binabona
|
tea čao tukaj imađ kar nekaj receptov, jaz jih đe nisem sprobala, vendar so vsi iz forumov, od mamic, ki so jih ţe spekle. JOGURTOVA TORTA > Sestavine: Krhko testo: Nadev: 125 g rastlinske masti 10 lističev ţelatine 125 g sladkorja 3 sojine navadne jogurte 1 vanilijev sladkor 200 g sladkorja Đčepec soli 1 vanilijev sladkor Naribana limonina lupinica ˝ l sojine smetane 200 g moke sok ene limone maline Priprava: Vse sestavine za testo nahitro zgnetemo,zavijemo v folijo in damo v hladilnik za pol ure.Nato ga razvaljamo,poloţimo v namađčen pekač in pečemo 10-15 minut pri 180 stopinjah. Ţelatino za 10 minut namočimo v mrzli vodi,nato pa jo na blagem ognju segrevamo da se stipi.Jogurt zmeđamo s sladkorjem in limoninim sokom.Primeđamo smetano in dodamo ţelatino.Maline prekuhamo v sladki vodi,odlijemo tekočino,ohlajene pretlačimo in v kađo vmeđamo jogurtovo kremo.Kremo nato vlijemo na pečeno testo in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri. ADAMOVO KOKOSOVO PECIVO 400 g moke 240 g sladkorja 1 pecilni prađek 6 ţlic olja 2-3 vanilijeve sladkorje 6 pesti kokosove moke (cca. 100 g) 1/2 litra gazirane mineralne vode neđkropljena limonina lupinica (ali malo limoninega oz. pomarančnega sirupa) 15 minut prej priţgemo pečico, saj je pomembno, da je ogreta na pravo temperaturo. Vse sestavine (po vrsti) stresemo v visoko posodo in zmeđamo z međalnikom. Takoj ga zlijemo v pekač, v katerem je na dnu peki papir in takoj postavimo v pečico. Pečemo 20 do 25 minut pri 175 stopinjah. Krema : 1/2 l sojinega mleka 5dag rjavega slad. na koncu 5dag javorjevega sirupa na koncu 8 dag koruznega đkroba (v mrzlo mleko ) 4 dag margarine (pol v mleko , pol na koncu) sojina smetana (2-3 ţlice) 1/2 vanilijev sojin desert V mrzlo mleko damo đkrob in potem neprestano međamo nad zmernim ognjem dokler ne nastane gosta krema ( puding) Če lahko , dodajte tudi kakav ali grenko čokolado . Za spremembno lahko kdaj naredimo marmorni kolač, s tem da tretjino ali polovico mase zlijemo v drugo posodo, primeđamo 3 zvrhane ţlice kakava in 1 ţlico sladkorja ter nekaj mineralne vode, da bo podobne gostote kot prej. Maso zlivamo v pekač po plasteh, najboljđe je, da je na vrhu in spodaj svetlo testo.. 1.BISKVIT ZA TORTO Biskvit: en sojin jogurt, 2 lončka (od tega istega jogurta) namenske moke, 1 lonček moscovado sladkorja (čisto temno rjav, ima fino aromo), pol lončka sončničnega olja, 1 pecilni prađek (Alnatura), 2 ţlički grenkega kakava (lahko tudi brez), 2 ţlički jajčnega nadomestka Orgran No Egg (narediđ po navodilih). Biskvit sem spekla v okroglem pekaču in ga potem prerezala, da sem vmes dala nadev: na breskovem kompotu (Etinem manj sladkem) sem skuhala Alnaturin vanilijev puding. Priznati moram, da je potem malo lezel ven iz torte, ampak verjetno tudi zato, ker nismo mogli počakati, da bi se res pohladil. Na vrhu sem torto premazala s čokoladno kakao glazuro: 3 ţlice vode, 3 ţlice sladkorja, malo dovoljene margarine, nekaj ţlic kakava, na rahlem ognju međađ, da nastane gladka zmes in razmaţeđ po torti. 2.BISKVIT ZA TORTO Biskvit: zmeđaj skupaj 3 lončke moke, 2 lončka mleka(sojino,riţevo), 2 lončka sladkorja, 1 pecilni prađek, 1 vanilin sladkor, 1 lonček olja in 1 lonček kokosove moke. Pečeđ 30 min. na 190 stopinj. Nadev jast uporabim viđnje lahko jih samo poloţiđ na testo, lahko jih skuhađ s đkrobom in dodađ malo ţelatine. Smetano uporabljam od granovite ki je prav taka za stepanje. Kupiđ jo lahko v Leclercu ali Tuđu pa đe kje se verjetno najde. Jast jo zboljđam z vanilinim sladkorjem. Tortico okrasim z kandiranimi čeđnjami seveda jih moj otrok ne poje. TESTO ZA SADNO TORTO TESTO: 400 gr moke 400 gr kuhanega krompirja 170 gr Gea margarine 1 zavitek vanilij sladkorja 1 zavitek pecilnegaprđaka Đčep soli Gea margarina za mazanje Na desto za testo damo: moko, pomeđano s pecilnim prađko, sladkor,margarino, vanilijev sladkor in sol. Krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo ter dodamo k ostalim sestavinam. Vse sestavine sesekljamo z lesenim noţem, da se dobro pomeđajo. nato testo hitro pognetemo in pustimo v hladilniku počivati 2 uri. Na ovlaţeno desto damo med dva lista alu folije (velikost 35 cm) eno tretjino testa in ga previdno razvljamo. Odstranimo zgornjo folijo. S spodnjo folijo previdno poloţimo testo v tortni model, odvečno testo obreţemo ali porabimo za nekoliko dvignjem rob. Pred peko testo nekajkrat prebodemo z vilicami. Pečemo pri 175 stopinjah, 20 min da dobi testo zlatorumeno barvo. Postopek đe dvakrat ponovimo da dobimo tri osnove za torto. BOROVNIČEV NADEV (lahko uporabiđ tudi drugo sadje, npr. jabolka) 500 gr borovnic 1 zavitek vanilij sladkorja 15 gr gea margarine 40 gr sladkorja 2 ţlici naravne ţeletine Za nadev penasto umeđamo margarino in sladkor ter namaţemo na ohlajen biskvit. nanj nato naloţimo borovnice in prelijemo z ţeletimo. ţelim vam lepo praznovanje in dober tek
|