zdravniška oskrba na hrvaškem - izkušnje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

bini -> zdravniška oskrba na hrvaškem - izkušnje (23.5.2007 22:04:57)

Živjo punce..
v soboto se odpravljamo na morje - otok Pag, komaj čakamo... ampak oba otroka nekaj bolehata... mali brez vročine, velika danes z vročino... drugega nič, bomo videli kaj bo do petka...
kar me zanima je, če ima kdo izkušnje z zdravniki na hrvaškem?? kam naj se obrnemo ko bomo na Pagu?? mesto Pag?? saj kaj hujšega kot kaka virozica najbrž ni in če ne bo hujšega bomo kar šli vseeno in potem pač tam poiskali zdravnika če bo treba...
kaj pa vi naredite v takih primerih????
hvala!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

Marogica -> RE: zdravniška oskrba na hrvaškem - izkušnje (23.5.2007 22:07:15)

Če meni otroka kaj bolehata pred morjem, grem ponavadi prej k zdravnici, da ju pregleda in pove, kako in kaj ter katera zdravila naj s seboj vzamem. "Domačo lekarno" pa tako ali tako vedno s seboj vzamem. In v 6 letih še nisem imela izkušenj s hrvaškimi zdravniki. Na našo srečo...

Upam, da bo pri vas prav tako...

Anja** -> RE: zdravniška oskrba na hrvaškem - izkušnje (23.5.2007 22:34:51)

Mi imamo izkušnje s puljsko bolnišnico.

Zdravnica zelo prijazna, osebje tudi. Bili smo takoj na vrsti (pri starosti 3 leta). Dobili antibiotik (angina), v lekarni vse ok. Vzami vso papirologijo s seboj, tiste evropske izkaznice tudi in pismo na katerem je prilepljena tudi.

Ker sem naslednji dasn dobila angino tudi jaz smo ponovili postopek, venda r v manjšem zdravstvenem domu (v Fažani), zadeva enaka kot zgoraj opisano.

Zapletlo pa se je doma. Ker sem dobila alergijo na hrvaški antibiotik in ker nisem imela škatlice z navodili s seboj v domačem zdr. domu niso vedeli s čim me naj zdravijo...

Vse je treba šparat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa puljska bolnišnica in ostale zdravstvene ustanove na Hrvaškem niso tako dobro vzdrževane in sodobne kot pri nas.

No, kakorkoli mejte se fajn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lelaval -> RE: zdravniška oskrba na hrvaškem - izkušnje (23.5.2007 23:27:51)

Če meni otroka kaj bolehata pred morjem, grem ponavadi prej k zdravnici, da ju pregleda in pove, kako in kaj ter katera zdravila naj s seboj vzamem. "Domačo lekarno" pa tako ali tako vedno s seboj vzamem.

Ravnam isto kot Marogica. Ampak sem pred leti imela izkušnjo, ko je sin cel teden imel vočino, pa ne, pa je spet narasla, pa padla,... in pediatrinja nam je svetovala, naj kar gremo, ker klima lahko samo dobro vpliva. Ampak žal mo se drug dan vrnili z diagnozo pljučnice.
Sicer pa sem v 10 letih imela 2x opravka s HR zdravniki, pa nimam nič slabega za rečt.

skuštrana -> RE: zdravniška oskrba na hrvaškem - izkušnje (24.5.2007 7:15:39)

Jaz imam tudi same dobre izkušnje, pa smo bili dol kar parkrat pri zdravniku - je mož Hrvat in smo posledično veliko dol. Je pa res, da je oprema malo zastarela, ampak kakšno virozo bodo pa tudi na Pagu čisto solidno oskrbeli. Nič skrbet, pa še morska klima lahko samo pomaga.

srki -> RE: zdravniška oskrba na hrvaškem - izkušnje (24.5.2007 9:13:59)

Jaz imam dobre izkušnje. Prvič, ko smo šli na morje, je bil mali totalno bolan, oz. je tam še bolj zbolel, odšli z virozici, vrnili smo se z kupom zdravil, za nos, oči, proti vročini,....

Bili smo prav v mestu Pag, imela sem zdravnico, bila je prijazna.

marli -> RE: zdravniška oskrba na hrvaškem - izkušnje (24.5.2007 9:52:20)

Moja izkušnja ni tak super. Na Pagu (mesto Pag) ni delal noben pediater, zato so nas z napotnico poslali v bolnico Zadar (mali je ful bruhal in je bil že čist dehidriran). Zdravnik na Pagu je bil ful prijazen in še nam je pot razložil.
No v Zadru so sicer tudi bili vsi ful prijazni, ampak meni se je zdelo vse zelo kavbojsko. Ob enih ponoči so nas odpustili (seveda z našo privolitvijo), vendar diagnoze sploh nismo dobili - niso mu vzeli krvi, ne vode, ne blata. In valjda se je viroza, ki jo je fasal vlekla še par dni in smo še dalje laufali pri doktarjih, saj nam nihče ni dal točnih navodil kako in kaj. No za nas se je vseeno končalo kar OK. Tamali od kolegice pa je nato v MB ležal v bolnici še 10 dni - tukaj pa so natančno ugotovili vzrok in seveda temu primerno zdravili.
Skratka, fajn je že, da imaš do zdravnika (bolnice) blizu. Težavni so otoki (npr.Mali Lošinj), saj so nas od tam poslali v Rijeko (najbližji pediater!) - za pot smo v sezoni potrebovali 4 ure.

bini -> RE: zdravniška oskrba na hrvaškem - izkušnje (25.5.2007 7:34:16)

hvala vsem za prijazne nasvete...sicer pa naša mala še vedno mal kuha... v bistvu mal razmišljamo, da bi morje prestavili na ponedeljek, če bomo dobili apartma seveda za 3 dni kasneje... ker bi bli bolj zihr vseeno...
sicer pa gremo dans dat še kri - je rekla pediatrinja, da bomo bolj mirni, .... trenutno si najbolj želim, da bi lahko odšli v ponedeljek, čeprav mož bi šel vseen že kar jutri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... bomo vidli kaj bo kri pokazala...

kako zelo pa rabmo tole morje pa vemo sam mi... smo čist odpuleni že tle doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

Stran: [1]