ko naenkrat zmanjka mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


atena -> ko naenkrat zmanjka mleka (24.5.2007 16:51:37)

Do enega tedna nazaj sva se s sinom dojila 4-5 krat na dan, po dojenju mu že od rojstva moram dodajati, se mi je pa nekaj dni nazaj naredilo, da sem imela nekaj mleka samo zjutraj potem pa ne več, ko sem ga pristavila je nekaj vlekel potem pa začel kričati in brcati, se probala izčrpati in je bilo v dojki 20 ml mleka???to se mi sedaj kot rečeno dogaja nekaj dni...kako obdržati mleko oz.ali ga bom še sploh imela...ima katera podobne izkušnje?




Anonimen -> RE: ko naenkrat zmanjka mleka (24.5.2007 21:02:13)

Probaj piti veliko vode, sploh zdaj, ko je tako vroče. MEni je zelo pomagal tudi Radler [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image].

V glavnem, če želiš dojiti, samo ne obupuj, pristavljaj ga pa četudi potegne samo 20 ml. Pristavi ga čez par minut spet. Če je lačen daj dodatek, pa ga spet pristavi.

Če pa enostavno ne bo več mleka, se ne sekiraj in daj dodatek. Tudi to je zelo zdrava hrana za tvojega princa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Pikicapokica6 -> RE: ko naenkrat zmanjka mleka (24.5.2007 21:36:06)

Moram ti povedat, kako dobro te razumem.

To se je meni nonstop dogajalo. Dolgo je trajalo, preden sem ugotovila, za kaj gre, ugotovila pa sem, da se mi je to zgodilo:
- kadar nisem dovolj pila (ko sem pila dovolj, je mleko zelo hitro prišlo nazaj)
- kadar sem bila živčna, pod stresom
- ko sem dobila menstruacijo, menda zaradi hormonskih sprememb v telesu ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) , čeprav mi tega nihče še vedno ne zna čist točno razložit.....

Moj edini nasvet je, da poskušaj biti čimbolj sproščena. Vem, da je zdaj, ko ni mleka to težko, pa vendar se ti splača vztrajati. Meni se je vedno potem povrnilo mleko v 2 - 3 dneh. Če mali hoče, mu po dojenju daj malo adaptiranega mleka, drugače pa, če se ti gre, da boš še naprej dojila, samo velikokrat pristavljaj in mleko bo prišlo nazaj.

In še enkrat: bodi čimbolj sproščena. To je pri meni, ki sem mogoče malo bolj živčen tip človeka, najbolj delovalo. Včasih sem celo meditirala doma in se na več načinov sproščala (hodila pod tuš, šla na sprehod, medtem pa mi je mož popazil na otročka, ....) Mogoče se ti zdi malo za lase privlečeno, ampak pri meni je sproščenost resnično delovala.





Stran: [1]