pupa06 -> RE: Izgubljam mleko... (30.5.2007 12:24:34)
|
Draga Liona! Tudi jaz sem imela podoben primer, samo, da jaz ne vem kdaj sem točno začela izgubljati mleko, ampak mislim da tam nekje pri 2 tednih, pa sploh nisem vedela, ker sem ga v porodnišnici imela na pretek. Res pa je, da se je tamejčkena dojila tudi do 5 ur ali pa celo noč (tako je bilo tudi v porodnišnici). Slučajno smo jo šli vagat in ugotovili pri 3 tednih da še nima porodne teže. Potem sem ji začela dodajati adapt. mleko po vsakem dojenju, tako da sem najprej dojila, dodajala adapt. mleko, potem pa še spumpala. To je trajalo tam nekje do njenega nedopolnjenega 3. meseca (dodajanje po flaški je bilo moje mleko od 2. meseca naprej). Začela sem tudi full piti, 5 l na dan, jesti, tako da imam zdaj 2 kg manj kot ko sem šla rodit in posledično sem se full zredila. Zdaj, pri 5,5 mesecih se samo dojiva oz. od 2,5. meseca naprej. Je pa tudi res, da jemljem tablete TAMETIL za spodbujanje mleka in mi zelo pomagajo. Moja G ni bila navdušena nad njimi, ampak mi jih predpiše moj osebni zdravnik. Pijem tudi različne čaje za dojenje, pa sezamov napitek,.. uni pivo sem pila 1 mesec, po moje je tudi to pripomoglo, da sem se toliko zredila. Pri nama ni bilo problema, da bi ona zavračala ziziko, ker flaške ni hotla. Zato sem se tudi jaz morala toliko bolj truditi, da sem mleko obdržala, ker pri nama ni bilo več možno najprej dojenje potem pa flaška. Samo dojenje ali samo flaška, ker tudi ko je bila nevem kako lačna, pa sem imela prazno ziziko, je raje pri meni vlekla kot pa da bi vleka flaško kjer je samo teklo. Tudi zdaj ko ima 5,5 mesecev noče flaške, ko jih dam malo vode, ampak samo po žlički. Malo preveč sem se razpisala, ampak, če imaš željo po dojenju, ti bo po vsej verjetnosti uspelo, če pa ne, se ne sekirat. Hotla sem samo to povedat, da ni nujno da se bo otroček navadil na flaško, pa da bi potem ziziko zavračal, pri nama je bilo ravno obratno. Pa kot so ti že predhodnice napisale, tudi z adapt. mlekom bo tvoj malček lepo napredoval. Ko sem šla v porodnišnico na posvet, zakaj mi je mleka zmanjkalo, so mi rekli, da je mogoče samo trenutna ´mlečna kriza´, da se tudi to zgodi, potem se pa spet uredi. p.s: če te še kaj zanima, samo piši. Čim lepše trenutke z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in čim več mlekca
|
|
|
|