Očetovski dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pika-5 -> Očetovski dopust (24.10.2004 16:04:42)

Ojla !

Moj fant ime še veliko neporabljenega dopusta in pravi, da bi kar tega starega pokoristil namesto očetovskega dopusta. Mene pa zanima ali je vseeno katerega koristi ali so kje kakšne olajšave ali kar koli če koristiš očetovski dopust?

kimi -> Očetovski dopust (24.10.2004 17:23:12)

mislim da olajšav ni...samo očetovski dopust lahko koristijo le tisti katerim šef dovoli. Vem da ga moj ni mogel, ker mu šef ni dovolil

jagoda -> Očetovski dopust (24.10.2004 17:43:06)

Halo??? Kimi, kako ni šef pustil???? Očetovski dopust pripada očkom po zakonu in šef nima kaj pustiti. Edina omejitev je, ad ga izkoristi v 70.(nekaj takega, nisem sigurna točno) dneh po rojstvu otroka.

kimi -> Očetovski dopust (24.10.2004 17:50:08)

ej ne vem...vem da sem mu rekla naj gre na očetovski dopust pa je rekel da mu ga šef kao ne odobri...ga je hotu kr vn vržt

Blink1 -> Očetovski dopust (25.10.2004 13:23:30)

Ja tudi to je možno...Nekatere mamice morajo tudi prej v službo in morejo biti 1 leto na porodniški...(neprisilno seveda:zmeden:, če verjameš).

Hja...če noče koristiti očetovskega je čisto vajina stvar...Ampak če ga koristi, si prišpara svoj dopust za kasneje...morda pa ga bo še potreboval. Očetovskega pa lahko koristi le v enem določenem roku po porodu...Ne vem točno kako dolgo

Lp:sloncek:

Blink1 -> Očetovski dopust (25.10.2004 13:23:31)

Ja tudi to je možno...Nekatere mamice morajo tudi prej v službo in morejo biti 1 leto na porodniški...(neprisilno seveda:zmeden:, če verjameš).

Hja...če noče koristiti očetovskega je čisto vajina stvar...Ampak če ga koristi, si prišpara svoj dopust za kasneje...morda pa ga bo še potreboval. Očetovskega pa lahko koristi le v enem določenem roku po porodu...Ne vem točno kako dolgo

Lp:sloncek:

ajdaN -> Očetovski dopust (25.10.2004 13:28:21)

Par stvari o očetovskem dopustu si lahko preberete tud na tej strani:

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/ocetovskiDopust.asp

urskas -> Očetovski dopust (25.10.2004 15:19:20)

Ali ni bistvena razlika v tem, da očetovski dopust plača država, navadnega pa delodajalec. Torej je to le korist na strani delodajalca... Seveda če to ne pomeni izgube posla, dohodka itd...???

LP urskas

kimi -> Očetovski dopust (25.10.2004 15:40:05)

Jaz sem bila 1 mesec v porodnišnici moj pa je takrat šele pol meseca delal pri tem šefu. In verjetno no hotel takoj na začetku zabluzit. Tako ali pa tako sem bila jaz po 1 mesecu v porodnišnici čist ok. In ga nisem rabila doma

Stran: [1]