baby baby -> RE: prvi znaki nosečnosti spet): (18.5.2007 7:38:09)
|
Draga Speli, na to vprašanje žal ni odgovora. Nosečnost vsako telo sprejema drugače in tudi znake vsaka ženska doživlja in interpretira drugače. Jaz se iz prve nosečnosti ne spomnim nobenih drugih bistvenih značilnih znakov od tega, da sem v nekem trenutku ugotovila, da bi jedla samo navaden jogurt in pop corn. Pa še to se mi je zdelo sumljivo šele takrat, ko sem že naredila test in ugotovila, da smo v velikem pričakovanju. Seveda so tudi ostali znaki kot npr napete prsi, slabost, utrujenost, zaprtost, kasneje spremembe na koži, povečanje občutljivosti za vonj ipd. Vendar ni univerzalnega odgovora, kateri znak ob katerem času. Tri dni po ovulaciji še ne moreš imeti znakov nosečnosti. Lahko pa se v tvojem telesu kaj dogaja in telo pač reagira z znaki, ki jih omenjaš. Jaz sem tik pred menstruacijo, ki si jo močno NE ŽELIM in nimam še nobenih znakov, kar pa ne pomeni ničesar. Zame je bil zelo pomemben odgovor ginekologa, ki sem ga obiskla, ko sem v prvi nosečnosti nepričakovano začela krvaveti in je rekel, da moram nosečnost razumeti, kot 9 M borbo telesa s tujkom. Telo namreč nosečnost sprejema kot tujek proti katerem se bori, naša naloga je, da ustvarjamo pogoje v katerem bo plod preživel. To pa je s primerno prehrano, gibanjem ipd in tudi psiho.
|
|
|
|