NS in spol (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

bikica30 -> NS in spol (21.10.2004 8:56:36)

Pozdravljene!
Jaz imam pa danes NS in sem malo (čisto malo) na trnih, pa me nekaj zanima. Tule sem že prebrala, da se lahko že na NS vidi spol, pa ne vem ali je to splošna praksa ali je to bolj redkost (če se otrok slučajno tako postavi in razkazuje). Sicer se še nisem odločila ali sploh hočem vedeti ali ne, ampak vseeno...
Hvala in lep pozdravček, Anya

Anonimen -> NS in spol (21.10.2004 9:20:54)

Ne vem, če je NS nuhalna svetlina, potem so jo pri meni merili na običajnem ultra zvoku. Spomnim pa se, da je bilo to še tako zgodaj, da zdravnik, ki je bil sicer multiprijazen in je nuhalno svetlino pomeril kar ob običajnem pregledu, pa se je ful namatral, še ni videl spola.

Špacka -> NS in spol (21.10.2004 9:36:00)

Mislim da ni kar na splošno, da ti na NS že povejo spol otroka, je le malo zgodaj, čeprav vem da so nekaterim puncam že povedali.No meni ni, itak pa sem bila tako živčna, da me spol sploh ni zanimal....

bikica30 -> NS in spol (21.10.2004 10:00:43)

Hoj!
Ja, ga bom vzela, itak ;). Saj to je v bistvu problem , ker bi on ful rad vedel za spol, jaz pa hm, ne vem...:ups:
Je rekel, da me bo kar ven poslal, da bo G samo njemu povedala, če mene ne zanima, jao :zmeden2:

LP, anya

ANJA5 -> NS in spol (21.10.2004 10:26:01)

Čao Ančka,

Jaz sem bila zdej na NS in mi je že povedala, da bo fantek. Nisva mogla verjet ampak tako lepo je v luft bingljal :)-:)-, da bi še laik videl.

Midva sva hotla vedet, že zaradi vseh barv (otroške sobe, vozička, oblačil). Se mi zdi ok. Zdej se tud pogovarjam z njim (o moj fantek...):)-:)-

V vsakem primeru, vem da boš vesela...
Odloči se sama - če bo tvoj enkrat vedel ti ziher ne bo mogel skrit. :zmeden2:

Lep dan,
:nosecka: Anja

eva1 -> NS in spol (21.10.2004 12:08:32)

Oj!
Ja tudi meni se na NS rekli, da če je vidljivost dobra in če je otrok prav obrnjen se z 95% določit spol! Meni je tudi rekla da bo :modri:, prav tako pa moji kolegici, ki so ji tudi na NS napovedali fantka in na morfologiji isto!
Je pa res , da zaenkrat sem slišala, da so bolj fantke že lahko določil na NS-se vrjetno lulček bolj razločno vidi!
Lp, Pa dobro opravi!
Eva 19t in :duda:

MINEJA -> NS in spol (22.10.2004 10:19:56)

NS se dela od 12.-16. tedna in bistvo je, da izmerijo svetlino v zatilju in pogledajo nosno kost. Če je vse OK-potem ni tveganja za Downov sindrom. To delajo samo ginekologi, ki imajo posebno licenco za to. V Mb jo imata samo dva!

:sloncek::sloncek::sloncek:

SU -> NS in spol (22.10.2004 20:32:29)

Najprej naj povem, da merijo NS tudi drugi ginek., ki nimajo še licence zato. Edino kar je, da pri takem ginek. ne more navesti meritev, tveganja, itd. ker nima ustrezne mašine za to ( kolegici je NS merila ene trikrat, pa sploh nima licence ) :zmeden: ...
Pri nas se spol ni videl na NS, ker se itak ni hotel naštimat, da bi videla sploh NS... Sem bila na mizi 45 minut...Pa me ni nič motilo, ko sem pa skoz lahko na ekranu gledala našega otročka... :)
Jaz pa pravim, da sploh ni važno kaj je ( spol ), glavno, da bo zdrav/a!! Saj bo itak imel/a pol oblekc modrih ( tudi deklica ), ko pa sem nora na to barvo :)- :)- :)- ... LP, Saša ( 15, 5/7 )

Stran: [1]