Sibil_ -> RE: laktozna intoleranca (18.5.2007 22:44:44)
|
A so mu kri jemali al kako? Test za laktozno intoleranco je namreč tak, da ti dajo spit določeno količino mleka in po določenem času ti iz izdihanega zraka izmerijo pline, ki kažejo na to, ali si laktozo prebavil ali ne.Sicer sama še nisem šla na test, vem pa, kako izgleda.Če sio mu pa jemali kri je to sigurno alergija, oziroma možnost alergije na tist klinčev goveji delec, ki se kaže kot intoleranca.In to je pa čisto možno, da se popravi. Načeloma pa res ne vem, da bi se prava laktozna intoleranca popravila, ker je to pač pomanjkanje encima in to je to.Ne more kar naenkrat spet prit. Je pa še nekaj drugega-a ima tvoj sin rad mleko?Mislim-samo mleko, ga pije iz kozarca?Ker navadno mi intolerantneži organsko ne maramo okusa laktoze, to je okus mleka.Zato sem tudi jaz kot majhna pila recimo kakav, mleka pa niti pod razno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Za mleko na recept je pa verjetno potrebna diagnoza alergije, vsaj po moje.Pa še to verjetno kar hude alergije, ker se kolikor vem močno alergični otroci tretirajo kot bolni. Aja, še nekaj.Dobiš kupit tudi mleko, ki ima razgrajeno laktozo, to bi lahko pil tvoj sin.Ampak ne vem če pri nas tudi, v Italiji je že kar nekaj časa. LP, Sibil
|
|
|
|