tanjush -> RE: Rdeč ali rjav izcedek (1.5.2008 13:46:56)
|
Prvi pregled pri ginekologinji sem imela v nosečnosti 6t2d. Ginekologinja mi je vzela bris in naredila ultrazvok. Opozorila me je, da se mi lahko pojavi rjav izcedek zaradi pregleda. Ob koncu pregleda je rekla, da nobena krvavitev v nosečnosti ni normalna (sploh če je sveža), vsako krvavitev v nosečnosti je treba vzeti resno saj lahko pomeni ss ali prezgodnje luščenje posteljice in da naj v takem primeru takoj poiščem pomoč - najbolj sigurno na urgenci. Od prejšnjega torka, ko sem imela pregled pa do ponedeljka, sem imela naslednje čudne izcedke: v sredo in četrtek rjav izcedek (kot je omenila ginekologinja), v petek svežo kri na spodnjicah (pa sem si mislila: bom počakala, da vidim, kaj bo jutri), v soboto in nedeljo je šlo od mene nekaj krvavega v kosih (kot včasih pri menstruaciji), zato sem se v ponedeljek odločila, da grem res na urgenco (saj sem brala tudi drugod po internetu, da je že ob rjavem izcedku pametno it, da se prepričaš). Prišla sem pred sobo 31/32. Nekaj časa sem počakala, potem pa je prišla ven ženska in me vprašala, kaj je. Ko sem ji povedala, je zavila z očmi, vendar me je vseeno sprejela. Rekla je, da so vsi ginekologi zdaj zginili na dopust in da imajo oni zdaj strašno gužvo (naj omenim, da pred mano ni bilo v ambulanti nikogar in tudi zunaj ni nobena čakala). Sploh pa, da krvavitev ni nič takega. Malo čudno sem jo pogledala in ji omenila, da na raznih forumih (tudi tam, ko odgovarjajo ginekologi) piše, da krvaviteve ne sme bit (sploh pa so ginekologi dekletom, ki so krvavela v zgodnji nosečnosti, predpisali Dabroston, ampak tega ji na urgenci nisem razlagala). Vprašala me je, če sem imela tudi kakšne hude krče in trikrat toliko krvi kot pri menstruaciji? Povedala sem ji, da ne. In je rekla, da pol je pa vse ok, čeprav me bo vseeno pregledala. Res je bilo vse BP (po njenih besedah, izvid je obsežen, vendar ga ne razumem, nekaj niti ne znam prebrat). Na koncu mi je še rekla, da tudi če krvaviš, da ti nimajo kaj pomagat - če splaviš, pač splaviš in naj ne zganjam panike. Zdaj pa sploh ne vem več, kaj je normalno in kaj ni. Kdaj naj poiščem pomoč? Šele takrat ko bom imela grozne bolečine in mnogo krvi? Hm, in tudi v takem primeru mi ne morejo pomagati, ker če splavim, pač splavim??? Nič več ne razumem!
|
|
|
|