asso -> RE: vneta ritka (17.5.2007 7:49:34)
|
Sedaj si dobila milijon nasvetov in kaj sedaj. Nič. Začni od začetka in poskusi od ene do druge kreme, da vidiš kaj tvoji ugaja. Vsako kremo uporabljaj ene tri dni in če ni nič boljše menjaj oziroma če vidiš takojšnjo reakcijo, da je slabše takoj menjaj. Mi smo porabli celo premoženje za kreme... Naša je imela tudi zelo občutljivo ritko in da je prišla k sebi sem potrebovala tri mesece. Ja točno prve tri mesece pa še kaj. Poskusla sem vse živo... Dobesedno vse živo, vse možne kreme. Na koncu sem ugotovila, da če so glivice obvezno Canesten 3 do 4 x na dan, pred tem ritko dobro sprat - super je hrastovo lubje, ker tudi vnetje suši - blaži. Res vedno, ko je imela fajn vneto sem uporabljala za umivanje hrastovo lubje. Ritko samo z vodo umit oz. s hrastovim lubjem - nič z mili... dobro osušit tudi s fenom - tudi pediatri in patronažne priporočajo in ne da povzroča glivice (mokro okolje povzroča glivice). Poskusiš z roko, ko je čisto gladka suha namažeš s Canestenom, da dobro vpije (ni treba na debelo), čez na tanko s hladilnim mazilom (tudi na tanko) in plenico. Pri vnetih ritkah je pomembno pogosto previjanje, čim se polula oz. pokaka treba menjat pleničko, umit z vodo, fajn posušit in namazat. Jaz sem poskusla od praške paste, bebivala... res vse kar obstaja na tržišču... v večini primerov je bilo stanje še slabše. Na koncu sem ugotovila, da je najboljša (vsaj za nas) krema A-derma Dermalibour - irritated skins to je bilo priporočilo pediatrinje. Ta krema res hitro posuši vnetje. Pa tudi kesnejša ugotovljena krema, ki je zelo OK je od Mustele STELACTIV obe se dobi v lekarni. To drugo sem začela uporabljati sedaj pri 7 mesecih, ker se vnetja še vedno ponavljajo. Bolj poredko, ampak občasno vseeno. No, prvo vnetje smo rešli predvsem s kremo Fucidin, ki se jo dobi samo na recept, ker je antibiotična krema in se jo uporablja zelo previdno, le ena 2 nanosa. Po njej je takoj boljše. Sedaj za vsakodnevno nego ritke uporabljam preprosto lekarniško kremo sestavljeno iz 85% belobaze in 15% olivnega olja tudi priporočilo pediatrinje oz. dobim jo celo na recept. Ta ji res najbolj ugaja. Če se pojavi slučajno vnetje uporabim še Canesten pa one dve kremi, ki sem prej napisala. Pa še to: Canesten je potrebno mazati tudi, ko glivice izgineje še nekje en teden. Čisto na tanko 2x na dan, ker če ne se glivice ponovijo. Nič ne škodi ritki. Jaz sem jo skoraj non stop uporabljala 3 mesece. Smo imela stanja izboljšave, dva dni je bila ritka OK, nato se je vse ponovilo. Glivice so zelo trdovratne in verjami, da vem, ker smo z našo ta drugo imeli res vneto ritko...
|
|
|
|