vanč -> RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči (20.5.2007 13:21:44)
|
Po mojem se morata z možem najprej trdno odločiti, da boste šli v to. Morata biti prepričana, da ne bosta popuščala. Mi smo večkrat poskušali brez uspeha dokler nisva bila že čist na tleh od neprespanih noči. Takrat sva enostavno rekla STOP. Naš mali se je zbujal 10 x na noč, ker je bil odvisen od flaše s čajem. Vsako noč se je tudi okoli 2h zjutraj preselil k nama. Poleg brc in udarcev sva morala imeti skozi pripravljeno flašo s čajem, ker se je tudi na 10 minut včasih zbujal. V glavnem smo se zadeve lotili tako, da vsak večer, ko sva ga dala v posteljico sva mu kratko in jedrnato razložila, da ga imava rada najbolj na tem svetu in da ga bova naučila, da bo znal spati sam, da je priden fant in zato mu bo tudi uspelo. Nato ljubčka in sva šla. Ponoči, ko se je zbudil za flašo sva mu spet kratko in jedrnato razložila, da je nočka in ni še čas za vstati, če je pa žejen lahko dobi samo vodo iz magičnega lončka. Prvič je vzel magični lonček v roko in mi ga vrgel v glavo. Joooj, zvezde sem videla. Nisem pa odreagirala, rekla sem v redu, potem pa nisi žejen in hitro zaspi nazaj in sem se vrnila v svojo posteljo. Če je dolgo jokal sem se vrnila k njemu in mu vedno iste besede trobezlala. To je trajalo 3-4 dni. Peti dan je prespal od 20.30 - 7.00 v svoji posteljici in niti enkrat se ni zbudil. Od takrat naprej je tako. Sedaj spimo že 4 mesece kot polhi. Rad gre spat in vsi smo dobre volje in polni moči, ker smo naspani. Res pa je, da je naš malček takrat bil star 15 mesecev in ni mogel sam iz postelje in se vračat k nam. Verjetno vaš spi že v navadni postelji. Vseeno pa mislim, da če boste ravnali umirjeno, suvereno in vztrajno boste uspeli, vsaj pri nas je bilo tako. Sami spoznajo, da nas ne bodo mogli premakniti in se vdajo, vendar samo takrat ko čutijo, da v tebi ni najmanjšega dvoma, da ravnaš narobe ali da ti je hudo, ker takoj izkoristijo priliko. To je samo moja izkušnja! Pa srečno!!!
|
|
|
|