Hruška ali ročno? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

magnolija -> Hruška ali ročno? (18.5.2007 19:09:28)

Kaj se bolj splača za vlivanje temeljev in betonske plošče?
Je delal kdo primerjavo, kakšna je razlika, če imaš delavce in 2 mešalca ali če naročiš hruško?
Koliko sploh stane ena hruška?

tajtaja -> RE: Hruška ali ročno? (18.5.2007 21:36:45)

Najbolj sveža informacija!
Predvčeraj smo betonirali še teraso in za 4 kubike betona plačali 280 €.

Če vse zračunaš, se pravi cement z prevozom, gramoz z prevozom, potem elektriko, vodo, delavce-če so prijatelji tudi hrano in pijačo, ker se takrat mora plata kar zalit, pa skor cel dan ti gre...
Ne splača se ročno.

Midva sva pri vsaki plati mislila ročno, pa sva si na koncu zmeraj premislila.
Ker tudi čas je denar.

Anonimen -> RE: Hruška ali ročno? (18.5.2007 21:42:22)

Ali lahko vprašam koliko hrušk je 4 kubike?Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tajtaja -> RE: Hruška ali ročno? (18.5.2007 21:47:25)

Eh, to je manj kot pol hruške, no odvisno kako velika je.
Za lažje razumevanje, terase je za slabih 30 kvadratov, pa tudi debela ni tako kot plata.

abi -> RE: Hruška ali ročno? (19.5.2007 0:24:08)

Ne splača se ročno.
Midva  sva najprej probala eno ogroooomno škarfo ročno , pa smo delali kot muriji. Ostalo sva pa z velikim veseljem naročila kar hruško.

natalia -> RE: Hruška ali ročno? (19.5.2007 19:19:56)

absolutno hruška!!

bamby -> RE: Hruška ali ročno? (21.5.2007 16:17:46)

Mi smo zalivali "na Žlico" To pomeni, da je prišel strojnik s kopačem, ki ima posebno žlico, v katero ti zajame pesek, noter se ročno strese cement in voda in to potem strojnik zmeša  in potem se s samokolnico odpelje na plato. To je hitro zalito, ni preveč matranja in ceneje kot hruška. Midva sva pri plati, ki ni popolnoma masivna (narejena iz travet in polnil + nekaj cm betona) prišparala preko 100 tisoč bivših sit. Če bi bila plošča popolnoma masivna, bi bilo to občutno več denarja.

mika -> RE: Hruška ali ročno? (21.5.2007 16:22:14)

definitivno hruška. pa pol ko boste zidali, za malto naročite silos, kjer pliključiš samo vodo gor in dobiš malto ven. mi sploh nismo kupili mešalca.

iva01 -> RE: Hruška ali ročno? (21.5.2007 21:19:40)

IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Mi smo zalivali "na Žlico" To pomeni, da je prišel strojnik s kopačem, ki ima posebno žlico, v katero ti zajame pesek, noter se ročno strese cement in voda in to potem strojnik zmeša  in potem se s samokolnico odpelje na plato. To je hitro zalito, ni preveč matranja in ceneje kot hruška. Midva sva pri plati, ki ni popolnoma masivna (narejena iz travet in polnil + nekaj cm betona) prišparala preko 100 tisoč bivših sit. Če bi bila plošča popolnoma masivna, bi bilo to občutno več denarja.

Mi bomo tud tako, menda je še bolj pocen kot hruška, bomo videli.

kalbo -> RE: Hruška ali ročno? (22.5.2007 9:24:12)

A je do dandanes sploh še vprašanje?

honey -> RE: Hruška ali ročno? (23.5.2007 11:16:27)

Kako je pa s tem kopačem, ko ga je treba plačat? Koliko pa ima na uro? Ker drugače je ura kopača sv[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]njsko draga! Mogoče, če imaš kakšno manjšo stvar, se splača, drugače pa definitivno hruška - nikakor ne ročno!!!! Ker že takrat, ko smo zidali hišo, se pravi 1. in 2. rink, je bilo ubijajoče - 2 dni sem imela roke do tal, tolk so me bolele, pa je blo treba malto delat, kaj šele beton. Ma ni variante!!!!! Res ne vem, če je to sploh še vprašanje!

Stran: [1]