Nosecnost in pes (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Lanchy -> Nosecnost in pes (25.5.2007 6:53:13)

Zivjo punce!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mogoce se bo ful smesno slisalo, pa bo katera od vas mislila, da se mi je cist odpeljalo....
In sicer, imava 8 let starega maltezana, ki je res zeloooo navezan name. Zadnjih 14 dni pa se vede takooo zelooo cudno, da najprej res nisem vedela kaj je narobe. Drugace je zelo crkljiv in bi se skos stiskal in bozal pri meni, vsak vecer je prisel k nama v posteljo se malo pocartat in potem cez noc spal pod posteljo...Zdaj pa se me dobesedno izogiba, zvecer sploh noce bit vec pri naju, tudi ci ga sama prinesem v posteljo, takoj skoci dol, cez dan se vec ali manj skriva pod kavcem ali pa je kar na svojem prostoru. je sicer zelo vesel, ko ga peljem ven na sprehod in zunaj se cisto OK obnasa, ko pa prideva nazaj je pa katastrofa. Kaj bi vas rada vprasala je, ce slucajno katera od vas ve oz. ima podobne izkusnje, da psi zacutijo nosecnost in se zacnejo zelo cudno obnasat. Jaz sem test naredila sele danes, tako da sem sicer 100% o nosecnosti komaj nekaj ur, ampak mi je moj kuza celih 14 dni dajal obcutetk, da sem v drugem stanju....
Prosim za vase mnenje in izkusnje.
Hvala ze v naprej!




Anonimen -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 7:00:19)

Zanimivo. Možno bi bilo, čeprav še nisem slišala za to. Mogoče imš drug vonj ali kaj takega. Saj mleko, ki ga sesa otrok, ob mamini menstruaciji tudi drugače diši oziroma ima drug okus, menda, in se kar nekaj otrok takrat, ko mamica dobi prvo menstruacijo, odstavi. Hormoni gotovo naredijo marsikaj, tako da je res čisto možno.
Jaz imam višavko in se je med nosečnostjo ves čs tiščala meni v trebuh, ko je ležala poleg na postelji. Pa je potem, ko sem dojenčka pinesla iz porodnišnice, že poznala, prav komaj ga je čakala, je čisto ponorela. To je naša zgodba, ki je tudi malo nenavadna.




mojca 32 -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 7:39:57)

hojla da se ti še jaz javim
mi imamo mešanko z koker španijelom pa ti lahko povem da se me izogiba no ja tolk ravno ne samo prej ti je skočila na trebuh kar tako spala je zraven mene in to zraven trebuha sedaj se je pa vse to spremenilo.Spi še vedno zraven mene ampak pri nogah skače name nič več (kar mi je tudi všeč) pride se še vedno pocartat k meni ampak vedno pazi kje je.Je pa res da mi je nonstop za ritjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tako da moram vedno pazit da jo ne pohodim ali da ne padem čez njo.
Jaz sem mnenja da začutijo je pa res da imaš tako pasmo ki so še toliko bolj razcrkljani in možno da je to od njega reakcija pa saj bo se bo že prilagodil.
Jaz sem imela prej pekinezerja in ko sem rodila je mogla iti k mami ker nikakor ni marala otrok in smo imeli probleme je pa vsseno dočakala častnih 16 let.




Anonimen -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 7:46:36)

Moja psička zlata prinašalka se je takrat, ko je moj oče zbolel za depresijo, začela njega zelo izogibat, obračala se je stran od njega. Vedno, ko je prišel iz bolnice za vikend, se ga ni razveselila, kot se ponavadi razveseli vsakega, ki pride domov. Tud če nas ne vidi samo 10 minut,je zelo vesela, kot da nas ni bilo cel dan.
Možno je, da je začutil tvoje blaženo stanje, lahko ga kaj muči, lahko je kaj drugega. Jaz osebno sem od takrat naprej, ko je bilo to pri naši, zelo prepričana, da pes enostavno zelo čuti tvoje težave oz. bolezen. V tvojem primeru res mogoče čuti nosečnost.
Pa čestitke za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] 




Lanchy -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 8:31:00)

Sploh si ne znam razlagat njegovega obnasanja. Ginekologinja mi je ravokar rekla, da ji je ze veliko nosecnic reklo, da so se psi drugace obnasali. Sicer nisva sli v detajle kako in kaj, ampak tale moj me pa res ze malo skrbi!




Laubica -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 10:29:32)

Naša mopsika pa ne vem nisem opazila da bi se drugač obnašala,res pa je da ona ne spi pri nas v postelji tako kot tvoj ampak v kopalnici ima košaro




birdy -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 10:30:31)

Hoj, čestitke za nosečnost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Drugače bi ti rada povedala, da sem sama imela podobne težave s psičko. Sploh ni hotela več biti v moji sobi, ni se marala crkljati z mano... Sem bila še jaz užaljena, ker jo imam nenazadnje skoraj raje kot kogarkoli (upam da ne bo tega moj fant prebral, bo užaljen kot strela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) No, zdaj sem pa v 31. tednu pa mi je nonstop za ritjo, ko grem me gleda kot da se ji srce zraven trga (meni pa tudi), celo noč spi pri nama s fantom (česar ni počela sicer že leto in pol)... Tako da raje malo počakaj, pa se bo  tudi kuža sprijaznil. Samo mora se navadit na dejstvo da ne bo več sam. Naša je bila ful ljubosumna, ko sva kupila hrčka, pa poskušala praskat po kletki... Zdaj jo pa sploh ne moti več.




Lanchy -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 10:53:28)

Hvala Birdy, si me malo potolazila!
Vididm, da si tudi ti Domzalcanka...jst tu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




manca -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 12:09:36)

tašča, ki živi pod mano v hiši ima tudi psičko-mešanko, katera je pa ves čas zunaj hiše. Še preden sem zvedela, da sem noseča, se je začela drugače obnašati. In kadarkoli pridem iz službe domov, se ona kar umakne stran. Tako da mi je že kar precej časa jasno, da ona čuti mojo nosečnost.




Anonimen -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 12:14:57)

Pri meni je bilo pa tak, da je moja psička rada skakala na mene, in s tem dosegla tudi trebuh... Ko sem pa zanosila, pa puf.. Nič več skakanja, na kavč je lepo skočila, ni več stala na mojem bušiju kot ponavadi kadar je skočila na kavč... Potem je to to, da psi začutijo nosečnost..




Anonimen -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 12:28:34)

Mi imamo dva kužka, samčka in samičko, sta mešančka med pudljico in koker španjelom. Oba sta začutila mojo nosečnost, s tem, da se je psička malo distancirala od mene, samo ne tako hudo, kot opisuješ ti, psiček pa se je še bolj navezal name in tako povezana še nikoli nisva bila. Skoz sva se stiskala, spal je pri meni več ali manj celo noč, kar ponavadi ni (je samo kake pol ure ali uro zdržal in šel dol), prav glavo mi je zaril pod pajsko in se stiskal k meni in sem ga morala objemat. Pa tudi ob prihodu dojenčka nikoli nismo imeli problemov. Mož je iz porodnišnice nesel domov polulano plenico, ko smo pa tamalo prinesli, sta jo pa takoj vzela za svojo oba.




FLASK_A -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 13:06:00)

Naš tibetanski španjelko se me je tudi začel izogibat. Zdaj je peti dan, ko cel dopoldan ne pride več do mene. In kaj dela? Spi pod otroško posteljico in tam čaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Nič mi ni jasno. Čist je drugačen, balkon ga ne zanima več, ko ga pokličem samo glavo dvigne. Je pa fuul navdušen, ko pridem domov od kod, ampak se kmalu potem spet spravi pod otroško posteljico in je kar tam. Očitno nekaj čaka, sploh pa se mi ne sanja, če ve, kaj ga čaka... Očitno že...




Ajvy -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 13:33:59)

Mi imamo doma  11  mesečnega maltežana Neo-ta.. on je prvi čutil, da v meni nastajajo spremembe, saj je od začetka zalepljen za me, ves čas leži poleg mene, kadar otroček brca, da glavo na trebuh.... tudi tisti dan, ko sem na poti v trgovino skup padla, je ( baje) lajal cele dve uri ko utrgan....
Mislim, da so me samo opozorili.da naj bomo pazljivi ob prihodu iz porodnišnice, in da moramo njemu prvemu predstavit- beri dat za povohat otroka, ker če ne je lahko ljubosumen..
Moj Neo mene čuva, in če vidi da se ne počutim dobro, se noče več sprehajat, in kar sam spremeni smer - proti domu..
Da ne boste mislili, da je samo angelček, ima svoje dni, ko je baraba in marsikaj razgrize....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Lanchy -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 14:12:40)

Ja, moj se me tudi razveseli ko pridem domov, nic manj kot ponavadi, ampak potem se pa kar na hitro zavlece na prostor ali pa v kopalnico pod WC...Upam, da se bo navadil na spremembo in bo kmalu spet moj kuza, ki se bo stiskal k meni in bova lahko razvajala drug drugega....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




birdy -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 14:25:14)

Se bo kmalu sprijaznil, nič bat. Kar se pa tiče tega, da se zavleče v wc... Moja to tudi skoz dela, ampak mislim da zaradi tega ker ji je fuuuuuul vroooooče. Je dolgodlaka pa jo kar daje tale vročina, tako da je možno da malo tudi vročina vpliva na tvojega kužka. Ja, sem Domžalčanka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], sicer šele eno leto, prej sem bila Mengšanka.




Ajvy -> RE: Nosecnost in pes (25.5.2007 19:45:06)

Po mojem se tudi bo, ampak trenutno imajo pa po mojem vsi malce drugačno obnašanje, ker jim tale vročina nič bolj ne paše kakor nam... tak da se zaradi tega morda malo manj stiskajo kot ponavadi..




Tanayya29 -> RE: Nosecnost in pes (16.6.2007 12:06:22)

živjo!
jaz mam 4 leta staro mešanko ajo..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]zaenkrat se nič drugače ne obnaša,sicer me malo skrbi,kako bo po porodu,ampak upam, da bo vse ok..
pozdravček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ronja -> RE: Nosecnost in pes (16.6.2007 21:14:48)

Moji ni nič jasno, čisto komot bi mi stopila na trebuh, ko leživa na tleh, če bi ji to dovolila...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Je pa res že stara...




amaya -> RE: Nosecnost in pes (17.6.2007 7:50:28)

Ima pa katera izkušnje z mucami? Jaz imam namreč tri...carte




scubadiver -> RE: Nosecnost in pes (17.6.2007 10:41:18)

amaya, jest mam eno muco in zaenkrat nič ne čuti moje nosečnosti se obnaša enako kot prej. ravno tako je divja (ultra hiperaktivna) in se ckrlja samo po 5 minut na dan ko njej paše. No spi pa še vedno pri meni, in mi je dvakrat že uspešno skočila s tal name ko sem ležala na hrbtu na postelji in direktno na trebuh. Enkrat sem ravno poslušala otročička z angel soundom in se je začel ful premikat. Po moje se je revček ful ustrašil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




amaya -> RE: Nosecnost in pes (17.6.2007 11:00:02)

zelo sem vesel, ko berem to, ker vidim, da res niso vse paničarke...predvsem zaradi muc. sama mislim, da sem toksoplazmozo že zdavnaj prebolela, saj živim z mucami in psi že od otroštva in si realno življenja brez živali ne predstavljam. prav zaradi tega se ne sekiram veliko. malo pa me je vseeno matralo, kako bo, pa če je to v redu....saj veste, začetniška vprašanja, ko misliš, da je vse kar delaš naorbe....lep dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




scubadiver -> RE: Nosecnost in pes (17.6.2007 11:55:16)

amaya kljub temu ti svetujem da si od začetka previdna zaradi tokse, dokler ne dobiš izvidov. Moja svakinja tudi celo življenje živi z živalmi na kmetih pa je ni prebolela.
jaz sem na srečo jo. pa še to sem bila do izvidov zelo previdna. Božala sem našo muco, ker je notranja in je samo kupljeno hrano. Bojda potem nevarnosti ni. Je bil pa fant zadolžen za pucanje njenega wc-ja. ostalih - zunanjih muc sem se pa izogibala, čist za vsak slučaj. SEm bila pa tud jaz prepričana da sem jo prebolela, ker imam od rojstva mačke, ki so bile prej zunanje in notranje in so lovile ptiče, miši,.. ponoči pa spale pri meni.




amaya -> RE: Nosecnost in pes (17.6.2007 16:24:17)

Ja sej v tem sem previdna.WC  (mačjega)ne tikam, ko jo pobožam šibam roke prat, zelenjavo skoraj v pomivalnem stroju operem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]