ronja -> RE: kolesarjenje in nosečnost (18.6.2008 9:43:17)
|
Evo, zdaj lahko povem za nazaj: kolesarila sem še 6 dni po svojem PDPju, to je en dan predno je gospodična blagovolila zlesti ven (no, mal sem ji morala pomagat;) na srečo samo jaz;) Če se voziš po sorazmerno varnih poteh, potem je vse ok. Po dolenjki se verjetno tudi jaz ne bi šla vozit... Ali pa na Brezovico, recimo, pač tam, kjer je gost promet in vsi divjajo... Ampak po kolesarskih poteh, pa po raznih neprometnih uličicah, kjer ljudje počasi vozijo, pa po moje ni problem. Pa učke imej na vseh straneh! Res se vsi bojijo poškodb, ampak se splača upoštevat še drugo plat medalje: če se maksimalno paziš in ne delaš nič, kar bi lahko v neugodnih okoliščinah škodovalo tebi ali plodu, potem v bistvu samo doma sediš ali ležiš, se zrediš in nimaš nobene kondicije za porod... Ki pa je naporen in kondicija precej prav pride... Ti rečem, da sem 100%, da jaz svojega poroda nikoli ne bi mogla speljat naravno do konca, če ne bi imela take kondicije... Tak da lahko otroku škoduješ tudi s tem, ko zaradi pomanjkanja kondicije ne moreš več nič in morajo uporabit vakuum ali kaj podobnega. Moji popadki so trajali 5 dni in so bili lepo na 5 min., kar pomeni, da se kaj prav dosti naspala medtem nisem. In ko je prišel grand finale, bi sigurno ne mogla več nič, če ne bi bila trenirana... To so rekle tudi babice... Pa še po porodu je fino bit v kondiciji, ker te mali rabi..,.
|
|
|
|