Rižolino z mlekom ali vodo? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


rr.mm.dd -> Rižolino z mlekom ali vodo? (19.5.2007 22:25:26)

Prihaja čas, ko bo najin otrok verjetno (očitno kmalu) potreboval kaj več kot dojenje in zdaj nama ni ravno jasno, med množico teh firm in produktov... zato prosiva za pomoč: se izključno doji, še nima nobenega adaptiranega mleka, po flaški zna pit, imamo Aventovo 125 ml flaško s cucljem št. 1 in magični lonček od ene ? firme.
Naj kupima neko prilagojeno mleko in rižolino za v mleko in je obrok za na žlico * ali naj kupima kakšen rižolino al kaj že za zmešat z vodo in za v flaško . Nove cuclje? Večjo flaško?
Hvala za konkretne nasvete, lahko tudi firme in kje kupit... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




eya -> RE: Rižolino z mlekom ali vodo? (19.5.2007 22:29:04)

Jaz sem ga tako kot ti samo dojila in nismo imeli nikoli adaptiranega, zato mi je bilo lažje, da sem kupila kar kaše, ki že vsebujejo adaptirano mleko in sem dodala samo vodo.

Pa začeli smo takoj hraniti po žlički (to je bilo pri Žigovih 5,5 mesecih), ne po flaški. Moje mnenje je, da se hrana je z žlico, iz flaške pa se samo pije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kupovala pa smo v glavnem Milupine kaše, najcenejše so v Mullerju, če vzameš dvojno pakiranje. Jih pa prodajajo tudi v DMu, Mercatorju,...




***pika*** -> RE: Rižolino z mlekom ali vodo? (19.5.2007 22:34:07)

Meni je najbolj enostavno, če kupim kašico, ki se meša z vodo. Dajem pa po žlički - ko z žličko še ni šlo, je pa pila iz lončka (smešno, da ji je to šlo lažje).

'Rižolino' imam Hippov Baby riž - se meša z vodo in je tamali všeč (kupujem v Sparu ali Baby centru - kjer pač sem prej, ko rabimo).

Zdaj, ko je že malo starejša, ji dajem še Hippovo hruškovo kašico (se tudi pripravlja z vodo) - gor piše Feine Birne - kupujem v Mullerju, v 'naših' štacunah je ni videti.




frufru -> RE: Rižolino z mlekom ali vodo? (19.5.2007 22:49:37)

Našmu dajem kar rižolino od podravke, sicer samo zvečer skupaj z mojim mlekom, ker po tem dalj časa spi. Dam mu pa po žlički 3 male žlice na 50ml.




darinkan -> RE: Rižolino z mlekom ali vodo? (19.5.2007 23:41:20)

Moj ima tudi raje tiste kašice, ki se zmešajo z vodo, še posebej zato ker so pahuljice drobnejše in jih lažje pogoltne. In še ne napnejo se tako zelo kot naprimer rižolino od Podravke.




Naja30 -> RE: Rižolino z mlekom ali vodo? (19.5.2007 23:53:35)

Naši dajem milupine žitne kašice, ki se mešajo z vodo in jih obožuje. Je pa z žlico. Se strinjam z eyo, da je flaška za tekočino.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sem poskusila tudi hipp kašice, so malo bolj sladke. In ravno zdaj sem kupila od humane riževo kašico. Pri tej ostajajo grudice, tako da ti priporočam milupo ali hipp.




Anonimen -> RE: Rižolino z mlekom ali vodo? (19.5.2007 23:54:52)

Zakaj pa s svojim mlekom ne zmešaš? Konkretno za rižolino govorim. Za ostale kašice je res najbolj komot, da kupiš take, ki se mešajo z vodo in že vsebujejo prilagojeno mleko. Mi smo kar DM-ove kupovali.




bygi -> RE: Rižolino z mlekom ali vodo? (21.5.2007 21:05:56)

Jaz sem mešala rižolino z svojim mlekom, a je postal bolj tekoč. Ko pa sem poskusila z adaptiranim mlekom, je pa bila gostejša. Jaz ji dam rižolino v flaško(2 žličke), da je dlje sita. Kašic pa še ne je veliko, poje 50 ml in nič več, če jo še silm, vso izbruha.




_andreja_ -> RE: Rižolino z mlekom ali vodo? (22.5.2007 9:59:07)

Jaz sem imela doma eno škatlo aptimil1 in ker je nismo porabili, sem mu po 4 mesecu okoli 17:00 ure začela dajati (nevem mislim da okoli 120 ml) rižolino  + aptimil1, in tako smo škatlo aptimila, namesto da bi ga vrgli stran ponucali.. začela sem pa prvi dan eno žličko rižolinota dvugi dan dve, tretji tri....tako dolgo da je bil lepo gost...pa ni bilo problemov...da bi si pa spumpala pa mi nekako ni bilo do tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ... 




majas -> RE: Rižolino z mlekom ali vodo? (22.5.2007 10:11:31)

Jaz sem ji kupila mlečno kašico in rižolino ki se mea z vodo. Res se mi ni dalo pumpati mleka ker je predolgo trajalo.

Jaz sem imela zelo probleme z flaško zdaj pa je nekako začela piti. Včasih ji pa dam samo na žlico da jo privajam, drugače pa imamo flaško od MAM s X za prav mlečne kašice. Lahko pa si kupiš Aventov cucelj z tako odprtinico - in je tudi za ml.kašice.

Lahko pa kot so druge rekle-najbolje na žlico...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.5.2007 10:19:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]