Borelija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

VALENTY -> Borelija (22.10.2004 11:57:05)

Mojo pikico so poleti popikali,komarji ali brenceljni,celo mušice.Je reva vsa zabuhla in sedaj rednio hodimo na infekcijsko na kontrole,ker naj bi bil sum na borelijo-sedaj kao že prebolelo.Zanima pa me,če katera ve kakšen izvid je AST.?Dons smo dobili zadnje izvide kjer piše :opažamo nekoliko višjo vrednost AST,prosimo za kont.pri izbr.zdr.in prinesite s seboj tudi izvid transaminaz. A mogoče kera ve kaj pomen AST in transaminaz?!
Jaz namreč nisem tolk pametna,da bi zastopla te njihove heroglife in sem čist zgublena ,da ni spet vse o.k.
Hvala!:ups:

Anonimen -> Borelija (22.10.2004 12:21:46)

Tudi moj malček je lansko poletje prebolel borelijo. Bila sva v bolnišnici, dobival je antibiotik intravenozno 14 dni. O izvidih, o katerih govoriš, pa na žalost nimam pojma. To bi ti pa morala vsaj kakšna medicinska sestra razložiti. Pa saj jih je nekaj tudi med nami, se mi zdi.

Dadi -> Borelija (22.10.2004 13:01:47)

Hoj! Obrni se na beti1. Ona te stvari raztura. Meni je tudi že pomagala. Kar pošlji ji na privat, pa ti bo odgovorila.

Metuljčica04 -> Borelija (22.10.2004 13:03:08)

Pozdravljena!
Kratica AST v zdr. je v zvezi z jetrnimi testi.:zmeden:

L.p.! :rozica:

VALENTY -> Borelija (22.10.2004 13:08:53)

Bejbe,bom kr mal presrana ratala!:zmeden::ups:
Sem neki že po internetu iskala,pa vse drug ven vrže sam tega ne.
Beti1 pa ne najdem upam,da bo prej ona mene.
Lp:zmeden:

Metuljčica04 -> Borelija (22.10.2004 13:35:53)

Brez panike! AST-antistreptolizinski test,probaj gledat pod to besedo. Če boš razumela:Npr.pri osebah,ki so prebolele okužbo z beta hemolitičnimi streptokoki,najdemo v serumu povečan titer antistreptolizina,ki ga ugotavljamo z AST-jem(antistreptolizinski test).Oh,ne znam ti drugače (po domače) razložit.:rozica:

VALENTY -> Borelija (22.10.2004 13:38:15)

Maš prav! Moja glava je prazna-nimam blage veze kaj pomen!:ups::ups:
Vseen hvala!

Katja & Kiara -> Borelija (22.10.2004 13:53:57)

Na kratko. Transaminaze (tudi AST) so eni izmed encimov, ki kazejo na dolocena dogajanja v telesu. Lahko so povisani ob dolocenih infekcijah, lahko jih povisajo tudi nekateri antibiotiki. Z merjenjem teh encimov spremljajo napredovanje bolezni ali pa uspesnost zdravljenja. Tocne vrednosti niso toliko vazne, kot to kako se spreminjajo. Se pravi, ce je bil prej AST ful visok, zdej je pa rahlo povisan, je to znak da gre nekaj na boljse. Ce je pa na novo povisan, je pa to lahko zaradi zdravljenja samega ali pa neke nove infekcije. Se pa ne da to na pamet in brez drugih izvidov interpretirat.

Da te pa potolazim, RAHLA povisanja ponavadi nimajo neke pomembne vrednosti. Tko da ne prevec skrbeti do pregleda, potem ti bo pa tako ali tako zdravnik vse razlozil.

Srecno! :sloncek::sloncek:

Katja & Kiara -> Borelija (22.10.2004 13:57:37)

Se tole pokomentiram -

Npr.pri osebah,ki so prebolele okužbo z beta hemolitičnimi streptokoki,najdemo v serumu povečan titer antistreptolizina,ki ga ugotavljamo z AST-jem(antistreptolizinski test).

Pomeni, ce si v preteklosti prebolel okuzbo z nekimi bakterijami, opazijo v krvi visje vrednosti antistreptolizina s tem testom. Ampak mislim da je to nekaj drugega.

VALENTY -> Borelija (22.10.2004 13:59:17)

Pa mi je kamen dol padu;čeprav pada dež,si mi poslala en sončni žarek.
Hvala!:)

Stran: [1]