stolček bumbo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


lysa -> stolček bumbo (16.5.2007 20:42:42)

Zanima me, če ima katera (ali ga je imela) stolček bumbo in kako se obnese. Kdaj je vaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] stabilno sedel? Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo kmalu star 5 mesecev in je še daleč od stabilnega sedenja, še prevaliti se ne zna.




tajtaja -> RE: stolček bumbo (16.5.2007 20:45:18)

Jaz sem ga mela za svoja dvojčka in sem bila z njim več kot zadovoljna. Sem ga pa kupila tudi nekje v tej starosti in mi je zelo olajšal življenje. Res ena stvar, ki je vredna svojega denarja.
Sedaj sta stara 13 in pol mes. in ga več ne uporabljamo.
Je pa kot nov, se nima kaj ponucat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: stolček bumbo (16.5.2007 22:22:03)

Mi smo ga tudi imeli oz. ga imamo, samo ga tamala ne uporablja več, odkar se je naučila ven splezat. Tega je že dolgo. Niti se ne spomnim, koliko je bila stara, ko smo ji ga kupli. Nam je pa zelo zelo prav prišel, sploh, ko smo kam šli, da smo ga s sabo nesli in je sedela v njem.




asso -> RE: stolček bumbo (17.5.2007 7:55:26)

Meni se zdi nepotreben nakup. Itak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pred 6-imi meseci, ne bi smel sedet potem pa itak že počasi vsi sedijo in je res nepotreben. Vsaj moje skromno mnenje...




Vilma -> RE: stolček bumbo (17.5.2007 9:36:20)

Stolček zelo priporočam! Naš je star 5 mesecev in pol in pribžno mesec dni uporabljamo bumbota. Ko jem, ga imam na mizi, ko si umivam zobe, je z menoj v kopalnici, ko kuham, je na kuhinjskem pultu. Tako jaz kaj postorim, malčku se pa ful fajn zdi, ker vse opazuje.
Tudi s seboj ga povsod vlačimo, ker je izredno lahek, pa tudi ne zavzame veliko prostora. Priporočam ti tudi, da ga vzameš iz druge roke, ker se res ne more uničit.
Bumbota priporočajo celo tisti, ki so imeli razvojne težave pri otrocih. Vtipkaj v iskalnik bumbo, pa boš vidla, da so o tem punce že pisale.




lysa -> RE: stolček bumbo (18.5.2007 9:23:21)

Na moje veliko razočaranje ne bo nič z bumbo stolčkom. Včeraj sem šla z malim v Baby center in ga preizkusila. Kot prvo sem ga komaj spravila noter (stegna ima predebela za ta stolček), potem pa je še skoraj padel z glavo naprej. Na slikah dojenčki tako lepo sedijo, mojega je pa kar prevagalo. Seveda je bil takoj hud jok, pa še komaj sem ga nato spravila ven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tajtaja -> RE: stolček bumbo (18.5.2007 22:08:59)

Nima predebil stegen, to je prav z namenom, da je bolj fiksiran not in ga lepo drži. Moraš pa ga kar ornk noter pogreznit in res ne more nikamor.




Strawberrie Cherrie -> RE: stolček bumbo (18.5.2007 22:14:09)

Tajtaja imaš zs---




miši -> RE: stolček bumbo (18.5.2007 22:32:19)

Nam pa ga je nevrofizioterapevtka strogo odsvetovala, povedala je, da vsa priporočila menda niso nič posebnega, za raznimi strokovnimi mnenji je samo denar. Stolček izdeluje firma,ki opremlja kuhinje,notranjo opremo.
celo otrok na sliki (iz reklame) nakazuje krivo držo, ki jo seveda vidijo samo strokovnjaki. Stolček namreč ne omogoča nobenega gibanja in sploh za hipotone ni priporočljiv, otročku vzame ravnotežje, kar pomeni,da ne krepi mišic in izgubi občutek za ravnotežje oz. bolje rečeno težišče. če še ne sedi, si lahko tudi ustvari krivo držo. podobno kot pri ležalnikih, ki imajo vrečasto ležišče. Rekla mi je, da moravimeti otrok čimveč svobode pri svojem gibanju, saj tako izoblikuje svojo držo, stabilnost, krepi hrbtne mišice in mišice vratu, se z levo stranjo obrne v desno in obratno....
meni je kar oči odprla, sem ga tudi hotla kupit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tajtaja -> RE: stolček bumbo (20.5.2007 21:53:00)

Saj otrok ne sedi v njem pol ure skupaj, mogoče 2-3 krat dvnevno po pet minut, ravno toliko, da si lahko oddahneš ali pa da vidi svet z druge perspektive-pri petih mesecih namreč večina še ne more sedet-pa zlo zanimivo se jim zdi. Preizkušeno!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




asso -> RE: stolček bumbo (21.5.2007 7:45:55)

A ni potem za 2-3x dnevno za 5 minut vržen dnar stran [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No, vsaj meni se tako zdi...




Nogavica -> RE: stolček bumbo (21.5.2007 14:16:02)

Koliko pa stane ta stolček?




lysa -> RE: stolček bumbo (21.5.2007 22:41:54)

Moje dete je "predebelo" za ta stolček. Pri skoraj 5 mesecih tehta 9,5 kg, velik je pa 74 cm. Ima res zajetna stegenca, ker imam težave celo z bodiji njegove številke, tako da pustim kakšen gumb odpet. Se je pa lepo pogreznil noter, ampak ker nima utrjenih hrbtnih mišic in zaradi velikosti trupa, je kar padel naprej. Spredaj bi moral imeti nekaj, kar bi ga držalo.

Stolček stane okoli 45 EUR, rabljene pa večinoma dobiš po 30 EUR.




tajtaja -> RE: stolček bumbo (23.5.2007 11:40:56)

A ni potem za 2-3x dnevno za 5 minut vržen dnar stran
Pri nas x2, tako da, ne, meni to ni stran vržen denar.
Ga marsikje bolj stran vržem, pa tudi preživim.
Ko npr. parfum za 55 € pošpricam v luft. Pa kaj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Natti -> RE: stolček bumbo (25.5.2007 20:07:34)

Mi smo imeli ta stolček od 5-tega meseca pa tja do 8-ega in ga res priporočam. Meni je prišel zeloprav, je pa res kot so napisale predhodnice je to za parkrat na dan po nekaj minuit in ne za ure in ure.
Naš je bil navdušen




TONČI. -> RE: stolček bumbo (25.5.2007 20:48:05)

Stolček je v redu. Pa za na morje je tud super, ker malo zasede.




TONČI. -> RE: stolček bumbo (25.5.2007 20:48:37)

Aja, če pa hodita na fizio. pa se raje posvetuj.




žanai -> RE: stolček bumbo (26.5.2007 20:54:41)

Ojla!

Mi smo ga kupili, ko je bila naša bučka stara 5 mesecev in ga uporabljamo še zdaj pri 19h mesecih.
čeprav je bolj pri močnih (ima 12 kg), se komot sama zbaše not in ven. Uporabljamo ga pa predvsem pri babici, ko smo tam na kosilu. Ga dam kar na navaden stol, tamalo not in lepo je v njem. Je pa res da zadeva na stolu ni stabilna, ampak sem itak ves čas zraven, ko poje pa jo dam ven. Enako naredimo, ko gremo na dopust.

Pa ko je bila manjša sem jo dala v njem na pult za nekaj minut, ko sem kuhala kosilo. Zelo je uživala, ko je opazovala kaj delam, sem ji zraven dala še kaj v roko...
Čez cel dan ni bila dosti v njem, mogoče nekaj minut, ki pa so bile zame vsekakor vredne nakupa.

Mislim, da če otrok ne hodi v razvojno in je v bumbotu le nekaj minut na dan, to ne ovira njegovega razvoja. Vsaj pri naši bučki je vse ok.

Najbolje, da si ga kje sposodiš za nekaj dni, pa boš videla, če vam ustreza.

Pozdravček!




*bubi* -> RE: stolček bumbo (28.5.2007 13:35:01)

Tistih nekaj minut na dan lahko sedi tudi v lupinici, ki jo postaviš na mizo/pult in prav tako vidi, kaj mamica počne.

Nam so v RA Šiška priporočali, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dajem čez dan večkrat v lupinico, s tem, da so pokazali, kako mu moram dodatno podložit nogice. Vendar ni bil rad not, najbolj je užival sredi sobe na postelji, pa je bil vedno v središču dogajanja (to pa je prednost 1ss [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




Stran: [1]