Anonimen -> napolitanke-nadev (16.5.2007 11:26:54)
|
Ker je ena zadnjič spraševala za nadev za kupljene plošče napolitank. Evo en moj star recept iz 80 let. Za peliv potrebujemo: 10dag masla ali margarine 10dag sladkorja 10dag nastrgane čokolade ali kakava 10dag naribanih debelih keksov 2 žlici ruma 2 žlici močne črne kave malo nastrgane limonine lupinice malo cimeta (lahko tudi brez) Maslo ali margarino penasto mešamo s sladkorjemin rumenjakoma.Dodamo čokolado ali kakav, orehe in z rumom ovlažene kekse. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga rahlo primešamo, dodamo nastrgano limonino lupino, cimet, kavo in še enkrat zmešamo. Če bo masa preredka, lahko dodaš še malo naribanih piškotov. Masa mora biti dovolj gosta. Potem jo ohladiš v hladilniku in nato posamezne plošče namažeš, potem pa plošče nalagaš eno na drugo. Na vrhu lahko okrasiš z lešniki ali orehi. Napolitanke hranimo v hladilniku.
|
|
|
|