LATEX BARVE (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

tofsi -> LATEX BARVE (18.5.2007 22:21:55)

Ker v kuhinji ne bom imela keramike, smo stene prebarvali z latex mat močno oranžno in zelen - bolj umirjeno barvo. Zelena je lepo prekrivala in je lepa. Oranžna pa je precej lisasta. Ima kdo izkušnje z temi barvami ?

snorlax -> RE: LATEX BARVE (19.5.2007 21:13:21)

Mi imamo sinkolit barve (neke vrste pralna barva) in nam je v mešalnici barv povedal, da oranžna in rdeča zelo težko pokrivata. Tako kot ti praviš, so lise. Naš tavečji je hotel imeti temno rdeče stene in smo barvali 3x ali celo 4x, da je prekrilo.

Rumena in zelena sta prekrili normalno. Izgleda, da so te lise samo pri temnejših in močnejših barvah.

Poglej tudi, če imaš valjček za te barve, ker je iz drugega materiala, kot za jupol. Imeti mora bolj kratko dlako, če ne, packa. Ko z valjčkom naneseš kak meter barve in imaš valjček že suh, greš nazaj in jo dobro razvaljčkaš gor in dol, da je enakomerno nanešena.

Ja, s temi barvami je težje delat, kot z jupolom. Tudi mi smo se kar zafrkavali s tem, preden je bilo OK.

Anonimen -> RE: LATEX BARVE (19.5.2007 21:15:27)

Midva imava živo rdečo. Barvali smo v 7ih slojih, in je sedaj lepo enakomerna in nič lisasta.
Do enega šestega sloja je bila pa katostrofalna.

Anonimen -> RE: LATEX BARVE (21.5.2007 9:40:30)

ne vem..meni je oranžna prekrila v 2h nanosih brez lis..rdeča isto??!! no sam rdeča je bila samo pigment zmešana z malo vode.

Stran: [1]