kako ugotovijo pregrado? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

kodrana -> kako ugotovijo pregrado? (14.5.2007 18:53:51)

lep pozdrav. pred dnevi sem imela abrazijo zaradi odmrlega ploda, pa me zanima, če se vidi pregrada že uz? ali pa mogoče laparaskopsko šele? ker moja g. mi je rekla, da zarastlin se z uz.ne vidi, torej pregrade tudi ne? vedno pa ko preidem na pregled, mi naredi uz.. to je pri njej že rutina. hvala za odgovor. 

emaa -> RE: kako ugotovijo pregrado? (14.5.2007 21:10:18)

Pregrada se lahko vidi na UZ le, če se jo gleda v pravem času ciklusa, pa še to ni nujno, da je vidna, pri meni ni bila vidna, pa se je šele na histeroskopiji videlo, da je.

stunfek -> RE: kako ugotovijo pregrado? (14.5.2007 21:51:05)

Lahko se vidi z UZ, lahko ti naredijo HSG in vidijo (rentgensko slikanje maternice) lahko pa z diagnostično laparoskopijo ali pa histeroskopijo.

Sonček28 -> RE: kako ugotovijo pregrado? (15.5.2007 8:59:15)

meni so jo ugotovili z UL, potem sem šla na HSG in pred 2 mesecema so mi jo odstranili.

varja -> RE: kako ugotovijo pregrado? (15.5.2007 12:00:58)

Meni na treh UZ niso videli pregrade, ko pa sem že čakala v bolnici na laparo in histeroskopijo in so mi pred operacijo naredili še en UZ, je zdravnica takoj prvo sekundo opazila pregrado in jo kasneje tudi odstranila. Pregrada je bila velika 1,5 cm, kar niti ni tako malo in ne vem, kako da je ni nihče prej opazil. Sem pa tudi jaz slišala, da je pomembno, na kateri dan c ciklusu ti delajo UZ.

Lanchy -> RE: kako ugotovijo pregrado? (15.5.2007 12:25:37)

Zivjo punce!
Sem cisto nova na forumu....Meni so pregrado odstranili pred  4 leti in pol.Moja bivsa ginekologinja mi je na nobenem pregledu ni opazila, sele ko jo je ena druga g. nadomescala, je videla da je moja pregrada kar velika...Potem sem zamenjala ginekologinjo in jo spet sama po sebi takoj opazila in me takoj dala naprej na operacijo.
Zdaj po poroki sva se z mozem odlocila, da bi bilo lepo ce bi bili kmalu trije in upam, da nam cim prej rata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jkk -> RE: kako ugotovijo pregrado? (15.5.2007 17:41:39)

Moja prejšnja zdravnica jo tudi ni odkrila,sm pa imela 3ss,pa je vedno govorila da sm še mlada in imam čas in tako se je vleklo od mojga 18 leta ko sm bila prvič noseča.nikoli me ni dala na kakšne preiskave,vedno je govorila ,da se to dogaja.Nato sem po 3 ss,zamenjala zdravnico.Ta zdravnik je pregrado opazil takoj in mi pojasnil da se pregrada vidi le v času ovulacije.

sanja.misa -> RE: kako ugotovijo pregrado? (16.5.2007 10:42:39)

Tudi meni g. ni ugotovil pregrade, pa sem vedno imela UZ. Tako da sem šla po drugo mnenje (zgolj slučajno) in so mi takoj ugotovili pregrado. Sem bila tako razočarana nad prvim, da sem ga takoj zamenjala.
Poleg tega sem imela še druge težave, katere mi prvi g. ni ugotovil.

Lp

melitaj -> RE: kako ugotovijo pregrado? (26.5.2007 22:50:29)

jst sm bla na UZ, pa mi je ginekolog v LJ rekel, da imam pregrado 6mm. Potem sva se dogovorila za odstranitev, na katero grem čez 8.6., torej čez približno 10  dni. Zanimalo me je , če rabim kej bolniške, da si zrihtam frej, pa mi je odgovoril, da mi bo lahko povedal, ko bo poseg trajal, ker ne ve , kolkšna pregrada je in kako bo proces potekal. Ali bo brez večjih posledic, al se bo kej zakompliciralo???!!!??? Torej ne vem nič, razen tega da to opravijo v enem dnevu.

Nasy -> RE: kako ugotovijo pregrado? (30.5.2007 21:45:43)

Meni so napisali na odpustnico, da je 7 dni bolniške! In počivaj, čeprav te nič ne bo bolelo! Srečno!

Nastya -> RE: kako ugotovijo pregrado? (31.5.2007 8:25:47)

Tudi jaz sem pred kratkim imela operacijo oz. odstranitev pregrade pri dr. Tomaževiču v Ljubljani. Ta sama operacije ni čisto nič posebnega, ko te sprejmejo na oddelek moraš na g. pregled, EKG, odvzem krvi itd..moraš biti pobrita - če ne te bodo oni tam..itd..skratka te pripravijo, odpeljejo, vse skupaj sama operacija traja 10 min, več trajajo same priprave na to kot pa sama operacija, po končani operaciji te dajo nazaj v sobo, lepo počivaš in naslednji dan greš domov. Drugače res ni to nič posebnega, le nekaj dni imaš krče v maternici - vsaj jaz sem jih imela, malo krvaviš in to je tudi vse..Je pa res da moraš počivat, se pravi mal pazit nase in se pustit crkljat, drugače ja ti pa pripada 7 dni bolniške.

Srečno !

tamala_82 -> RE: kako ugotovijo pregrado? (31.5.2007 12:59:38)

se pridružujem puncam, ki so že imele histeroskopijo.
no, meni so pregrado odstranili v Novem mestu in zanimivo - večina od vas gre lahko šele naslednji dan domov (nekatere morate že dan pred napovedano operacijo v bolnišnico) - no jaz sem vse opravila v enemu dnevu. Zjutraj ob 7 sem prišla, najprej formalnosti gor in dol, ob 10 sem šla v operacijsko in ob 5 popoldne sem že lahko šla domov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] tudi po operaciji nisem imela nobenih težav, v bistvu sem bila že 4. dan kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

tako da punce, nič bat - histeroskopija ni nič hudega! LE POGUMNO!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]