z nasveti na dan (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

BarbaraE -> z nasveti na dan (22.10.2004 10:39:03)

Punce,
potrebujem vašo pomoč. Kako naj ublažim ta zoprn suh kašelj, ki me daje, še najraje ponoči. Sama se tolažim, da bo kmalu mimo, ampak me vseeno skrbi, ali bo to kaj vplivalo na mojo:duda:.

Hvala vam za odgovore :rozica: in čim manj prehladov,

Barbara 17 3/7

Anonimen -> z nasveti na dan (22.10.2004 10:42:07)

Če te draži bolj v grlu, pa te zato sili na kašelj, potem odlično pomaga žajbljev čaj. Lahko ga grgraš ali pa piješ. Žaljbelj pomaga pri zdravljenju sluznice.

ZARA -> z nasveti na dan (22.10.2004 10:49:52)

...men pomaga melisin caj z pomaranco,ker mi ne izsusi sluznice kot limona...
drugac pa se strinjam s Splisni...baje ja zalbelj za take zadeva najboljsi,sam jest ga ne morem po grlu spravt...mi smrdi da bi kr bruhala...zal...

beba76 -> z nasveti na dan (22.10.2004 11:01:37)

Mene je v 10. tednu peklo grlo :hudicek: in so mi v lekarni rekli, da žajbljevih tablet niti pod razno ne smem lizat, kako pa je s čajem, pa ne vem...

ANJA5 -> z nasveti na dan (22.10.2004 11:02:24)

Oj,
Ko sem bila ful bolna sem klicala v lekarno kaj lahko proti kašlju in mi je svetovala samo Med in Granobil tablete za lizat. Res je bilo takoj bolj. Sem ji pa omenila Žajbelj in mi ga je odsvetovala!

Lp,Anja in :duda::modri:

urši77 -> z nasveti na dan (22.10.2004 11:03:29)

Večkrat preverjeno in 100% pomaga :ČAJ IZ SLEZOVIH KORENINIC ! Pa še v vsaki lekarni ga imajo!
Čimprej naj ti pomaga :metulj:

LP

žorž -> z nasveti na dan (22.10.2004 11:04:56)

Pa zvečer preden greš v posteljo si naredi kamilične inhalacije - je fajn za dihala pa še lepo se pregreješ, ampak potem moraš res v posteljo. In pa če imaš kakšno babico okoli, ki dela sirup s smrekovimi vršički - tut pomaga.

barby* -> z nasveti na dan (22.10.2004 11:27:52)

Hojla:zajcek:
Tud mene je mučil nadležen prehlad :((grlo, nos, glavobol) in grgranje žajbljevega čaja mi je ful pomagalo + sok stisnjenih pomaranč in limon. drugače pa na čaju piše da pitje za nosečnice ni primerno
No jaz sem imela srečo in sem se pocajtala v 4-ih dneh:). Navijam da se boš tudi ti hitro:rozica:
lp, :metulj:barby in :duda:

Urška* -> z nasveti na dan (22.10.2004 11:29:28)

Ojla!

Zajbla NE SMES POPITI, lahko ga samo grgras! Baje vsebuje neko snov, ki zelo skodi :duda:.

LP:)

Anonimen -> z nasveti na dan (22.10.2004 12:11:47)

O groza, ja da ubogi žajbelj lahko tako škoduje, se mi pa sanjalo ni. Še dobro, da več glav več ve.

VALENTY -> z nasveti na dan (22.10.2004 12:18:28)

Žajblov čaj: vreti 1-2 min.;oprta posoda,brez pokrovke.To pomaga pri čiščenju žlez.
Poparek je za čiščenje grla in ustne votline.
Čaje se praviloma pripravlja v steklenih posodah in se ga pije iz keramičnih skodelic.(je bla enkrat prav oddaja po TV)
Drugač sem pa jaz tud bl za karamelo.

BarbaraE -> z nasveti na dan (22.10.2004 12:31:40)

Hvala vam za vse vaše nasvete :rozica:. Upam, da mi bodo čimprej pomagali, ker tako ne gre več. Pa še v taki službi sem, da ne zgleda ravno fajn, da kašljam. Še dobro, da ni toliko strank.

Še enkrat hvala in lep dan še naprej,
Barbara

leah -> z nasveti na dan (22.10.2004 12:48:45)

Za žajbelj sem jaz slišala, da je čist ok, če ga ob prehladu,kašlju popiješ.No ne se zdej nalivat, kajti vsaka stvar ima svoje meje.
Poskusi z timijanovim sirupom za otroke, ki ga kupiš v lekarni,stane cca.860 sit, in ga po žlički piješ trikrat dnevno-POMAGA;)

Abby -> z nasveti na dan (22.10.2004 18:29:18)

Za timijan sem slišala, da se naj v nosečnosti ne bi užival, lahko pa piješ TRPOTČEV ali SLEZOV SIRUP.

Stran: [1]