|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brce
19.5.2007 10:49:54   
Caarmen
Sem v 28. tednu nosečnosti in me zanima kolikokrat na dan naj bi začutila otrokove brce?
Prve brce sem začutial v 18. tednu. Bilo jih je nekaj na dan. Potem je otrok obral skoraj vsake pol ure. V času učenja in izpita na faxu pa je ropotalo skoraj na vsakih 10 minut. Sedaj pa se je polenil in brce čutim največ 20x ali pa še manj na dan. Ali je to vredu?

Zanima pa me še ali ste ob pranju perila za novorojenčka dodale kaj mehčalca?

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brce
19.5.2007 11:06:40   
Anonimen
Tvoja pikica v trebuščku raste in nima več toliko prostora,kot ga je imela pred časom.Zdaj ne more več tko veselo poplesavat po maminem trebuhu.

Jaz pa ti priporočam,da brcike šteješ in si jih zapisuješ.Če jih bo res ful manj,se je fajn oglasit pri G.sam za enkart pa mislim,da še ti ni potrebno delat panike,razen če ti intuicija pravi,da ni kaj vredu.

Pošiljam ti user posted image ,za lepši dan!

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2007 11:20:05   
bankc
Živjo!

Nimaš kaj skrbeti. Jaz sem isto vmes delala paniko, ker mojega dojenčka tudi po cel dan nisem čutila, pa mi je moja G povedala, da je veliko odvisno tudi od tega kako se ti počutiš. Kadar si živčen oz. vznemirjen bolj brca, če pa si zmatrana, pa tudi otrok manj. Tako da mislim, da se zaenkrat nimaš kaj bati. Če pa te preveč skrbi, bi pa jaz na tvojem mestu vseeno poklicala G in da ti ona pove svoje mnjenje.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2007 11:22:35   
Caarmen
Saj ne da bi me zelo skrbelo. Otroka čutim vendar ni tako kot prej - mi je blo bl ušeč...  Danes je bila prva brca šele ob 8.30 uri. Večkrat pa me je z brcami tudi zbudil. Zaenkrat mislim, da ne smem zagnat panike.

Ali so brce sedaj tudi manj močne?

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2007 11:36:45   
butt3rfly
ojla!
nej povem, da sm tud jst v 28. tednu in mam čist isti "problem" k ti.tko nekak do 24. tedna sm brce čutila zmerno, vsak dan. potem so nenadoma za 1 teden postale ful močne. zdej se je pa spet umirilo. naštejem jih zagotovo več kot 10 na dan. včasih bebico celo dopoldne ne čutim oz. zlo malo, popoldne pa pol zlo redno. me je moja g. pregledala, pa je rekla, da je vse ok.
kje maš pa posteljico? jst jo mam predležečo, tko da ublaži brcike. je pa tud res, da je moj fantek ži ful velek, za kaki 30. teden, tko da mu zmanjkuje počasi prostorauser posted image
nč se sekirat. važno, da ga čutiš.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Brce
19.5.2007 17:15:24   
piči
Oj

Če brce čutiš vsaj 10 x na dan pravijo da je vse OK. Drugače pa ti kar lepo vprašaj svojega g. ker sedaj sta ti in tvoj najpomembnejša, ne oziraj se na druge.
Mene pa skrbi, ker mislim, da se je mojuser posted image obrnil nazaj v medenično vstavo. In to danes. Njegove brce so tako močne, da me že bolijo rebra in medenične kosti. Trebuh pa mi dobesedno poskakuje sem in tja, tako da mi ga bo razneslo. Da se je obrnil pa predvidevam po tem, da sem njegovo kolcanje čutila na vrhu trebuha in ne več spodaj. user posted image
Tudi jaz sem v 30t in bi se morale brce že malo umiriti ampak ne, še bolj intenzivne so kot prej. Pa bi tudi naj za 3 tedne prehiteval v rasti in teži.
Ne vem kaj si naj mislim. Vidim, da imamo res različne vzroke za skrb.

Za mehčalec pa ni priporočljivo, da se da zraven pranja, ker je otroška koža zelo občutljiva nanje. Ti svetujem, da to narediš ko bo otročiček malo večji (2,3 mesece)

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2007 18:19:50   
Antigona
Zaenkrat brc še ni potrebno šteti, važno je da ga čutiš. Šteje se jih mislim da od 32. tedna naprej in mora jih biti vsaj deset na dan (oz. premikov, ne brc).

Pri prvem sem mehčalec uporabljala od začetka (Sensitive) brez kakršnihkoli težav, tako da ga bom tudi tokrat. Če bo pa tokrat kaka reakcija, bom pač cunje še enkrat preprala in potem njegove prala posebej (Žanovih nisem)...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2007 20:05:19   
madela
Jap,pri meni je bilo enako,pa sem si kupila te revija nosenica in malo prebrala kaj se to dogaja. V tem obdobju otrok baje večino dnevi spanka,tako,da če ga čutiš vendar pač ne tako pogosto verjetno spančka. Po 32.tednu pa si moraš štet gibe in jih mora biti vsaj 10,kot so ti že ostale napisale.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2007 20:29:15   
Anonimen
Ojla
To je čisto normalno da se user posted image premika manj, saj ima manj prostora, ker posatja večji. Pa meni je bilo tudi drugače, ko se je obrnil. Nikoli pa nisem delala panike zakaj se ne premika. Niti gibov do danes še nisem štela pa sem v v38. tednu. Se mi zdi da če si bolj skoncentriran na to potem je še slabše. Včasih ga tudi po cel dan nič ni potem pa je ponoči veselo user posted image .
Prav nič se ne sekiraj s tem, če si se do sedaj dobro počutila in je blo do zdaj vse ok, potem mislim, d ase nimaš česa bati.

Glede mehčalca pa sem jaz vse cunjce, ki se bodo dotikale user posted image kože oprala brez mehčalca, pa še na dvojno izpiranje praška sem dala. Dekicam pa sem dodala mehčalec, ker pač ne bodo direktno v stiku s kožo. Pa tudi ločeno pranje jaz nisem upoštevala, čeprav so v materinski to priporočali. Jaz mislim da kar ga na začetku navadiš. Bom pa vidla reakcijo ko pokuka na svet. To bo že zelo kmalu.user posted image

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2007 22:54:40   
Ajvy
mislim, da je dovolj če izpolne kvoto 10 brc na dan, kadarkoli v dnevu...
če te bo pa še skrbelo , pa probej kaj kislega pojest, boš vidla kak te bo načevlov- mene je še vedno do sedaj

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.5.2007 17:08:45   
Anonimen
Caarmen, malo še počakaj, potem boš pa čutila to premikanje, .... In bo veselo, ko bo skoz to delal user posted image

(odgovor članu Ajvy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2007 21:20:41   
majas
Ja pa lahko da je tvoja pikica malo več spi...

Jaz sem dala mehčalec sensitiv ker so potem bile ctike bolj mehke. Potem pa so vsi naredili cel halo... pa se mi vseeno ni dalo še 1X prati vsega! Pa je hvalabogu bilo vse vredu... nevem saj se s časoma vsega navadijo!
Izpuščajčki ap se tako naredijo, sploh ker se kža novorojenčka čisti...
LP

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.5.2007 13:04:21   
lunca2
Jaz sem prve brcike in premike čutila v 17. tednu user posted image . Sedaj sem v 35 tednu in jih čutim vsak dan od jutra do večera. Najbolj razgraja pa zvečer ko se uležem in umirim.user posted image Sej pomoje če jih čutiš tolikokrat je dobro, samo da se premika in brca.

< Sporočilo je popravil lunca2 -- 22.5.2007 13:05:48 >

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.5.2007 21:41:11   
Anonimen
še ena nosečkauser posted image no, jo rinemo že proti koncu - 34 teden, tamičkena je pa pravi divjačekuser posted image tako da tistih 10 gibov naštejem tud v eni uri, nonstop neki muva in se preteguje, na vsake 2-3 ure ima pa prov obdobja k nori noteruser posted image
taka prava mala tečka je, zjutri me zbrca pokonci dobesedno, pa tud ponoči nima kakega usmiljena.....me zanima če bo pol tud tak ritem melauser posted image

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
23.5.2007 21:56:03   
lemavrica
Najina žabica je tud pravi divjak. Sploh če se uležem al pa tkole pred računalnikom me prav pošteno prebrca. Zoprno je edino takrat ko brcne v kak prov občutljiv del in me pol polovica trebuha zaboli.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.5.2007 23:04:06   
sneška_
 Tudi jaz sem glih toliko noseča.Nekje v 28 tednu sem,ampak brcike čutim dosti ampak jih ne štejem.Odvisno od dojenčka Starejša hčerka je bila dosti tempeamentna in tale je tudi bolj nemiren.

Kar se tiče pa mehčalca mnei je patronažna sestra rekla da ga ne rabim dajat ker se lahko zgodi da bo dojenček alergičen ker ima preobčutljivo kožo in nekje do enega leta nisem dajala mehčalca v perilo. 

Najdojenček

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.5.2007 23:07:29   
Ajvy
Naše dete zna tudi nerodno brcnit, drugače pa z veseljem spremljam otrokove brce in opazujem premikanje trebuha- to me še vedno fascinira... včasih me kaka močna brca malo zaboli, ampak mine, tak da ni panike user posted image

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.5.2007 14:17:51   
Anonimen
aja jst ko sem oprala cotike za bebico, sem namesto mehčalca dala tko ene pol deci kisi ( alkoholnega) so cotke isto mehke pol, ker razbija trdoto vode, sam dišijo pa res ne tkouser posted image sam je čist kul, ne smrdi po kisuuser posted image sam pač po opranem ma vonj, ne diši po mehčalcu valda.....pa tam sam one res taprve cotke pa plenice, tist kar se kože dotika pa kar bo od začetka.....drgač pa ne mislim komplicirat, malo mehčalca vseen, sej more bit navajenuser posted image

(odgovor članu Ajvy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?