martinuška -> RE: prenehanje dojenja (23.5.2007 13:43:44)
|
majas, bodi malo bolj previdna s takimi izjavami, kot si jo tu dala. Jaz sem dojila (in to zelo malo) samo dva meseca, ker nisem imela mleka. In sem se zaradi podobnih izjav toliko presekirala, da verjetno tudi zaradi te sekirancije nisem imela mleka. Nekatere pač nimamo dovolj in se moramo drugače znajt. Ker je bilo pri meni toliko problemov, kar se tiče dojenja, sem si po eni strani prav oddahnila, ko ga ni bilo več. Jasno je, da bi zelo zelo rada dala moji hčerki več mleka, ampak če ga ni bilo, kljub mnogim trudom, vztrajanju in pumpanju in podobno, ne vem no... Nisem videla smisla v tem, da mučim njo in sebe. Vsaka mama ima pač svojo situacijo, zato je tako generaliziranje, da če ne doji, da je potem slaba mama, zelo negativno. Naj vsaka doji, če ima mleko, ali pa tudi ne, če ji ni. Pa kaj zdaj. Saj bi večina mater dojila, če bi imela mleko. Ta situacija, kot jo opisuješ s tvojo svakinjo, je po mojem mnenju bolj izjema kot pravilo. Ker sem se že z mnogimi mladimi mamicami pogovarjala, ki niso imele mleka, in bi vse zelo rade dojile, ampak pač niso mogle, in večinoma so se tudi zelo sekirale zaradi tega. Ker v zdajšnjem času velja prav neke vrste stigma, če ne dojiš oz. ne moreš dojit, in to se mi pač ne zdi prav. Oprosti na tako močnem "zagovoru", ampak take izjave, da mame, ki nimamo mleka, ker nismo vztrajne, se mi zdijo malo nesramne.
|
|
|
|