tehnofil -> RE: SPREMEMBA NAMEMBNOSTI (18.5.2007 18:24:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: atanja da ne morejo obravnavat ker še ni novega zakona Zanima me če je občina delala spremembo namembnosti za ostale pracela ali ima pravico mojo vlogo zadrat in jo ne poslati naprej na ministerstvo? lahko samo malo ugibam. Verjetno še ni novega prostorskega plana (ne novega zakona). In če po sedanjem prostorskem planu ni zazidljivo, je itak brez veze. Z novim prostorskim planom pa naprimer postane zazidljivo in je že z njim določena spremenjena namembnost zemljišča. Kolikor vem, je finta v tem, da se več ne plača za spremembo namembnosti zemljišča, ampak se zemljišču spremeni namembnost s sprejetjem prostorskega plana občine. Torej, dala si vlogo, ki jo naj bi obravnavali ob izdelavi podlag za prostorski plan občine. Takrat pogledajo, če se tvoja prošnja da upoštevati (glede na strategijo razvoja občine in glede na zakonske omejitve). Če se da, bo to vidno v novem prostorskem planu občine, ki pa ima pred sprejetjem še javno obravnavo (je na vpogled za razpravo). upam da sem ti kaj pojasnil.
|
|
|
|