žeja? krči? kupček? prevroče? (spoznavamo našega še ne 1-mesečnika) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

ancka1 -> žeja? krči? kupček? prevroče? (spoznavamo našega še ne 1-mesečnika) (22.5.2007 14:45:47)

Zadnje dni naš skoraj 1-mesečni poba pogosto joka (največkrat po 10. uri zvečer). Vem, da je eden od vzrokov tudi to, da po flaški precej "grdo" je in spravi vase veliko zraka. Podiranje kupča je pravi napor...zelo se napenja, kupčka pa od nikoder. Je ves napet in se ne sprosti.
Ne vem, ali gre že za krče, ker ne krči telesca. Kaj mu lahko dam pri tej starosti v tem primeru?
V tej vročini pa pojokca tudi čez dan. Ali je lahko žejen? Kdaj in kaj mu lahko dam za žejo?
Pa še nekaj. Kako dolgo naj ima dvoje dolge rokava? Ali ima lahko v tej vročini samo en bodi in žabice?

Se še lovimo in zato se zahvaljujem za vsakršno pomoč.

Hvala, hvala!!!

Ančka

kjava -> RE: žeja? krči? kupček? prevroče? (spoznavamo našega še ne 1-mesečnika) (22.5.2007 15:07:06)

Verjetno gre za krče, čeprav ne krči telesa.Pa če mu nobena stvar ne pomaga, potem je to to.
Jaz dam naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] za žejo bebe čaj- oz. jo itak dojim,danes ko me pa več kot tri ure ni blo doma, so ji pa ta čaj dali.
Ja, jaz ji kar samo bodi in žabice oblečem (stara je tri tedne).Tud za ven isto- jo rajš v dekico zavijem, če je treba.

takole precej na hitro, ker težko tipkam z malo v naročju.

Drži se!

juniorka -> RE: žeja? krči? kupček? prevroče? (spoznavamo našega še ne 1-mesečnika) (22.5.2007 15:31:12)

živjo anči!
zanimivo, a ne, tole z našimi malimi! Naš ima take krče, da se cel zvija, sprobali smo tri vrste kapljic, pa nič- daj, probaj, mogoče pa ima lažjo obliko in bojo pomagale! Oblečenga imam jaz v bodi in bombažen pajac za ven, notri pa samo bodi in pajac brez rokavov, pa ga pokrijem, če ima mrzle rokice!
Predvsem se ne sekirat, naredi po svoje in bo prav! Drži se!

tinaaja -> RE: žeja? krči? kupček? prevroče? (spoznavamo našega še ne 1-mesečnika) (22.5.2007 16:42:25)

ce otroka hranis z adaptiranim mlekom, potem naj bi mu tudi dajal za pit - caj, prekuhano vodo ali ustekleniceno vodo primerno za dojencke.
Pri obleki delaj po obcutku. Mi smo skoraj vedno v eni zadevi, ce gremo ven ima npr spodaj kratek rokav in cez dolgega tankega, ki ga po potrebi slecem.
komot mu das kapljice, morda ga tudi sladkoba kaplic sprosti. Ali pa kopanje. Kaj pa masaza? ali ga daskaj v polozaj tigra na drevesu. lezi na trebuhu na tvoji podlakti, glava v komolcnem zgibu, rokice, nogice visijo dol. To vecini pase in jih pomiri.

Stran: [1]