.10.2004 23:52:40)

otroci s(m)o bili vedno kruti, le na drugačen način...
pravkar berem Pastirce od Bevka, pa naj jih še katera vzame v roke... potem pa vržemo eno debato o krutosti otrok...

mammika -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (24.10.2004 23:55:41)

eh zdej če bi jo imela kje v bližini jo grem koj brat...tkole bo pa treba mal počakat :)-
Lp

mala Zala -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (25.10.2004 8:50:51)

Ja, oprosti, Mojchka, ampak kljub temu, da smo bili nagajivi, mi kaj takega na kraj pameti ni padlo!!! Sicer pa mislim, da je zelo odvisno od vzgoje. Nekdo, ki mu bodo starši privzgojili ljubeč odnos do živali, zagotovo ne bo šel počet kaj takega.

O, ja, smo tut špičli vse sorte:hudicek::hudicek:...

Lep pozdrav!

Lepa Ana -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (25.10.2004 10:01:05)

O muckih ne bom, ker se mi živali smilijo. In v tem smislu (uspešno) vzgajam tudi svoja otroka.

O ognju pa... Mi smo kurili na travniku za blokom od mojega 1. razreda naprej. Pekli smo kostanj, krompir, (narabutano) koruzo. Roštilj smo si izdelali iz odpadnih avto delov, ki so hkrati s kupi drugih smeti ležali naokrog. Vsi smo preživeli skrajno higiensko obdelano hrano, pa tudi zažgali nismo nič, razen malo trave na mestu, kjer smo pač zakurili... Tako da pravzaprav ne vem, s kakšno pravico si se vtaknila v nekaj, kar je deklicama babica dovolila?! Meni se zdi, da v današnjih časih otroke vse preveč ljudi smatra za napol invalidne, zlasti v možganskem predelu, zaradi česar jih postavljajo pod "stekleni zvon" in ovijajo v vato...pri tem pa se ne zavedajo, da bodo tako otroci tam pri 13-ih, 14-ih zares invalidni - v svoji samopodobi...

SANDY -> Ne moreš verjet, če ne vidiš na lastne oči (25.10.2004 19:21:01)

Eto, tud jaz morm tle povedat mnenje oz. primerjavo med mano in Blažem, kako se stvari lahko zelo drugače odvijajo. Jest sem nardila velik traparij v življenju-sicer ne take da bi drugim delala škodo, pa vendar-bedarije, ali pa sem bila zravn tam-kjer se je nekaj dogajalo. V puberteti sem npr. enkrat neki sunla v štacun-so me dobil, sošolec se je tako napil, da bi skoraj umru-jaz zraven-ukor, sm v kartončk za zobarja napisala, da imam dne .... zobarja-in špricala uro-je razredničarka poklicala k zobarju-kjer me seveda niso vidl-ukor, v glavnem takšne in podobne reči so me kmalu izučile, da ne poskušam biti kje zravn ali celo vodja kake traparije-ker bi me zihr dobl. Pri Blažu vse kontra-ni da ni, kar so kot mulci počeli-od streljal, "bombe" delal,...pa nikol ni nasrkal.
Tko da jaz imam na določene stvari svoje mnenje, zaradi lastnih izkušenj. Vem da ne bo mogoče preprečiti veliko stvari, ker me enostavno ne bo zravn, ampak vse pa tud ne bom dovolila, ker me je enostavno strah posledic, ki velikokrat znajo bit hujše kot mislimo. Preventiva je zelo doborodošla!

:sloncek:

Stran: [1]