Grelnik vode (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

saraja -> Grelnik vode (19.5.2007 21:05:10)

Pozdravljene,

svetujte mi kako naj sčistim grelnik vode, ki je poln vodnega kamna?
Hvala

Anonimen -> RE: Grelnik vode (19.5.2007 21:13:39)

Jaz sem kupila tak prah v DM-u prav za odstranjevanje kamna iz grelnikov. Daš notr, naliješ vodo, segreješ in pustiš. Očisti fenomenalno.
Dobi se pa v takih vrečkicah, po dve skupaj pakirano, gor je slika grelca vode.

Gre pa tudi z kisom.

saraja -> RE: Grelnik vode (19.5.2007 21:20:45)

Hvala za nasvete, kako pa s kisom očistiš? Z krpo, al tut v vodo naliješ in segreješ?
Hvala

Anonimen -> RE: Grelnik vode (19.5.2007 21:30:56)

Mislim da moreš v vodo nalit oz. čisti kis notr. Ne vem, jaz tako ne čistim. Je prezamudno. Tist prah je ful poceni in res super učinkovit.

Mikica -> RE: Grelnik vode (19.5.2007 21:50:30)

Lahko ščistiš s citronko oz. citronsko kislino. V grelnik vode nalij kakšne 3 dl vode, dodaj malo citronke, vodo segraj, pusti še nekaj časa, potem pa samo zliješ ven in splakneš.

facka -> RE: Grelnik vode (19.5.2007 22:16:22)

s kisom bo najhitreje, da naliješ noter samo kis, vendar samo tolko, da prekrije grelec in pustiš, gre pa super, jst v kis namočim tudi tiste mrežice, ki so na pipah, na katerih se nabere vodni kamen

darinkan -> RE: Grelnik vode (19.5.2007 23:38:01)

Tudi jaz notri nalijem alkoholni kis, pustim nekaj časa da se kamen razkroji, potem pa samo splahnem. Pri naslednjem prekuhavanju ni nič vonja oz. okusa po kisu.

saraja -> RE: Grelnik vode (20.5.2007 21:15:59)

Vsem se zahvaljujem za nasvete, uporabila sem kis, ker je pač danes nedelja, pa še Dm ni v naši bližini. Definitivno si pa bom nabavla ta prašek, če je ta zadeva prej rešena.

Txs, Saraja

honey -> RE: Grelnik vode (21.5.2007 11:10:15)

Jaz vedno čistim s kisom - nalijem notri vodo, dodam malo kisa, prižgem grelnik, da voda zavre in odlijem. Očiščeno je v 2-3 minutah. Sicer rahlo smrdi, ampak če to narediš na balkonu, ni panike.

livia -> RE: Grelnik vode (23.5.2007 13:29:32)

Jaz ga vedno čistim tako, da kupim v samopostrežni trgovini prašek Citronka (mislim, da se mu tako reče). Skratka ne limonin olupek, ampak podobno cedeviti. Nek prašek skratka na bazi limone. Je pakiran po 10 ali 15 g v vrečki. Sem v službi in ne morem pogledat kako se mu natančno reče, ma upam, da boš našla.

Zavreš vodo v grelcu in vsuješ not, pustiš, da stoji pol ure in potem zliješ vodo in opereš. Nič ne smrdi kot po kisu in gre super vse stran.

G in T -> RE: Grelnik vode (26.5.2007 11:34:15)

Jaz pa grelnik vode čistim s kisom. zavrem vodo, in potem pustim še čez noč. vse gre stran.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

crci06 -> RE: Grelnik vode (31.5.2007 18:37:56)

Kis je definitivno najbolj natur.
Tudi jz že dolgo delam tako.

Če vam ga je pa škoda veiko potrošit, si ga pa prelijte nazaj v pollitrsko flaško od vode, pa je še za naslednjič.

Stran: [1]