težko kategoriki in GH (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

lysa -> težko kategoriki in GH (23.5.2007 12:10:13)

Sprašujem mamice, ki imate (ste imele) nadpovprečno težke in velike dojenčke: Kdaj ste začele uvajati gosto hrano - pred 6. meseci ali kasneje?? Ste izključno dojile do 6. meseca, ker je obstajal sum alergije, ali ste kljub temu sumu dale že prej gosto hrano?

Strawberrie Cherrie -> RE: težko kategoriki in GH (23.5.2007 12:13:18)

Jaz sem začela pri 5m. Je pa res, da poje par žličk, ostalo mu je bolj igranje. Drugače je pa dojen -> vse pa mu prekuham brez dodanega sladkorja, izogibam se rižu, večinoma sadje + zelenjava.
Pa seveda čaj - najraje kar komarčka ali kamilico, nesladkano.

ribica. -> RE: težko kategoriki in GH (23.5.2007 12:14:22)

mi smo začeli malo prej, ampak vse to so bila samo poskušanja, še vedno je bilo dojenje glavno. Mali je kazal interes za hrano, zato sem mu jo tudi dala.

TONČI. -> RE: težko kategoriki in GH (23.5.2007 13:14:33)

Z uvajanjem sem začela malo čez 4m starosti. Po operaciji mi je zmanjkalo mleka, tako da smo začeli malo prej. S čežancami iz jabolk, korenjčka

krfjolca -> RE: težko kategoriki in GH (23.5.2007 20:13:16)

Mi smo začeli kmalu po dopolnjenem 4. mesecu, ker je kazal interes za hrano, pa začel se je še bolj zbujati ponoči. Pazim pa, da mu ne dajem ful kaloričnih in sladkanih žitnih kašic, raznih linotov in podobno. Začeli smo s kuhanim sadjem in zelenjavo, najprej par žličk, potem postopoma več. Naš je ful jedec, zato smo že na dveh obrokih, dopoldne sadni in popoldne zelenjavni.

Anonimen -> RE: težko kategoriki in GH (23.5.2007 20:55:43)

Sicer ne vem ali smo težkokategorniki (7 mesecev, 74 cm in 9000g) ampak z GH smo začeli malo po 5 mesecu...sedaj jemo že 2 obroka GH (sadni in zelenjavni) ter zvečer ml. kašico...poleg tega se zjutraj in zvečer ter ponoči dojimo...ponoči 2-4x (odvisno)...

LP

frufru -> RE: težko kategoriki in GH (4.6.2007 21:35:33)

Pri nas smo začeli pri 5 mesecih z rižolinotom na žlico, ker se je ponoči zbujal že na 1,5h. Pred 10 dnevi smo začeli pa en obrok menjat z GH. Ma pa 9kg+-100g (tehtanje na razliko)

Stran: [1]