trojči -> Moški pozneje dozorijo? (16.5.2007 11:02:55)
|
Na tem forumu in tudi sicer vidim en vzorec. Veliko parov gre narazen. Moški z otroki imajo potem z mlajšimi partnerkami še otroke, ženske ne toliko. Občutek imam, da v času demokracije in s tem povezanega individualizma (posameznikova sreča je najpomembnejša), se mladi pari sicer odločajo za družino, a težnja po maksimiranju osebnega zadovoljstva privede do ločitev. No, veliko jih životari, vara, dokler ne spoznajo novih partnerjev. Moški se zaljubijo v mlajše, a po moje ne zaradi boljšega izgleda teh mlajših, temveč zaradi občutka lastne pomembnosti, občutka, da lahko nekaj dajo. Mlajše ženske pa vidijo v starejših občutek varnosti, imajo občutek, da izkušen moški že ve, kaj je prav in kaj narobe in več ne bo delal napak zaradi neizkušenosti. Zanima me, če imate tudi vi občutek, da je nenormalno veliko parov mlajša-starejši? In da ne bo spet kake pomote, zakaj to sprašujem. Nikogar ne obsojam, obe varianti imata svoje prednosti in slabosti. Samo zanima me, če opažam prav, da je veliko takih družin: ločen moški z otroci iz prvega zakona, ki ima z drugo partnerko tudi otroke. Včasih tega ni bilo.
|
|
|
|