RE: povedati ali ne (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Taula -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 11:35:56)

Loreadana...če je zate isto vse skupaj.....tvoje mišljenje. Zame ni.

Anonimen -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 11:38:30)

Če ne bi bila moja prijateljica ji nebi povedala. Bi pa njemu povedala da je gnoj.

Kolegici ali prijateljici bi pa zihr povedala, in jaz osebno bi bila zelo užaljena in prizadeta, da bi vedela da je moja prijateljica kaj takega vedela in mi ni povedala. Takih prijateljev ne rabim.

Anonimen -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 11:39:43)

IZVIRNO SPOROČILO: loredana

Primerjava z zlorabo otrok je čisto na mestu, glede na to kake argumente dajete in to je - NE VMEŠAVAJ SE V NJUNO ŽIVLJENJE, KER SE TE NE TIČE.

Zdaj pa sprašujem: če bi partner tele kolegice spolno zlorabljal njunega otroka bi povedalai? Saj se vas ravno tako ne tiče, oni so familija zase.

In je, žalostno ampak res - se dogaja. Koliko je zlorab pa nihče nič ne ve, ne vzgojiteljice, ne učiteljice, ne sorodniki še manj sosedi. Ker se elegantno ne vtikajo v tuje zadeve.....

Upam da so moje kolegice kolegice v pravem pomenu besede. V dobrem in slabem.

In s tem zaključujem tole debato.

Fant vara punco, ona punce niti ne pozna, tako da.. Nevem, zakaj bi ji hitela to povedat, konec koncev jo bo fant prepričal, kao češ, da je ona zaljubljena vanj, on jo noče in zato želi delat probleme.. In komu bo punca verjela? Seveda, da fantu, ker si od ljubezni enostavno SLEP za njegova slaba dejanja...

Če bi pa on otroka zlorabljal, bi jaz šla prej do socialne kot pa do te punce.. Saj je ne poznam, ne bom se vtikovala.. Pomisli...

Anonimen -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 11:47:54)

Jaz sem bila pri mojem najbolj usrana, ker sem vedela, da moja dobra prijateljica vara partnerja in da bosta šla čez en mesec narazen, pa tega nisem nikomur povedala, niti mojemu logično, da ne. Tako da v bodoče sploh nočem vedeti, da kdo koga vara, s kom kdo koga vara, skratka nič...naj se vsak  zase briga, pa bo imel dovolj dela.

Loredana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

loredana -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 12:00:12)

Pa saj je vseeno kaj in kako bi ona odreagirala oziroma kaj bi naredila, to je potem njena odločitev.

Pa še to, glede na vaše besede je čisto vseeno ali je tale punca kolegica, najboljša prijateljica oziroma neznanka, tako da ne se zdaj na to da je ne pozna obešat. Bi svetovale drugače, če bi jo poznala?

Ampak štekam ja  : glavo v pesek pa smo vso zadovoljni. Oziroma po principu česar ne veš ne boli. Dokler smo na tejle strani, kaj pa če se znajdete na drugi?

Lep dan .

Taula -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 12:03:15)

Pa še to, glede na vaše besede je čisto vseeno ali je tale punca kolegica, najboljša prijateljica oziroma neznanka, tako da ne se zdaj na to da je ne pozna obešat. Bi svetovale drugače, če bi jo poznala?

Beri VSE poste, ne samo tvoje. Kje to piše...par punc je napisalo da bi povedali kolegici, znanki..ne pa tujki.

Če si ti bila prevarana..in ti niso povedali..žal...take kolege imaš.

Anonimen -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 12:08:04)

IZVIRNO SPOROČILO: loredana

Pa saj je vseeno kaj in kako bi ona odreagirala oziroma kaj bi naredila, to je potem njena odločitev.

Ampak štekam ja  : glavo v pesek pa smo vso zadovoljni. Oziroma po principu česar ne veš ne boli. Dokler smo na tejle strani, kaj pa če se znajdete na drugi?

Lep dan .

Pa ti si res čudna! Malo preberi VSE poste, pa ti bo kaj hitro jasno, kaj smo pisale

loredana -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 12:16:29)

Na hitro prešteto:

take ki bi povedale če bi bila kolegica  8

taki ki ne bi v nobene primeru             21

Toliko o tem kaj berem. Se pa sprašujem kaj ve berete....

Taula -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 12:22:03)

Ti pišeš poste in obtožuješ kot da vse pravimo, da ne bi povedala nikoli. Bodi natančna torej.

tehnofil -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 17:09:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Zdej pa vprašanje, ali nekako sporočiti bodoči mamici,

NE.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Pri teh stvareh se mi zdi, da je človek vedno v precepu, kaj storiti,

Ja. Reagira pa vsak glede na to, v kolikšni meri to nanj vpliva.

miška piška -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 19:03:55)

odgovor vsem, ki so me napadle:
- gre za mojo kolegico in ne prijateljico. med tem dvema pojmoma je bistvena razlika!!!
- nisem edina ki to ve! kot sem napisala, vedo vsi okoli nje, saj je njen tip en velik loverboy, tako da bi ji lahko povedal marsikdo ki ji je bližje kot jaz, pa ji ne pove.
- imam eno zelo dobro prijateljico in samo njej bi povedala resnico, če bi ona bila v taki situaciji, ker vem, da ona bi mi verjela (enako pričakujem tudi od nje in samo od nje)
- žal, je tako kot sem rekla: imam eno slabo izkušnjo, ki je ne bom več ponovila!!
- "POTEM PA ŠE KOMU ZAUPAJ!!" ja, točno tako. a vi zaupate vsakomur????

plenička, jaz pa sem sama na lastni koži izkusila kako je, če nekomu poveš resnico, in takrat sem bila jaz "tagrda". pač, nekateri nočejo vedeti resnice. mogoče pa jo vedo (čisto možno da ta moja kolegica sluti kaj se dogaja), pa sami sebi laže oz. noče vedeti!!
vsak ima svoje vrednote, vsak ima svoj prag tolerance.... tako da je težko govorit na splošno in obsojati!!
taula, življenje me je naučilo, da se moramo brigati zase, da je včasih bolje da si tiho, in da nimamo pravice vmešavati se v življenje drugih!!

VERONICA -> RE: povedati ali ne (22.5.2007 19:42:54)

Jaz sem doživela na svoji koži tako situacijo (na srečo brez otroka) in kar me je najbol prizadelo je bilo to da sem par (zeeelo dolgih) tednov čutila da se nekaj dogaja nisem pa vedela kaj. Moj takrat bodoči bivši pa je meni napotil vso krivdo češ da sem nemogoča... In sem mu še šla verjet in se trudit da se poboljšam. On pa je pač imel drugo. Groza.
Jaz bi bila srečna da mi je takrat negdo povedal.

Ker če nekaj slabega samo slutiš je dosti hujše kot ko to zveš.

ronja -> RE: povedati ali ne (23.5.2007 18:08:25)

Jaz bi hotela vedet, čeprav sem visoko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Se mi zdi, da lahko problem rešiš samo, če veš zanj... In da je vsak problem boljše začet reševat prej kot kasneje.

Vendar te razumem, sploh če nista prijateljici... Sem ti tudi sama hotela predlagat pogovor z njim, pa si očitno že probala in ni šlo...

ljubica v bistvu ni nič kriva, saj ona nikogar ne vara, ona si pač želi tega moškega in ga proba obdržat, bogve kaj sploh ve o njima. Ne rečem, da je to, kar dela lepo, vendar pa jaz tu ne bi nje ogovarjala, ker je v bistvu v vseh zadevi še najmanj udeležena... Se je pač zacopala v napačnega... Očitno je, da tudi njej ni bilo ravno z rožicami postlano, mogoče tudi zato nima ravno ne vem kako visoke empatije...

MOgoče so tiste anonimne prijave še nekak najbolj sprejemljive, pa jagodin predlog tudi - še boljši, če se seveda z žensko sploh kdaj dobita na kavi, itak pa kot pravi nives, nikoli ni pravi trenutek, da zveš, da te ljubi že dolgo vara... zato bi jaz rajši, da je ta trenutek čim prej, nočem živet v pravljici...

Babaloo -> RE: povedati ali ne (23.5.2007 20:30:05)

Pa povej najprej njemu, da veš za njegovo varanje. Boš videla kako bo reagiral.
Sicer se pa ne vmešavaj, še posebej, če nje ne poznaš dobro.

Slončica -> RE: povedati ali ne (23.5.2007 21:04:34)

Bolj ko mešaš bolj smrdi...merda

plenicka -> RE: povedati ali ne (23.5.2007 22:26:41)

Samo nekaj miška-piška? Zakaj pa se potem s to KOLEGICO dobivaš na kavi? Če je to samo tvoja kolegica, te niti ne bi bolelo, če to ne bi bila več...vsaj tak občutek sem dobila.
Nič osebnega in slabo namernega ni bilo mišljeno in kot si sama rekla, vsak ima svoje vrednoste in načela.

miška piška -> RE: povedati ali ne (24.5.2007 22:56:51)

plenička, jaz ti pa lahko postavim drugačno vprašanje: ali imaš ti popolnoma enaka načela kot vsi ostali ljudje, s katerimi se družiš? najbrž ne, ane? pa se vseeno družiš z njimi!

jaz pravim: ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI! pa kakorkoli že... vsak ima svoj prav.
v glavnem, šesti čut mi pravi, da je bolje tako, da sem tiho...

pa brez zamere!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.5.2007 14:16:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tehnofil -> RE: povedati ali ne (25.5.2007 15:00:29)

Ne gre za to kaj, bi rada naredila. Gre za to, kaj narediti. Ker nisi vpletena in prizatete osebe ne poznaš se res vprašujem, kaj te tako muči? Kaj te priganja? Neka navidezna pravičnost. Boj za pravico?

Mislim, da je čas, da se ukvarjaš s svojim življenjem in ne z življenjem drugih.

Anonimen -> RE: povedati ali ne (25.5.2007 21:49:56)

Saj pa,če praviš,da vedo vsi okoli razen nje ni vrag,da ji nebo prišlo enkrat na uho.In,če se nebi rada zamerila komu počakaj da zve od koga drugega ne tebe
Jaz bi ti na njenem mestu ila hvaležna,če bi mi povedala kaj takega.Boljše zvedet prek kot pa te negdo vleče za nos nevem kako dolgo in se ti vsi smejijo.

Gina -> RE: povedati ali ne (26.5.2007 0:49:47)

Za tiste, ki pravite, naj ne pove, zanima me: Ali bi ve želele ali ne bi želel vedeti, če bi bile same v tej situaciji?

Sama sem bila v tej situaciji in zamerila sem vsem, za katere se mi je zdelo, da bi lahko vedeli, zdelo se mi je totalno nesramno, da so me imeli za tolk butasto, da so mislili, da bi njim zamerila, ker mene partner vara! Kaj hudiča bi bili oni krivi???? Prišparali bi mi čas in živce. Thats what friens are for, a ne. Pa jih ni bilo...

Sama sem bila v situaciji, ko sem vedela, da oče vara mamo, pa sem bila vzgojena tako, da se ne smeš v nikogar vmešavat. In se nisem. Trapa. Najbrž bi materi prihranila življenje, če bi ji povedala 10 let prej, ne bi prišlo do čudnega spleta okoliščin. V vsakem primeru bi ji morala povedat, ker v končni fazi je bila moja najboljša zaupnica, prijateljica in najboljši človek in si ni zaslužila, da nekdo tako zahrbtno ravna z njo - ne od mene, ne od očeta. Nisem bila frendica, bila sem neumna, sploh ne vem, kaj sem takrat mislila, nekaj splošnega kot je: ne smeš povedat (pa ne vem zakaj že). In povedala mi je kasneje, da jo je najbolj bolelo to, da so vsi vedeli, vsi za hrbtom obrekovali, nihče pa ji ni povedal....res je bilo hudobno od prijeteljev.

Bila sem v situaciji, ko sem vedela, da frend vara frendico. zaupno mi je povedal in še prej prosil, naj mu obljubim, da ne bom povedala njej. oba sta mi bila prijatelja, v resnici nista bila za skupaj, pa nisem imela jajc ji povedat....dokler ni en prijatelj rekel nekaj najbolj pametnega:
Če bi mene moja varala, bi hotel vedeti!, in je šel in naši skupni prijateljici povedal, kaj se ji dogaja. Isto noč je možu ob treh zjutraj spakirala kufre pred vrata in danes srečno živi z drugim.

Skratka, a bi ve hotele vedet?? Jaz bi! Četudi od nekoga, ki ga ne poznam dobro. Če bi mi povedal, bi bil tisti hip zihr večji prijatelj kot tisti, ki to pred mano skriva.

plenicka -> RE: povedati ali ne (26.5.2007 13:22:50)

Gina, popolnoma se strinjam s teboj!

Miška Piška, samo, da ti odgovorim na vprašanje: ne, nimajo vsi moji prijatelji ista načela kot jaz, niti kolegi, kar je ok. Seveda se družim tudi s takimi, saj se s tem razvijam tudi jaz. Ni nobene zamere, pač razmišljaš tako kot se tebi zdi prav. In kdo sem jaz, da bi te lahko prepričala, da se postavi v njeno kožo in ji povej, kar veš? Zate nihče. Jaz na "tvojo" situacijo gledam malo drugače, ker sem bila na istem mestu kot je tvoja kolegica sedaj. In želela bi izvedeti. Predvsem od kolegice, s katero se dobivam na kavi. Iz srca pa ti želim, da se nikoli ne boš znašla na strani tvoje kolegice.  

Anonimen -> RE: povedati ali ne (26.5.2007 14:07:57)

Nekaj časa nazaj sem moji najboljši prijateljici povedala, da jo fant vara. Tega fanta sem namreč enkrat zalotila in rekla sem si, da bom prvič tiho in če ga vidim še kdaj, pač povem. Seveda ga je še veselo sračkal naokoli in zato sem prijateljici povedala, kaj se dogaja. Ni bilo lahko, vendar še danes vem, da sem storila prav. Nekoč sva se s to prijateljico o tem pogovarjali in povedala mi je, da mi je hvaležna, ker sem jo opozorila na fantovo varanje. Moj mož pa se ni strinjal takrat z mano, samo mu enostavno ni preostalo nič drugega.

Meni gre že sama beseda varanje na kozlanje, to mi je podlo ravnanje, skoraj mi ni hujšega od tega. Jaz, vem, da bi tej ženski povedala.

Eni prijateljici nisem( tega je že davno), pa si še danes mislim, da bi morala.

Do zadnje besede se strinjam z Gino.

trojči -> RE: povedati ali ne (26.5.2007 15:34:02)

Men se tud graužajo moški, ki oblajajo vsako kiklo. Zraven se jim seveda ne zdi nič podlega, če povaljajo vsako, ki jim da. Laži, laži so to. Z nekom, ki laže, ker se mu to ne zdi nič hudega, ki se sploh ne zaveda, da je z mano zaradi imidža in hotelsih uslug, s takim ne bi hotela biti niti minute. Povedati je treba, seveda. Magari anonimno. Če je noseča, se ji bo verjetno podrl svet. Še vedno ji ostane odločitev, lahko se bo odločila, če si želi ostati z njim ali ne. A vedeti mora resnico, da se bo lahko odločila. Prej se ne more. In ženske nismo take bogice, da ne bi preživele, maker je to grozno. Bolje prej, kot pa ko bo že drugi otrok na poti.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]