RE: Moja mama in hči (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

trixi -> RE: Moja mama in hči (17.5.2007 18:32:48)

Obstaja slikanica "VSTANI; TI MALA POŠAST", namenjena vaši, naši pa še kakšni družini. Sposodite si jo v knjižnici in jo skupaj- tudi babica in dedek- preberite. Pa pogovorite se vsi skupaj, zakaj je tako in poskusite najti rešitev. Mene je to, da babica še popoldne kuha mulo zbodlo, saj je vendar odrasla oseba, otrok pač ni jutranji tip, saj ni edina. Eh, škoda, če se drugače v redu razumete.

Anonimen -> RE: Moja mama in hči (17.5.2007 20:01:37)

Z 6-letnikom se pogovarjat o nečem takem?Saj bo en dan obljubil vse,da dobi nagrado drugi dan pa že pozabil.Saj smo včasih vsi tečni zjutraj ne samo otroci.Tudi moj se včasih dere zjutraj,ko se je treba rihtat kot bi ga klali.Ja pa naj se dere me ne moti.Tudi z jokom ga zrihtam in gremoooo.    Siten gor dol oblečt se je treba tako ali drugače.Tudi meni je včasih težko vstat zjutraj pa sem tečna in kaj?Me mine kasneje ravnotako kot otroke.Če pa babico to tako moti jo ti zrihtaj.

plenicka -> RE: Moja mama in hči (17.5.2007 23:11:44)

Knjiga Zdrav otrok in ljubezen staršev je zelo koristna za odnose med starši in otroci.
In ne, nikakor ni prekmalu se s 6-letnikom pogovarjati o tem, zakaj je siten ali kaj že zjutraj, samo pravo taktiko in besede moraš ubrati.

Anonimen -> RE: Moja mama in hči (18.5.2007 15:31:51)

Nisem nikoli bila jutranji človek, niti kot 6 letnica in niti ne danes. V OŠ šolo sem začela hodit z 6 leti in 3 meseci, moja babi je bila vedno doma in me je ona zbudila in spravila za v šolo. Mame nisem nikoli zjutraj videla, ker je že zdavnja prej šla v službo. To je bilo dejstvo in tako je. Babi je izredno razumevajoča, ampak po glavi pa si ni pustila srati.
Ko sem imela res hudo trmasto obdobje, me je enega jutra preprosto zbudila in dokler sem se privlekla iz sobe nje ni več nikjer bilo. Kakšen šok in jok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Sem jo kar nekaj časa iskala in klicala in je ni bilo nikjer. Ko se končno prikaže me vsa presenečena pogleda da zakaj se pa toliko derem in jočem, saj sem ji prej vako jutro znala povedat naj mi da mir in da nočem da me oblači in pomaga in je samo naredila kar sem jo prosila. No, zgleda sem si za vse večne čase zapomnila in se jutranjega sranja nisem veš šla nikoli in sem z babico pridno sodelovala ob jutrih.

tehnofil -> RE: Moja mama in hči (18.5.2007 16:28:35)

IZVIRNO SPOROČILO: karinka
Dedku teh stvari ne počne prav veliko, ker je dedek bolj hud, babico pa vrti okoli.
Prosim povejte mi kaj naj naredim.

Ti ne moreš narediti ničesar. Gre za odnos babice do vnukinje in obratno. Dedek si je ta odnos vspotavil, babica pa tudi, a pač takšnega, da ima težave. Vprašanje pa je, ali babica resnično želi ne imeti težav oz. ali babici morda te težave pašejo.

Stvari naj si uredi babica. Če ne zna, naj jo pa dedi pripravi za v šolo. Babica pa naj se od dedija uči.

Ja, sedaj ko sem prebral še ostala mnenja sem še bolj prepričan, da je problem v babici. Babica je odrasla oseba in ona dirigira. Ker pa ne, ima pa težave.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]