rota virus (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

tažana -> rota virus (27.5.2007 16:22:11)

samo eno vprašanje.
ali kdo mogoče ve ali je rota virus lahko nalezljiv še predno bolnik začne kazati prve znake??
torej včeraj sem imela v varstvu nečakinjo in mojo tamalo. nečakinja je ponoči bruhala in dobila drisko. danes nismo bili nič v stiku.
se komu sanja koliko je možnosti, da naša tudi zboli. oziroma a se komu sanja kako bi lahko omilila zadevo če nanjo sumim???
lep pozdrav

Tia27 -> RE: rota virus (27.5.2007 16:31:45)

90 procentna sem da bo vaša tud zbolela, je zeeeeeeeeeeeelo nalezljiv, tako da pripravi se, skoraj ne verjamem, da ne bi dobila, ker je ta virus eden najbolj nalezljivih,posebej preko rok se prenese, vso srečo,lp

BaByGiRl -> RE: rota virus (27.5.2007 18:18:21)

Ja, na žalost je res fejst nalezljiv. Ampak majhni otroci ponavadi nimajo velikih problemov s to boleznijo in hitro izgine. Samo če neha piti je hudič. Če pa boš zbolela ti , boš pa ZELo boga.
Omiliti stvar se sedaj ne da, obstaja pa cepljenje, je sicer plačljivo, ampak če otroček že dobi rotavirus, omili obliko. Koliko velja tole cepljenje ne vem, bomo pa mi vsekakor probali, da se vsaj pri drugi mogoče izognemo težavicam. Sem pa zadnjič brala, da v Sloveniji ni otroka, da ne bi preživel rota virusa do 3 ali 5 leta.
Lepo bi bilo, če bi šel mimo naših [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Lp, L

TVN -> RE: rota virus (27.5.2007 18:37:17)

Oj, tažana! Upam, da se izognete, ampak verjetnost je zelo majhna. Če se spomniš, mi smo to dali skozi pred nekaj meseci in takrat je virus prinesla Nikina sestrična (očitno iz vrtca). Pa ni kazala nobenih znakov, le malce bolj tečna in utrujena je bila, glava jo je bolela. Pri nas smo popadali vsi, najprej Nika, že prej pa celotna moževa familija. Pri Niki se je začelo z bruhanjem, nato pa nadaljevalo z drisko. Potem je sledil mož in babi istočasno, naslednji dan pa še midva z očetom. Še dobro, da smo se nekako porazdelili, ker bi bilo sicer res hudo. Od mene je teklo po vseh možnih kanalih, spredaj, zadaj....

V lekarni dobiš prašek, elektrolite, kar kupi ga, da si pripravljena. Tudi grisini pomagajo. Nobenega svežega sadja razen banan. Popiti je treba ogromno tekočine in paziti, da ne dehidriraš, predvsem je to pomembno pri majhnih otrocih. Traja 3, 4 dni, potem naj bi se zadeve umirile. Pri nas je redko kakanje pri Niki še kar nekaj časa trajalo.

Držim pesti, da se vendarle mogoče izognete....

Pa, pa!

Primoza -> RE: rota virus (27.5.2007 18:42:15)

S striktnim umivanjem rok, kljuk in podobnih predmetov.

LanaM -> RE: rota virus (27.5.2007 20:17:45)

otroka se proti virusu lahko cepi samo do 24 tedna, stane pa 130 eurov

tažana -> RE: rota virus (28.5.2007 8:18:49)

no naj povem, da smo zaenkrat še vsi dobri. zadnje stike smo imeli v soboto dopoldan, tako da imam vse več upanja, da smo se rešili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. v vrtec preventivno nismo šli, tako da se doma crkljamo. upam da zdržimo še naprej.

Nika v službi -> RE: rota virus (28.5.2007 14:13:52)

Bravo, mogoče pa uspe!! Drž'te se!

Anonimen -> RE: rota virus (28.5.2007 14:40:13)

Pri nas je tudi zdaj v vrtcu,bo kar kriza če ga dobi,ker imamo 4 mesečnico doma.
Držite pesti,da se mu izognemo(sam se mu ne bomo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image],pa vseeno)

Stran: [1]