N _ B -> RE: Najbrž sem "žleht", ali pa tudi ne (24.5.2007 13:40:47)
|
Vaši psički je dolgčas in ji hodijo traparije po glavi. Tudi pri nas je bilo tako. Enostavno, ko smo jo zasačili je padla beseda NE in smo njeno pozornost preusmerili drugam. Imamo srečo, da živimo na robu vasi in je okoli nas večinoma travnik in gozd, tako, da smo jo zmatrali. Kmalu ji ni več na misel prišlo, da bi počela traparije. Jih je pa nekajkrat dobila po smrčku. Vendar pazite. Ne kaznujte psa, potem, ko svoje že ušpiči. Vedno takrat, ko jo pri delu zasačite. Mogoče bi ji priskrbeli kakšne igrače, s katerimi bi se dajala. Če se takoj kakšne stare copate, da jih trga. Glede pesjaka, mislim, da ni nič strašnega in nisi čisto nič žleht. Pri nas ga imamo in se je lepo navadila nanj. Imamo navado, da je pes tam, kjer mi. Če smo zunaj okoli hiše je z nami, če nas ni doma je v pesjaku. Pri nas je sedaj že toliko stara, da je navajena biti okoli hiše in ne gre nikamor, tako, da tudi če smo v hiši je spuščena. Dokler se ni navadila smo imeli pa tudi vrv in sicer toliko dolgo, da je prišla do konca dvorišča, do kamor sme. Drugače sem proti temu, da je pes priklenjen.
|
|
|
|